Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Benim bi RAM sorunum vardı, hala var bi bakın hele

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

şimdi ben buraya yazmıştım yanlış hatırlamıyorsam da bulmaya üşendim o başlığı açıkçası. Bende halihazırda OCZ 2x 2GB Platinium Edition ram mevcut. Bunları 8'e çıkartmak için 2x 2gb daha aldıydım ama Gold edition almışım. (sonradan gelen edit: goldlar da platiniumlar da 1333 mhz.) şimdi başlarda mavi ekran çıkarıyodu falandı diye garantiye yolladım, sorun yok diye geri gönderdiler, bu sefer bişey farkettim. plat.ları ve goldları ayrıca tek tek taktığımda BIOS'da verdiği ayar değerleri farklı. şimdi buraya bu değerleri yazıcam umarım bi çözüm yolu bulunur bu işe;

Platinium: tCL=7, tRCD=7, tRP=7, tRC=28, tFAW=17, tRD=9, tRFC= 60
Gold       : tCL=9, tRCD=9, tRP=9, tRC=33, tFAW=21, tRD=11, tRFC=107

ayrıca platinium'lar 1.8v iken Gold'lar 1.65v. şimdi şu 9-9-9, 7-7-7 olanlar yenileme hızları bildiğim kadarıyla. onları 9-9-9 ayarladığımda platiniumların sorun çıkarmaması lazım çünkü 7'yi veren 9'u da verir mantıken. Bunun üzerine sorun volt'ta olabilir dedim ama sonradan diğer bilmediğim bikaç değerin daha farklı olduğunu gördüm.

Şimdi çözüm önerisi olarak şöyle bişey düşünüyorum ne kadar mantıklıdır, zararı var mıdır bi söyleyin patiler. ben bu bütün değerleri Gold Edition'a göre ayarlayayım çünkü o daha alt model. Alt modele göre ayarlarsam üst model her türlü bunu kaldırır. Bi de sorun şundan da kaynaklanıyor olabilir, Platiniumlar 1.8 volt istediği için 1.8 gönderiyordur da gold'lara fazla mı geliyordur o? ben volt değerini de 1.65'e çekersem plat'lara bi zarar gelme ihtimali var mıdır?

bi yardımcı olun patiler, şu ramleri artık bir arada çalıştırabilmek istiyorum bunu mümkün eyleyin bana hadi be hacı be.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...