Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Makine açılmıyor...

LethE

Öne çıkan mesajlar

selamlar . evdeki eski bilgisayarı abim geri getirince kardeşimde sevinmişti ama baktık ki hem içindeki çoğu şeyi almış hemde açılmıyor alet.. bence anaakart ama sormakta fayda var gibi geliyor..
ilk olarak içini açtım baktım. ekran kartı takılı. ram ler oturmuş. monitör kablosu 3 4 tane vardı seçtim birini taktım (eski model monitrün kendi adaptörü var..) bilgisayarn arkadaki powera giren monitör girişi boş..
ekran kartına giriyo dier kablosu.. işlemci ok gibi. fan fln dönüyo.
basıyorum. çalışıyo. anakartın üstünde kırmızı bi ışık da yanıyo. ama hiç bişi olmuyor..
şimdi cıkarıp tek tek takıcam benim makinaya (gerçi driverlar sapıtcak diye tırsıyorum) olmazsa direk 2. el bi anakart almayı düşünüyorum. bilen varsa aceba öyle bir sitede yazabilirmisiniz . (yada izmirde bir yer)[signature][hline]KoC
Emaleth, 21 August 2003 18:13 tarihinde demiş ki: çok topik mi kilitlendi, vurun emalethe. threadiniz mi kilitlendi, vurun emalethe
Sosyal ağlarda paylaş

eğer hiçbi şekilde bip lemiyosa bios u geçmiyor demektir o zmn anakart pilini söküp hemen yakınlarındaki clrtc gibilerinden bi jumperın yerini 1-2 den 2-3 e getir veya 2-3 ten 1-2 ye ve öyle 5-6sn kdr bekle daha sora eski yerine tak ve anakart pilini tak böylece bios u resetlemiş olacaksın...eğer bunu yaptıktan sora hala görüntü gelmiyorsa gerçekten hardwaresel bir problem var demektir....bu arada bios u resetlediğin zaman işlemcinin fsb sini fln baştan ayarlaman gerekir...

tüm bu dediklerim senin bilgisayarında geçerli olmayabilir onun için bunları yapmadan önce anakartının kitapçığında resetting bios gibi bi bölmü ara oraları okuyup yap eğer kitapçık elinde değilse burda yazanı yap ama yinede bi kaç kişiye daha sor[signature][hline]Prawler, 22 Eylül 2004 04:45 tarihinde demiş ki:
valla benimki büyük ama abartı değil
Sosyal ağlarda paylaş

tmm da benim bildiğim bios şöyle küçük falım sakızlarından biras kalın siyah yanarından ayak gib iaşağı inen bi sürü tel olan bişe.. yok :( yada ben körüm..
bide fbs dedin. saat çarpanı fln mı yapıcam? (işlemci ne onuda bilmiyom ki tam)[signature][hline]İyi niyetli, sakin, dinlemeyi (okumayı) bilen sabırlı taze(?!?) patiler olun!
Zamanla aramıza girecek, siz de kaşar(?!?) pati olacaksınız. O zamana kadar bize size güvenme, sizi sevme fırsatı verin
Sosyal ağlarda paylaş

pili cıkardım taktım (bios u hala buloaladım :D )
jumper dediğin ne bilmiyorum ama işte cdromlardakine benzeyen birini aldım çıkardım taktım sağa sola :P sonra açtım.. siyah gene.. biplemedide[signature][hline]İyi niyetli, sakin, dinlemeyi (okumayı) bilen sabırlı taze(?!?) patiler olun!
Zamanla aramıza girecek, siz de kaşar(?!?) pati olacaksınız. O zamana kadar bize size güvenme, sizi sevme fırsatı verin
Sosyal ağlarda paylaş

güç kaynağı yansaydı elektrik gitmezdi gibi geliyo.. bide hala kızarmış bişey kokusu yok içerde.. sanamam..
gelmedimi kimsenin bşaına ya :([signature][hline]İyi niyetli, sakin, dinlemeyi (okumayı) bilen sabırlı taze(?!?) patiler olun!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...