Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nikon d800 durumlari, yuksek ihtimalle dogru, sizinti bilgi.

mono

Öne çıkan mesajlar

http://www.amazon.com/Nikon-D800-FX-Format-Digital-Camera/dp/B0076AYNXM/ref=pd_ts_zgc_e_3017941_1?ie=UTF8&s=electronics&pf_rd_p=1270018122&pf_rd_s=right-5&pf_rd_t=101&pf_rd_i=507846&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=02TXDA7PCRCJMJE1NBGR

alayım mı almiyim mi diye düşünürken tükendi birden ahah
Sosyal ağlarda paylaş

ehuhe valla bu kadarini bende beklemiyordum ama;
DXO nun sensor testlerinde su ana kadar test ettikleri dslr sinifinda tum makinelerden daha kaliteli sensor imis..

usendim surdan linkledim

Tabi altin kural, prime (50mm1.8 bile olur) yada kaliteli($$$) lens kullanmak.
kit lens gunah kacar.

Bu fiyata d700 almistim ilk ciktiginda 2007 baslari idi sanirim. Profesyonel olarak halen onu kullaniyorum, tek eksik yani olarak "keske mpixeli biraz daha fazla olsa daha rahat crop alabilsem" oldu..herhalde yaz sonuna almis olurum, biraz dinginlessin, firmware update olacaksa olsun falan eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

Orasi oyle zaten bu -farzedelim- 5 yil daha canon onceki 5 yil sistemini mk2 uzerine kuranlardan kurtarcak:p

Ben 2005'te yaptiklari kamerayi kullandigimdan bahsi gecen aletleri de 7-8 yil sonra alirim heralde hehe. Mk3 3500 dolardan ciktigi icin mk2nin de fiyati dusmucek ben asil ona bozugum :D
Sosyal ağlarda paylaş

ya cok once bisi okumustum, en basta hadi leeen demistim sonra mantiksizda gelmemisti...zaten bu iki firma lider, aralarinda gizlileri saklilari yok, sony de sensor uretiyor neticede guzelce zirveyi paylasiyorlar..

Duydugum sey aralarinda zaman anlasmasi gibi bisi varmismis..yani iki firmada boru gibi teknoloji/arge sahibi, ama her ne hikmetse, 5 yil boyunca canon mpixel sampiyonu iken, nikon yuksek ISO da kraliyet kurdu, bu sene bir degisti standart anlamadim.

boyle dipten killandiran seyler yok degil, ha banane orasi aryi, ikisinide cok guzel kullanirim mutlu mutlu ftograf cekerim....simdi piyango oynama zamani. :)
Sosyal ağlarda paylaş

eheh aynen, cogu ajans vb mark2+video combosu icin lens yatirimlari vs vs aldi, hata sanirim House dizisi bile son 2 sezondur MK2 ile cekiliyodu...o insanlar nikona gecmez o kadar yatirimdan sonra.

elimde canon lens olsa, 6-7d yada 550 kullaniyor olsam, ikinci el temiz MK2 fiyati bakardim sanirim. cok dogru zamanda cikmis cok iyi bir kamera..tek eksi yani ISO durumu dunyanin en iyisi degil o kadar.

ha ama nikon giden biri olarak, fazla secenegim yok, 12den 36mpixele kosar adim gecmem lazim (d3x e hayatta bakmam:) )

ps, tabi benim yorumlar, belli fiyat araliginda piyasanin sundugu portre/reklam/urun fotografi dalinda. yoksa muhabir veya spor fotografciligi acisindan baksak kafadan D4 vs konusmak gerek ehe
Sosyal ağlarda paylaş

en son 250+kusur mb idi evet..ama benim kullandigim 30kusur mpixeldi...simdi 80mpixel falan cikmis.

Ama tabi Dslr gibi aban(a)miyorsun, saniyede 1 kare gibi birseydi, ustune yavas autofocus da ekle...o nedenle hobiden baya(aaa) uzak, planli programli cekimlerde anca, yoksa zengin oyuncagi...yani produksyonsuz bi ise yaramaz :)

bide fitness aleti gibi mubarek..yoruyor..hafif olsa tabi ya 4 tane almistim...(:P)
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
londra da soho da dolasirken bir herifte hasselblad gorduydum. bir kac kere de leica m9 gorduydum ki bir tanesi egitim harclarinin protesto edildigi ortamda genclerin kalabaliga boya firlattigi yerdeydi de basina is gelecek diye ben terlemeye baslamistim adam sallamiyordu.

neyse gelelim asil konuya. sensor testlerinde super is cikardi evet. Sony'e ait D800'deki sensor. Nikon 5dmk2 hakimiyetini bitirmek icin sony'e sensor gelistirme siparisini verip alabilecegi en kaliteli sensoru kullanip ayrica envai cesit saglam ozellikle donatip fiyati da makul tutarak (abd fiyati ile uk fiyati arasindaki fark daglar kadar aloo! usuyoruz cameron reyiz!) cikardi piyasaya. hali ile butun pre-order lar verildi ilk surumlerin hepsi tukendi. ha bazi firmalarin stokta var d800 ama normal fiyat uzerine 400£ ekleyip satiyorlar..

tabi aleti almakla bitmiyor en kaliteli lensler lazim mono'nun dedigi gibi. bir kac pro fotografcinin yazilarini okudum. d800'u ilk alip kullanan kisiler bunlar. 24-70 f2.8, 70-200 f2.8, 200mm f2.0, 300mm f2.8, 85mm f1.8G vb en pahali lensler kullanilmali diyor hepsi. Lens secenegi cok olmasada asagi yukari yine kapatiyor butun araliklari. Ama her bir lense ortalama 1k £ bayilmak lazim.

Ha para varsa super, cek 36MP fotografi en kaliteli lens ile, fotoyu kanvas'a bastir kafasina kafasina vur satin almayanlarin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • Admin
D600 13 eylul deniyor evet. Gereksiz heyecan yaptim bir anda hehe.

Soylendigi gibi 1500 $ olacaksa super fiyat. Bendeki D90 ile kit lens + tokina 11-16mm f2.8 + 70-300vr ve 50mm f1.8 satip diger aparatlari falan da satip d600 + 28-300 mm vr ileride de para olunca 14-24 f2.8 alip farkli bir boyuta gecme dusuncesi uykumu acti simdi heyecan yaptirdi :D

TR'e geldigimde satabilirim valla, cok temiz foto ekipmanim. Alan cok memnun olacaktir. Buradan da bir nevi reklamimi yapayim hehe. :)

karar vericem bir duyurusunu yapsinlar d600'in
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...