deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 Bu güzide open source programı kullanan var mı? Mart sonuna kadar programa bir package yazıp vermem gerekiyor da, her ne kadar programı kullanmayı çözmüş olsam da ekonometri öğrencisiyim ben; compile diyor, cmd diyor, debug diyor hoca fenalık bastı dsfg Master tezim Türkiye ve diğer NIC'lerin development planlarının panel data analiziyle karşılaştırılıp incelendiği bir kısmı da içerirken package'i de panel data üzerine hazırlayacağım ama package building hakkında ÇOOOOOOK sınırlı bilgi sahibiyim, varsa R'ı yalamış yutmuş ya da yeterlilik sahibi birileri yardım plx. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2011 Kimse mi yok kullanan :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Hortlatıyım sfd, nasıl olsa kendi başıma takılıyorum. Geçen hafta R'da 3d volkan modellediydik grafik imkanlarıyla, bu hafta da pacman yaptık. Dönemin son dersiydi. Hoca da nerd zaten, 4-5 öğrenci nasıl geçti anlamadım dönem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 datamining tool'unda pacman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 yapan yapiyor demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Ya oynayamıyoruz tabii sdfgh, R'da animasyon yapımına örnek olarak gösterdi adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 R'da niye animasyon yaparsın abi?!?11**1?!? Oracle yeni nosql ürününde, R'ı doğrudan içine gömerek getiriyor. Nosql üzerinde zibilyon şey yazılıp çiziliyor. Keza datamining konusunda bir sürü iş yapılıyor. Siz R'da animasyon mu yapıyorsunuz? Hangi okul bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2012 Georg-August Göttingen Universitat Abi biz ekonomi fakültesinde kullanıyoruz R'ı, ben ekonometri yüksek lisansındayım, R'da ciddi manada tool ve destek var bu alanda, şöyle söyliyim dünyanın her yerinde R kullanıyor akademisyenler, tüm öğrenciler vs. projelerini R'da yapıyor. Hani o animasyonlarla amaç bir Ice Age yapmak falan değil, kurduğumuz modelleri incelemeyi, deneyleri görselleştirmeyi sağlıyoruz. Bu alanda STATA, E-views, SPSS gibi paket programlar falan da var tabii kullanımı daha kolay vs. de açık kaynak kodlu değiller, patch bekliyorsunuz genelde aylar, senelerce, üstüne R'da çoğu şey beceri ve kabiliyetle sınırlıyken o programlarda menülerle sınırlı. Bizim için programlama kısmı sadece araç, hani gidip de C++, Java vs. öğrenmeye çok vakit de olmuyor. O yüzden elimizde hali hazırda başarılı ve akademik alanda dünya çapında destek gören bir tool varken, ıcığını cıcığını öğreniyoruz işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar