Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'de doktora

Wispy

Öne çıkan mesajlar

Yüksek lisans 1 seneye bitiyor şimdiden ön çalışmalara başlayayım dedim.

Şimdi doğruya doğru doktora yapmak istememin öncelikli nedeni askerlik tecili. 1 sene sonra yüksek lisans bitiyor, 1 sene de tecili var. İşim nedeniyle yurtdışında yaşamam pek mümkün değil. Yine işim yüzünden gelecek 4-5 sene işi bırakıp askere gidemiyorum. O yüzden doktora aklıma geliyor. Ama bununla beraber birşeyler de öğrenmek istiyorum. 3-4 sene okula uğramadan götüreyim sonra da atılayım gibi bir anlayışım yok.

- Bilkent'ten end. müh. lisansım var , Boğaziçi'nden yüksek lisans. Ortalamalar da iyi sayılır
- Haftaiçi öyle 3-4 gün zırt pırt okula gitme durumum yok iş yüzünden.

Mesela gidip bu durumda kalbur üstü üniversitelerin iktisat işletme vs gibi bölümlerinde doktora yapma şansım var mı? Özel, devlet çok farketmez ama RTE üniversitesi de olmasın bir zahmet (no offense) Ne kadar yoğun ve kastırıcı olur? Her doktora öğrencisi asistanlık yapmak zorunda mı ? Bunun gibi sorularım var.

Aklıma da çok fazla soru gelmedi ama birisi Türkiyede doktoranın neye benzediğini açıklarsa, ve benim şartlarımda yapmanın makul ve sürdürülebilir olup olmayacağını yorumlarsa çok sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Kalburüstü üniversitelerde 3-4 gün okula uğramayayım diyebilmenin imkanı yok maalesef. Hele Boğaziçi doktora öğrencilerinin çalışmasını bile istemiyor kesinlikle, bu yüzden 5 gün kitliyorlar okula. Her doktora öğrencisine artık zaten asistanlık vermiyorlar ama çoğu üniversite bilerek kitliyor öğrencileri haftanın tamamı.

Ekonomi doktorası iyi bir üniversitede yapıyorsan matematik ağırlığı çok fazla olur, sağlam bir temelin yoksa (türev integralden alabilmekten değil, proof bazlı discrete matematikten bahsediyorum) hiç girme o işe. Gireceksen kendini adaman gerekiyor çünkü.

Tek şansın işletme gibi görünüyor, özel üniversitelere bakabilirsin bu durum nasıl işliyormuş. Derslerin çok kastıracağını sanmıyorum, genellikle sunum ağırlıklı gitmesi olası. Bahçeşehir, Yeditepe gibi okullara bakabilirsin, devlet üniversitelerinin kontenjanı az bu yüzden akademik düşünenleri alıyorlar genellikle.
Sosyal ağlarda paylaş

Quadrophenia said:

Kalburüstü üniversitelerde 3-4 gün okula uğramayayım diyebilmenin imkanı yok maalesef. Hele Boğaziçi doktora öğrencilerinin çalışmasını bile istemiyor kesinlikle, bu yüzden 5 gün kitliyorlar okula. Her doktora öğrencisine artık zaten asistanlık vermiyorlar ama çoğu üniversite bilerek kitliyor öğrencileri haftanın tamamı.

???

Bu kadar genellememek lazım bence...
Sosyal ağlarda paylaş

İTÜ'de doktora yaparken kampüse gayet uzak kalan yerlerde çalışan bolca insan olduğunu biliyorum. Haftada ortalama 1-2 günü okulda geçirerek oluyodu bu dediğim şey.
O doktoranın akademik manada çok bi faydası olur mu tartışılır, ama dediğin tanıma uyar, iyi kötü bi şeyler öğrenirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Atılma işi muallakta şu an YL ve doktora için, atılma kalktı ama atılmama konusunda bir mevzuat görmedim ben sdf

İstanbul, Marmara klasmanına bakabilirsin dediğin şey için, Boun, İTÜ vs. ilgi alaka ister. Marmarada kendi bölümüm için konuşmam gerekirse istenenleri karşılayabildiğin sürece okula gel gelme pek farketmiyor hocalar için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...