Slat Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 En önemli iki doğal kaynak.. Petrol ve Uranyum..Petrol reserveleri zaten savaş konusu ve 40 yıl içinde uranium yatakları kuruyacak.. Yeni uranium yatakları bulunamıyor (e bitirirseniz bulamazsınız tabe) ve hatta Amerika Ay'a petrol aramaya bile gitmeyi düşünüyor.. Zaten şu anda uranium yataklarından maksimum verimi almak için araştırma yapılıyor, yeni yataklar aranmıyor.. Ne olacak 40-50 yıl sonra dünyanın hali? Bu kaynaklar bitecek ve sonra? Dünya Fallout dünyasına mı dönecek? Petrol ve uranium için savaşlar mı başlayacak?[signature][hline]Touch of death is never gentle... [Bu mesaj Slat tarafından 24 Eylül 2004 23:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Kendercik Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Zaten savaş sebepleri hep ekonomik temellerden dolayıdır. Son yüzyılda dünya daha da globalleştiği için 2 adet Dünya Savaşı meydana geldi. Bunlar da ekonomik sebeplerdendi. Enerji üretimi için pek çok değişik yöntemler üzerine çalışılsa bile şu anda sanayi ve ticaret için gerekli olan asıl büyük enerji kaynakları hızla tüketildiğinden, bir 3.'sünün de bu yüzden çıkması tabii ki muhtemel birşeydir. Ama işin asıl kötü olan yanı bu savaşların aniden patlayabilmesi. Yani ne zaman ne olacağı net olarak söylenemiyor. Yani bizlerin Fallout benzeri bir dünya görmeleri bile olanaksız olarak nitelendirilemez bence.[signature][hline]AFS'den nefret ediyorum. Sevdiğim geri dönene kadar da nefret etmeye devam edeceğim.
Slat Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Petrol reservelerinin 10 yıl, uranium'unda 40 yıl içinde biteceği söyleniyor.. Ne kadar doğru bilmiyorum ama birde su savaşları başlayabilir deniyor.. Pek uzak değil yani bu olayların patlaması..[signature][hline]Touch of death is never gentle...
lancelotdulac Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2004 3. Dünya savaşı başlasa Holywood çuların filan istediği olur işte ya da oyun firmalarının.Diyorlardı konu yok bıydık şu 2. Dünya savaşından filan artık onu konu alır yaparlar.Tabii Dünya üzerinde hitap edebilecekleri canlı bir organizma kalırsa!..[signature][hline]My Honour is My Life
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 ehe ole olursa ben NCR a giderim valla.[signature][hline]Sade bir forum için imzalara hayır!
insight_13 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Bildiğim kadarıyla trde uranyum war fakat fazla diil...yani sadece bizim ihtiyaçları karşılar bizde en çok bor war...bide amerikanın trye vurmaya yermi bu avuç uranyum için??...[signature][hline]Yanlız Kalmaktan Sıkılıyosan Aynaya Bak ! ! !.....By Insight [13]...!
huun Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 25, 2004 simdiden petrol ve turevleri disinda enerji kaynaklari var . iki sebepten dolayi halen petrol ve turevlerini tuketmeye devam ediyoruz : 1 - petrole cok buyuk yatirimlar yapan buyuk ulkelerin bu yatirimdalarindan maksimum kar i yapip yeni mecralara kanat acmalarini bekliyoruz ki bu en onemli sebep . 2 - bugun sahip oldgumuz enerji kaynaklari petrol uzerine cok uzun seneler yapilan arastirmalar sayesinde kullanabilecegimiz en verimli sekilde . yeni teknolojilerin ucuzlamasi ve daha verimli hale gelmesi icin biraz daha zamana ihtiyac va r.[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
insight_13 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Fazladan bi kaynak bulsak bile onlarıda başkalarına çıkartırır %5.5 arazi kirası %2.3 de iş makinası parası alırız...peh be...eskiler mezardan kalksada görseler...[signature][hline]Yalnız Kalmaktan Sıkılıyosan Aynaya Bak ! ! !.....By Insight [13]...!
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Buhar gücüyle çalışacak herşey. Zamanında buhar gücüne gereken önem verilseydi şu an petrolden çok daha gelişmiş teknoloji ile buharlı otomabillerde gidiyor olurduk :9 Petrollü araçların yani motorların teknolojisi ilk günkünden çok farklı değil sonuçta su anki ile.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Kızımız Duru
navyamphs Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Petrol felam bahane, güneş şahane. Bide depolamayı becerebilseler, o zaman görücem arapları :)[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır. Mustafa Kemal
lancelotdulac Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Güneş enerjisi en iyisi de o da bir gün sönecek yahu :P:P:)[signature][hline]My Honour is My Life
navyamphs Mesaj tarihi: Eylül 28, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2004 Evet, 7867496859 sene sonra :)[signature][hline] Efendiler, benim yaptıklarım için bende bir olağanüstülük aramayınız. Bendeki tek olağanüstülük Türk olarak doğmamdır. Mustafa Kemal
FeAnDoR Mesaj tarihi: Eylül 28, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2004 görebilcezmi acaba o günleri :P[signature][hline]n0body 16 Temmuz 2004 10:34 tarihinde demişki ::[b] ben ekran kablosunu direk kendime bağladım daha iyi performans alıorum valla (insanda kablo girişi nerde? diye sormayın söliyemem ayıp)
Volfied Mesaj tarihi: Eylül 28, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2004 said: Absolut, 27 Eylül 2004 18:11 tarihinde demiş ki: Buhar gücüyle çalışacak herşey. Zamanında buhar gücüne gereken önem verilseydi şu an petrolden çok daha gelişmiş teknoloji ile buharlı otomabillerde gidiyor olurduk :9 Petrollü araçların yani motorların teknolojisi ilk günkünden çok farklı değil sonuçta su anki ile. Steampunk baby! bi steampunkci daha bulmak beni nasil sevindirdi abso hehe[signature][hline]...valla!
Norak Mesaj tarihi: Eylül 28, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2004 uranyumu bilmiyorum ama kar getiren ve rahat ulaşılabilen petrol kaynakları 10 değil yaklaşı bi 40-50 sene içinde tükenecek, nerdeyse kesin bişi bu. "kar getiren ve rahat ulaşılabilen" den kastım yerin 3-4km altındaki kaynaklar şu an kullanılıyor maximum. ama 15 km aşağıdada petrol var ama öyle bi maliyet varki kimse çıkaramıyor. yoksa okyanusun 10-15 km aşağısı full petrol dolu karadakinin 3-4 katı petrol okyanusta var. birçok alternatif teknolojinin zaten çalışmaları yapılıyor şuan, rusların, japonların vb hepsinin projelei var hatta japonların güneşten elde edilen enerjiyi tutabilen bir pil yaptıkları söyleniyor, ruslardada sürekli enerji üreten ufak bi yapay güneş projesi var. daha birçok vardır eminim. ama ihtiyaç olmadıkça küt diye açığa çıkmaz böyle şeyler. Zaten güneşten direk olarak elektrik şu anda bile elde edilebiliyor, tr de bile yapılıyor, deneylerini izlemiştim tvde. çokta pahalı bi teknoloji değil, talep olursa zaten ucuzlar anında. şu an gezegendeki o kadar çok şey petrole bağlı ki :milyonlarca araç, tüm nükleer olmayan savaş araçları (petrol olmadan bütün ülkeler savunmasız kalır, uçaklar çalışmaz, tanklar gitmez, asker transferi bile yapılamaz), evlerde kullanılar eşyalar, plastik olan herşey vb. bunların hepsi geç kalınmadan yeni teknolojiye uyarlanırsa bir sorun olmaz. ama geç kalınırsa ufak çaplı krizler çıkabilir.[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS - NwN-II - Satılık! let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair [Bu mesaj Norak tarafından 28 Eylül 2004 11:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 28, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2004 Herşey minnacık nükleer cep pilleri ile çalışacak ilerde :) Tek bir pil alıcaz ömür boyu başka pil almaya gerek olmayacak :) İşte bu yüzden bu teknolojiyi istemiyor bazı büyüklerimiz. Paranoyaaaa!!!!![signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Kızımız Duru
SolidSnake Mesaj tarihi: Eylül 28, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2004 bence en iyisi yıldırım enerjisini toprağa wermek değilde bi alet icat edip depolamak[signature][hline]We ,Turks, conquered the world once and the second will be soon...
Laorx Mesaj tarihi: Eylül 29, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2004 said: Slat, 24 Eylül 2004 23:55 tarihinde demiş ki: hatta Amerika Ay'a petrol aramaya bile gitmeyi düşünüyor.. :D çok güldüm bu cümleye.Petrolün neden oluştuğunu bilmiyoruz herhalde.[signature][hline]O kara gecenin içinde küçük umut ışıkları sebatla parıldamaktaydı;Karanlık Kraliçe'nin dehşet kanatları altında korkuyla sinen kimselere alev alev yanan bir yol gösterici olan bir şövalyenin şekline bürünmüş bir umut...
EagleEye Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 belki cok onceden ayda hayat vardi? :P
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Gidip bi deşmeleri lazım aslında orayı da çıkar bişiler elbet :):)[signature][hline]My Honour is My Life
insight_13 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 ancak deşerler...bişi olsa çoktan gitmişlerdi...kim şeyim hıyar dese amerika bi avuç tuz alıp hemen koşuyo...[signature][hline]Yalnız Kalmaktan Sıkılıyosan Aynaya Bak ! ! !.....By Insight [13]...!
Slat Mesaj tarihi: Ekim 5, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 5, 2004 said: Maedhros_Laorx, 29 Eylül 2004 23:33 tarihinde demiş ki: said: Slat, 24 Eylül 2004 23:55 tarihinde demiş ki: hatta Amerika Ay'a petrol aramaya bile gitmeyi düşünüyor.. :D çok güldüm bu cümleye.Petrolün neden oluştuğunu bilmiyoruz herhalde. Zaten abd ayda önceden hayat olduğunu düşünüyor ki nasa bi sürü kanıt bulduğunu iddia etti.. Gülmeden önce araştır biraz istersen..[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Raistin Mesaj tarihi: Ekim 5, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2004 petrolu bilmemde uranyum ve dunayda az bulunan bazi maddeler ay da fazlasiyla var
Slat Mesaj tarihi: Ekim 5, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 5, 2004 uranyumun ayda bulunmasının imkanı yok çünkü ayda volkanik hareket görünmez, iç ısısını kaybetmiştir..[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Raistin Mesaj tarihi: Ekim 5, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2004 ay dunya olustuktan sonra mars buyuklugunde bir meteorunc arpmasiyla kopmustur bu sebeple hemo meteordaki hemde dunyadi ruanyum rezervlerinin bir kismina sahiptir
Öne çıkan mesajlar