Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cosinüs Kuralı / A.k.a. Başka Bir Ödevle Karşınızdayız

Asteroth

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar şu Cosinüs Kuralı'nı bir zahmet ispatlar mısınız bana?
Ya da İspatları bulabileceğim bir internet sitesi biliyosanız o da çok makbule geçer[signature][hline]Zed, 07 Haziran 2004 18:17 tarihinde demiş ki:
eheh will smith'in olması iyice izlenmez kılar filmi sanırım. adamı ne zaman görsem böyle yavşak yavşak "welcome to miami miami!" deyişi geliyo gözümün önüne.
Sosyal ağlarda paylaş

pisagor ile ilgiliydi. ama hatırlayamadım gerisini. hatırladığım kadarı doğru mu onu bile bilmiyorum o da ayrı bi güzellik.[signature][hline]Proxa, 23 Ağustos 2004 17:49 tarihinde demiş ki:
kısırlaştırcam ben kendimi

[Bu mesaj Saeros tarafından 10 Ekim 2004 17:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
RamsesII, 10 Ekim 2004 17:33 tarihinde demiş ki:
Bilader aslında pisagorda bir cosinüs teoremi.sadece cos 90=0 olduğu için yok kabul ediyoruz

doğru dio
bir birim çember(trigonometrik çember) çizerek hemencedcik ispatlaya bilirsin şimdi netten çizemeyeceğim için annatamıacom :-)[signature][hline]Prima, Quae vitam dedit,hora carpsit

Nascantes morimur,finisque ab orgine

İnşallah bende yardım severlerin melek kanatlarından alıcam inşallah inşallah inşallah...:)
Sosyal ağlarda paylaş

polinom.
cosinus komşu bölü hipotenüstür dik üçgende.
her açı da kenarların uzunluğunu belli oranda değiştirir,bu oran değişmiyeceği için her açı dik üçgenge belli bir kenar orantısı oluşturur.
bu da direk bölme işlemiyle bulunur,öyle bir polinomla değil.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo

[Bu mesaj Sly-One tarafından 10 Ekim 2004 17:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

a2=b2+c2-2bc cos A dır A tepe noktası B sol aşşa C de sağ aşşa

AC ye dik in ABC içinde iki üçgen olcek dik e pisagor al
noldu
elinde iki denklem war şimdi onları birlestir elinde yukardaki kalcak tabe pisagorun ispatını da bul o kadar önemliyse[signature][hline]Prima, Quae vitam dedit,hora carpsit

İnşallah bende yardım severlerin melek kanatlarından alıcam inşallah inşallah inşallah...:)
Sosyal ağlarda paylaş

Astherot arkadaş işlemleri de istedi sizde merak edersiniz die buraya yazıım dedim :)

şimdi bulacağınız denkelmler şunlar indiğimiz dike m dielim AC ye indiimiz dikinde sağ x sol14-x ossun;
h2=c2-x2
h2=a2-(b-x)^2

a2-(b-x)^2=c2-x2

a^2=b2+c2-2bx olur

cosA=x/c ise x=c.cosA

a2=b2+c2-2.b.c.cosA

olur...[signature][hline]Prima, Quae vitam dedit,hora carpsit

İnşallah bende yardım severlerin melek kanatlarından alıcam inşallah inşallah inşallah...:-)
Sosyal ağlarda paylaş

bir birim çember çiz hipotenüs e 1 degerini ver 1 kenar1na B bi kenarina A degerini ver.
Cosinüs: A/1 ( yada B ald1g1n ac1ya göre) olcak.
Sinüs: B/1 olcak.
Hipotenüsde 1 zaten.

Cos(kare)+Sin(kare)=1
A/1(kare)+B/1(kare)=1(kare)
A(kare)+B(kare)=1[signature][hline]We ,Turks, conquered the world once and the second will be soon...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...