Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ara sunum paftası

Golge-i_Khan

Öne çıkan mesajlar

3-4 günlük bir kaynaşma/alışma projesi
bizim hocaları kavramamız, onların bizi kavraması amaçlı. Dönem projesi başlamadan önce birbirimizin tarzlarını anlayalım felan filan. Aslında sunum Pazartesiye, bugün 5 saat sonra ara sunum var o sebeten dolayı hazırladım bu paftayı.

Hızlıca proje i özetlersek:
bu bir güvenlik klübesi tasarımı
binana duvarların birbirini kesmesi ve taşması güvenlik hissi yaratmak amaçlı. 90 dereceler ile sağlamlık aşılanıyor.
Yere kadar uzanan kısmının metal olmasını ve vida/mengenelerle yere sabitlenmesini düşünüyorum, yine güvenlik amaçlı. Hem güvenli gözükmesi hem güven vermesi açısından. Pencereler yine 90 derece bla blasını tutarlılıgından dolayı. ön duvarın eğik olmasının nedeni insanları girişe itmek, içeriden gelen ışığı yoldan görene yanıstmak. Böylece bir nevi içeriyi dışarıya taşımak. (aslında 2 kavram üzerinde çalışıyorum 1-güvenlik 2-davetkarlık ki bu bina güvenlik öğesini öne çıkarıyor, kullanacagım dışarı akan kumaş ise davetkarlık aşılayacak, ki o daha bitmedi) Arkada ki duvarın uzamasının da iki nedeni var
A-Kendi içinde tutarlılık B-İnsanlarla, korunan bina rasında bir set oluşturmak.

Duvarların yan tarafalarında tuğlalar döşeniyor hem kaya sağlam bir materyal oldugundan, hem de çelik ile kaya nın birleşmesi eski ve yeniyi bir ara getirdiğinden. Ki bir konsolosluk ve kültür merkezi için tasarlıyorum bu binayı, bu sebeten eski ve yeni bir arada olması önemli.

esgizlerim cok var anlatan ama
malum scanner ölü

gibi gibi

[signature][hline]On July 7th of 1943, single Tiger tank commanded by SS-Oberscharfuehrer Franz Staudegger engaged Soviet group of some 50 T-34 tanks around Psyolknee. Staudegger used up his entire ammunition after destroying some 22 Soviet tanks, while the rest retreated.

Sosyal ağlarda paylaş

bu da analizde kulladıgım baslık paftası

özetle:

bir kültür merkezi olmasına rağmen fransız konsolosluğu
güvenlik sebeleriyle insanalrı iten bir mekan. İşte etrafında ki dikenli teller, beton dökme setler, kilitler, bir tüm bunalrından üstüne plastik bir güvenlik klübesi koymuşlar önüne. Benim amacım bina ı bir gül e cevirmek, güvenli olsun ama yabancılaşmasın. Aynen bir gül dikeni gibi.
Dikenleri de bir güzellik katsın. BU güvenlik kavramı

Davetkarlık ise, bianın istiklal caddesinden ayrışmasında yatıyor. Bir kütür binası olarak insanalrı içeri çekme hevesinde olan bir bina, ki kendi için çok sakin huzurlu bir alan. Tüm taksim kalabalığına tezaten. etkinliklerden pek kimselerin haberden oluşu yok, işte bu yüzden içerden dışarıya, kumaş akacak, düz yek pare bir şekilde. Üzerinde etkinlikler hebleler yazacak ucu ve başı bağlı oalcak,- isteyen gelip bakacak anlayacak ne var yok. Tek renklilik ve sadelik, içeride huzuru bir şekilde taksime taşır diye umuyorum. Ötesi, Kumaş akışkan denebilecek bir madde, işte durmadan söz ettiğim, içeriyi dışarıya akıtmak/taşırmak onunla sağlanacak.

(bu arada bunları yazarak sunuma da hazırlanmış oluyorum : )

[signature][hline]On July 7th of 1943, single Tiger tank commanded by SS-Oberscharfuehrer Franz Staudegger engaged Soviet group of some 50 T-34 tanks around Psyolknee. Staudegger used up his entire ammunition after destroying some 22 Soviet tanks, while the rest retreated.

Sosyal ağlarda paylaş

aslında tasrimi
hocayla ara sunum sonrası degistirdik
artık hic pencere yok
yek pare bir duvar dokusu var
duvarlar arasında 10cm kalın camlar var
o aralardan gözlemliye biliyorsununuz
dışarıya da çok belirgin büyük güvenlik kameraları yerleştirdim

su an penceresiz halini modeliyorum
şimdi "oldu"
burda ki hali pek vahim duruyor yeni "kale" ile karşılaştırılınca[signature][hline]On July 7th of 1943, single Tiger tank commanded by SS-Oberscharfuehrer Franz Staudegger engaged Soviet group of some 50 T-34 tanks around Psyolknee. Staudegger used up his entire ammunition after destroying some 22 Soviet tanks, while the rest retreated.
Sosyal ağlarda paylaş

1 haftalık proce olmasa
daha da ugrasılırdıda
bu sadece bilgisayr bazlı oldugundan zayıf bir pafta
ötesi boyutuda çıkaramıyorsunuz
uğraşılması gerek daha

Sosyal ağlarda paylaş

: )

bina ı soruyorsan kısaca özetledim
ama pafta ı soruyorsan sadece görsellik ve farklılaşma amaçlı
eh 1 haftalık proce de ancak bu kadar efenim[signature][hline]On July 7th of 1943, single Tiger tank commanded by SS-Oberscharfuehrer Franz Staudegger engaged Soviet group of some 50 T-34 tanks around Psyolknee. Staudegger used up his entire ammunition after destroying some 22 Soviet tanks, while the rest retreated.
Sosyal ağlarda paylaş

3 oldu : )
2 a3 de esgizlerim var (8 renkli sulu boyam le yaptım, para biriktirip kalem almak lazım)
5 a4 tane karakalemlerim var
bu kadar pafta kafi sanıyorum

Sosyal ağlarda paylaş

tüm haftasonu çalışamm sonucu
maeti art son 2 paftayı da bitirdim

krımızılık renk kantmak için + tezat ile bazı noktaları belirginleştirmek için
isanalar arasında ki ribbon "örüntü" lük kavramına gönderme yapıyor
yine benim bınamın yanında ki insanların uyumu diğer çevre e gönderme yapıyor

arka fonda ki kalisk photshop filtreleri ise
mekandan bazı görüntüler
sadece cevre amaçlı

umarım severisniz

Sosyal ağlarda paylaş

pek gönderme yapılmıyo sanki?
ben yaptım oldu deyince gönderme yapılmış mı oluyo, yoksa bizim anlamamız daha iyi olmaz mı?

ribbonun insanlar arası örüntülük kavramına nasıl gönderme yaptığını gerçekten merak ettim, açıklarsan sevinirim.

umarım eleştiriye açıksındır, ki resimleri koyduğuna göre öyle olduğunu varsayıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Konseptini gercekten basarili buldum... Tebrik ederim...
Paftalarin gorsel olarak cok hos yanliz, Konseptin mimariye aktarilisinda bir takim sorunlar var gibi geldi bana... Ve paftalar teknik olarak biraz anlasilmasi guc... Mimaride gozume batan sey tasarimdaki asiri hareketlilik... Biraz gozu yoruyor gibi ancak daha cok basinda oldugun icin bunun uzerinde durmuyorum... Paftalarda ise mimariyi daha iyi anlatabilecegini dusunuyorum.. Paftalari herkesin anlayabilecegi sekilde yalin hazirlamalisin bence... Mesela yukarida malzemelerle iliskilendirdigin paftada ortadaki sanirim bir patlatilmis perspektif ancak algilanmiyor...
Sen en zor bolumu atlatmissin,konseptini bulmussun, bundan sonrasi paftanin uzerinde oynamak yani en zevkli kismi :)

Basarilar
Sosyal ağlarda paylaş

en basta sey demistin
davetkar olacak ama ayni zamanda gucunu de gosterecek
err
bi guvenlik kulubesinde hic cam yoksa nasil bi davetkarlik bekleyebilirsin ki?
yani ne biliyim ben bi yere giricem, ilk gordugum binasal da cam yok direk bana bakan 3 tane kamera var
pek oraya davet edilmis hissetmem :D[signature][hline]Silence in the studio!
Sosyal ağlarda paylaş

sırayla

volficim binaya 2 eklenti yapıyoruz
ben güvenlik kısmını ele alıyorum
diğer ikinci olan eklenti "davetklarlık" ise kapılardan dışarıya akan bir kumaş tabakasıyla hazırlanıyor ki onu ben diğer proje partnerime bıraktım. Fikri buldum ve ona bıraktım, detayları neym bakmadım fazla, ben ortak çalışmaktan hoşlanan birisi değilim de.

porina, öncelikle düşünülmüş ve "anlamlı" yerinde eleştirilerin için teşekkürler. Ama 1 hafta bir alanı analiz edip, sorunu belirtip, çözümü hazırlayıp, çözümü sunmak için pek kısa bir süre. O yüzden tek dikişlik bir çalışmaydı, ikinci dikişi çekecek vakit yoktu. dediklerinin hepisinde haklısın

Gazanfer:
Şimdi şöyle ki
örüntülülük derken kast ettiğim her bir karakterin diğerini etkilemesi, yani saabh kız arkadaşı ile kavga ettiğinden kafasını net olmayan benzince çalışan çocuk, dalgınlıkla sizin arabanıza normaldan daha az benzin koyar. Ve siz şehirler arası yolda iken benzininiz yarı da bitip otostop çekmek zorunda kalırsınız. Ben in göstergen ise kauçuk ital eden şirketin, ekonomik krize girmesi nedeniyle kalitesini düşürmüştür ve göstergen arada bir tutkluk yapmaktadır..BU yüzden otobanda yolda kalıp otostop çekmek durumda kalırsın, hebele ile tanışırsın falan. Gerisini hayal gücüne bırakıyorum...Orda ki kumas doku ise insanları bribirine bağlıyor, bir örümcek ağı üzerinde ki, titreşimler gibi birini çeksen diğeri haraket ediyor. Gibi düşünmüştüm ben, hani sen de öyle bir imaj yaratmayabilir, bundan sornası görecelidir zati. İlgilendiğin için teşekkürler. Ya türkçe için özürler, ben yaptım oldu demeye getirmek istememiştim. Bu amaçla yapmıştım diyotdum. Ama sabahın 4 ünde, bi yudum uyku bol kavhe ile uyanık kalmaya çalışırken insan cümle kurmakda zorlanabiliyor.
Tabii bunu siz çıakrsanız daha iyi olurdu, yani işin tadı bu. Biraz gizemli oacak değil mi ? Birde biz örtüntülülük tabanlı bir çalışma yapıyorduk, şimdi adını tam hatırlayamayacagım herekleitos tu sanırım. O felsefecinin dedikleridnen yola çıktığımızdan dolayı, paftada ona yer vermeyi uygun buldum. Genel anlamda siayh-beyaz olmasının bir nedeni de o. (asıl enden benim renkleri kullanmamam da, ben renk kullanmam)
gibi gibi

aklına takılan başka bii varsa
sor[signature][hline]On July 7th of 1943, single Tiger tank commanded by SS-Oberscharfuehrer Franz Staudegger engaged Soviet group of some 50 T-34 tanks around Psyolknee. Staudegger used up his entire ammunition after destroying some 22 Soviet tanks, while the rest retreated.
Sosyal ağlarda paylaş

ya pafta işte
mesela proceni sunmak için
4 tane a3 boyutunda projeni anlatan sayfalar hazırlıyorsun
onalrın herbirine pafta denebiliyor.

veyahut deniyor ki
projenizi anlatmak için
3 tane 50x70 cm boyutunda pafta hazırlayacaksınız

pek analtamadım mı ne[signature][hline]On July 7th of 1943, single Tiger tank commanded by SS-Oberscharfuehrer Franz Staudegger engaged Soviet group of some 50 T-34 tanks around Psyolknee. Staudegger used up his entire ammunition after destroying some 22 Soviet tanks, while the rest retreated.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...