Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chevrolet - Renault - Ford

kithnos_1

Öne çıkan mesajlar

Abi sayı ile pek alakası yok. Misal ben işim dolayısıyla sehirlerarası gidip geliyorum belli zamanlarda. Misal 3 günde abartısız 1500 km yaptığım oluyor. Ki 0 km Clio 3 ayda 41000 km yi buldu. Şimdi eğer ki bu arabaları alacak arkadaş mesafe yapmayacağım diyorsa tamam. Fakat uzun yol alacaksa eğer araba 1 senede ciddi manada değer düşürüyor. Bakımları otomatik şirket yapıyor uğraşmıyorsun servisiyle ıvırı zıvırıyla.

Kaldı ki bundan önceki araba ile kaza yaptım 40 dakika sonrasında devam ettim yoluma. Kendi arabam olsa raporların düzgün tutulması için uğraş, kasko şirketinden yeni araba gelmesini bekle ki verdikleri arabanın da belli bir süresi var araban servisten çıkana kadar kalmıyor araba altında, hoş poliçede geçen ibarelere göre değişiyor ayrı konu ama geneli 1 hafta ya da 6 gün diye biliyorum. Ciddi derecede değer kaybına da uğrardı satarken kendi arabam olsa.

Bu yüzden filo kiralama daha uygun geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Orta büyüklükte bir şirketiz 3 araba kiralık şuanda..

En son otomotik vites extreme Fluence kiraladık.. 1050TL+KDV den

110 bg dizel hemde otomatik 800-900 km gidiyor 1-2 aya oturur 1050-1200km arası birşey yapmaya başlar..

36*1050TL diyorsun 37800 TL ediyor..

Şuanda siteden baktım 0 fiyatı 55.000TL

Tamamını nakit olarak ödersen araba satın almak daha mantıklı.. Çünkü 55bin tl ye aldığın arabayı perte çıkarmadığın sürece en kötü 35 e satılır 3 sene sonra yani 3 sene sonra vergi cart curt hariç 20 bin tl ye işin görülmüş olur..

Amma velakin diyelim elinde 20 bin tl para var 35 bin TL kredi çekip alırsan arabayı bu arabaya 36 ay sonra ödeyeceğin para 47800TL (Kredi faizi)+20bin yani 67800 TL eder.. Bu arabanın işletme giderinin yılda 3500 TL olduğunu düşünsek (Vergiler+kasko+lastik+bakım vs vsvs) 67800+(3500*3)=78300 TL eder..

Araayı yine aynı şekilde 35bin e sattığımızı düşünürsek.. 43,300 TL harçamış oluruz.. Vede bu harcamanın şirketimize masraf olarak dönüşü toplam 3 seneyi bulur..

Onun yerine 1050TL +KDV olan rakamdan (normalde kdv hiç hesaplanmaz ama) 36 ay boyunca bize kesilen faturayı ödüyorsun.. Yani 45000 tl ödüyorsun 2 bin tl lik bir genel harcama ile kafan rahat ediyor..

Aman bakımı geldimi,lastiğin durumu ne, eleman arabayı düzgün kullanıyormu, Neee kazamı yaptınız? Nerede?, vergisi ödendimi gibi bir derdin olmuyor..

Çok hızlı yazdım cümleler düşük ve anlamsız olabilir kusura bakmayın artık :)
Sosyal ağlarda paylaş

kithnos_1 said:

Filo falan çok saçma , dışardan görüldüğü gibi değil hiç o büyük firmaların şartları . Km sınırlamaları , fiyatları çok yüksek .

1.5-2 yılda arabanın kendi parası kadar para istiyorlar nerdeyse
Kısa dönemse eyvallah ama 1-2 yıl kiralancaksa , krediyle almak daha mantıklı .

Araba kaza yaparsa , kısa dönem gider araba kiralarım yine daha iyi.

Herhangi bir rent a car a gidip uzun dönem kiralamaya kalkarsan senin dediğin gibi oluyor. Benim ilk aldığım fiyat
1550TL+KDv idi sözleşmeyi yaptığım rakam 1050TL + KDV
Sosyal ağlarda paylaş

Kiralanan arabayi vergiden dusuyosun her ay azar azar. Satin aldigin hususi aracin vergisini bir anda dusemiyosun.ticari arac alsan doblo tarzi daha mantikli ama mudure doblo verilmez tabi.

Biraz buyuk bir sirket olman lazim filo kirasi icin bana sorarsan. 10 arac ve uzeri olunca daha mantikli olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...