senko Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Ya bu işlerle ilgili.bir arkadaşımla konuştum da o daprotein tozu kullanmiyorum şu an o yüzden çok kilo almaya başladım dedi. Hani tavuk göğsü yesende.illa yanında yağ ve karbonhidrat alıyorsun galiba protein ile birlikte o yüzden toz kullanmak gibi olmuyor gibi bir yorum çıkardım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Karbonhidrat fazla alıyor bir şekilde. Ayrıca ağırlık çalışan çoğu kişinin ne çalışmadan önce nede çalıştıktan sonra koşmadığını veya bisiklet çevirmediğini görüyorum salonda. O şekilde çalışıyorsa da alabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 çok fazla kullandıysa kilo alması normal. kaliteli bir wheyde 1 ölçekte 2 gram kadar karbonhidrat oluyor yani 30 gramda 2 gram. gögsünde karb yok yagda sıfır gibi bisey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2011 Az miktar proteinden kastım dediğin gibi en kötü ihtimal kilo * 1 gr olmalı. Gereğinden fazlası işe yaramayacaktır. Bence proteinden ziyade vücuda giren alkali gıdaları arttırmak gerek bu vücudun çok daha iyi çalışmasını sağlayacaktır daha iyi sonuçlar alacağız. Herşeyin dengeli olduğu bir ortamda tabiki herşeyin önemi var. Protein azdır onu almayın onun yerine şunu alın demiyorum. Fakat endüstrinin abarttığı kadar bir önemi yok özellikle hormonal yapısını dışarıdan alınan kürlerle bozmamış adamlar sıradan kişiler için. Kullanım kolaylığı olduğuna katılıyorum protein tozunun. Kişinin kendi bileceği iştir. Ama tutupda hergün kola içen veya en zararlı şeyleri yiyen insanın spora yeni başlayan bir arkadaşına "İçme lan o zararlı" demesini de son derece salakça buluyorum. Protein tozu öcü değil elbette doğal bir gıda değil. Mesela ben protein tozuda içmiyorum ama endüstriyel gıdada tüketmiyorum. Çalışan yoğun vakti olmayan insanların kullanmasındaki kolaylılığıda anlıyorum ama doğal gıdadan alsak her zaman daha iyi diye düşünüyorum. Bu işlerde başarıya ulaşmak için bence proteinden önce gelmesi gereken çok daha önemli şeyler var mesela her antrenmanda sınırları zorlamak fakat bunu overtrain olmadan yapabilmek. Antrenmandan sonra iyice dinlenebilmek. Çok iyi uyumak hormonal sistemin bozulmaması için doğal beslenmeye dikkat etmek. Stresden uzak durmak vb şeyler. Benim şahsi planım 9 ay visual impact yapıcağım ondan sonrada herhangi bir kas gelişimi antrenmanı yapmayacağım zaten mevcut biyolojik sınırlarıma gelmiş olurum muscle mass anlamında. Ondan sonra oksijen dolaşım sistemimi geliştirmek için circuit training aradada myofibriler hipertrofi için 3x 5x filan yaparım. Bunların yanında yoga olsun çigong olsun bu gibi şeylerde çok önemli ama vücut geliştirme ile alakası yok onların :) Vücut geliştirme benim gördüğüm kadarıyla en fazla 1-2 sene yapılıp istenilen alındıktan sonra geçilmesi gereken bir evre. Bazı insanlar takıntı haline getirebiliyor. Bence çok yanlış. Herkese iyi sporlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Koşarken nabzım 170'ten aşağı pek düşmüyor. Zaman zaman 180'e yaklaşıyor, sanırım max 178 görmüştüm. Öyle çok zorlanmıyorum. Normalde tırsarım aslında bir sakatlık çıkar mı diye ama yakınlarda elektro'm çekildi sorun yok gibi duruyor. O yüzden öyle takılıyorum Biraz yağ yakmam lazım aaslında ama öyle tey tey yürümeyi de sevmiyorum. 10 dk hafif bisiklet sonra ağırlık sonra 20dk ortalama üstü bir tempoda koşuyorum. P.S: Yaş 26 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loex Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2012 asics sitesinde koşucular ve koşmaya başlıycaklar için en doğru bilgiler var hatta kişiye özel program bile çıkartıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar