Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Megane Sport Tourer

dreagloth

Öne çıkan mesajlar

Megane ile tecrubem var. Araba yakmiyor kokluyor diycem onu da yapmiyor sanirim burnu tikanmis :)o Babam kullaniyor haftanin 6 gunu bostanci-nisantasi-levent-maltepe-bostanci guzergahinda ne kadar trafik varsa giriyor 5.3 ile 5.5 ortalama arasi gidip geliyor. Onun disinda arabanin plastiginden kalite pek bekleme derim. Tam turk arabasi donanimi bas kaliteyi dusur piyasaya sal gitsin :D Ama o 6 ileri sanziman ile allah icin az yakiyor :D
Sanziman demisken 6 ileri vites dizel araba olunca red line (megane da yellow line) 4500 devirde basliyor. Hal boyle olunca ciddi manada her 2 saniyede bir vites atiyorsun.
Arabayi kaldirirken ayagini aniden debriyajdan cekersen boyun fitigi riski var aninda gaza yada debriyaja basman lazim one dogru ucma diye. 1inci viteste ulan hadi 2 dakka rolantide gidiyim diyemiyorsun araba seni dovuyor. Kisaca 1. viteste giderken ya ayagini gazdan coooook yavas cekicen yada direk bosa atican :D
Sport tourer i bilmiyorum ama hatchbackte arka diz mesafesi bayag basarisiz(tamponlari camurluklari sisirmisler, ici nasi bu kadar dar arkadas).
Kisaca megane boyle bi araba baska sorun olursa yanitlarim arabam yokken cok kullandim cunku onu.
Megane icin son soz: Fuleens reklamindaki cirkef kizin dedigi gibi ondan da var bundan da var bi suru donanim dolu arabanin icersinde anahtarsiz falan aciliyor biliyorsundur. Dersinki abi ben konsolun kalitesini olcerim kasirim onu ara sirda dersen uzebilir o seni biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

boyun fıtıgı seysi neredeyse tum dizel arabalarda var gibi geliyor bana :)

cok begeniyorum ben bu arabayı. hic denemedim ama cıktıgı gunden beri tasarımına falan hastayım. tam bir aile arabası bence, yakısır sana. ama o kadar cok satıyor ki megane, gormekten bıktım diyebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

İçinin dar hissettirmesi ve gerçek manada modüler bir bagaj sunmadığı için Scenic seçmiştim. Herkesin söylediği gibi karizmatik bir duruşu var ama arka görüş falan çok dar. Kafamda Sport Tourer vs V50 ile dolanırken Scenic almak ters köşeye yatmak gibi oldu ama aile otomobili olarak güzeller. İç kaliteleri ise klasik Renault.

Tek duyduğum olumsuz eleştiri şanzıman ile ilgiliydi; 1 ile 2nci kademelerin oranlarının sorunlu olduğunu okumuştum. Yokuşta 2nci kademeye geçince bazen 2nin yüksek geldiğini, 1in ise az geldiğini; bu sebeple de bağırttırarak 1inci vitesi kullandıklarını okumuştum.

1.5dci 110HP 6 ileri vites kombinasyonu babam için aldığımız Laguna'da mevcut. Oranlarını kıyaslamadım ama evet, 2 bazen yüksek geliyor gibi bir his veriyor. Benim 5 ileri şamzıman bana bunu yaşatmıyor.

Yeni hedefimiz Espace :P Yeni Scenicler aşırı makyaşlı kokoş gibiler, sevemedim.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

1 tane 1,5 yaşında :)

Ufaklığı koltuğunda geriye doğru bakacak şekilde oturtuyorum. Scenic'in arka koltuklarında sırtlıkların eğimi ayarlanabiliyor. Çocuk koltuğunun olduğu koltuğun sırtlığını geriye doğru azcık yatırdım (bagaj perdesini etkilemeyecek kadar) ve bizim ufaklığa biraz daha ayak boşluğu açıldı. Bunu diğer araçlarda sağlamam mümkün olmazdı.

Araçla dolaşırken altını değiştirmemiz gerektiğinde mevcut gözlerden birine sokuşturmuş olduğum alt bezi ile ıslak mendili çıkartıyorum; ufaklığı da bagaja uzatıp altını değiştiriyoruz. Bagaj eşiği olmaması ve bagajın yüksek olması avantaj :)

Hanım arkada oturduğundan ön yolcu koltuğunu öne kadar çekip sırtlığını yatırıyorum, hanım da istediği zaman ayalarını falan uzatabiliyor.

uzun yola çıkacağım zaman da arkadaki orta koltuğu söküp oraya buzdolabı koyacağım ;)

Çok sallıyor, yol tutuşu zayıf, iç mekan kalitesi zayıf ama deli gibi modüler :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında türkler için ideal bir araç seçimi tourer/touring sınıfı.

Bizde ekonomik durumlardan ötürü ev başına tek araba düşer genelde. Ve aile bağlarımız güçlü olduğundan tüm aile ile birlikte seyahatlerimiz çok fazladır.

Yurt dışında genellikle bir iş/özel keyif arabası, bir de aile arabası vardır.

Bizdeki kalabalık aile, haftasonu mangal, bol eşyalı seyahat, memlekete veya ordan geriye eşya/yiyecek vs getirme alışkanlığını da içine kattığımızda epey yüklü seyahat ediyoruz. Aile aracı olarak alınıcaksa eğer sedan yerine bu tip uzun kasa araçların kullanılması uygun. Ama cüsselerinden dolayı çoğu zaman tercih edilmiyor fazla yakacağı düşünülerek.

Bu araçlar güvenlik açısından da sedan veya HB araçlara nazaran daha iyi.

Uzun yolda virajlarda savrulma etkisi yaşamanız olası ama bu araç ile yolda yarış yapmaya çalışmanız da zaten manasız. Tabi bir "Audi A6 RS" alırsanız bilemem :)
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Audi A4, Skoda Octavia ve Renault Megane gibi modellerde Station kasalar sedan ile aynı boyutta oluyordu. Bunun için tamponlarla oynuyorlardı. A4 için bu kural hâlâ geçerli diye biliyorum. o sebeple boyutsal olarak sıkıntı kalmadı artık.

Sedan aile aracına nazaran oldukça mantıklı, hatta 'Ikea'dan bir şeyler alırım' diye düşünen bekarlar için bile uygun :) Benip için sedanın yerini alan bir kasa. Coupe veya hatchback diğer alternatifler.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...