Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evi Boyatıyoruz


Lord_Argos

Öne çıkan mesajlar

vaperon said:

Abi sentetik boya üzerine akrilik boya sürülmez direkt. İçine bir tutucu madde karıştırmadılarsa o güneşten yanmış amele sırtı gibi soyulur kirli yerlerinden...

Ne gereği vardı su bazlı boyanın... Yarı mat saten yapsaydınız yine... Evin simetrisi bozulacak...


Mum ışığı rengi boyadılar soymayı denedim hakkaten tam tarif ettiğin gibi soyuldu alttan da eski boya (mavi) kabak gibi ortaya çıktı.

Aslında dediğin gibi olabilirdi ama su bazlı sağlığa diğer sentetikler kadar zarar vermiyormuş duvarlar nefes alırmış falan bir yığın neden söylemişlerdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz düşününce altında zaten sentetik saten olan bir duvarın boyasının üzerine sen su bazlı sürsen ne fayda eder ki? Ne nefes alması?

Duvar zaten boğulmuş. :D

O boyaya zımpara atılıp alttaki alçı çıkartılmadıktan sonra boşuna masraf yapmış olacaksın... Yazık cidden. Hem o temizlik emeğinize hem de harcadığınız paraya... Sentetik yarı mat saten 1-2 katta kapatırdı. 5 kat boya nedir abi?

Cidden merak ettim. Ne kadar verdiniz boya ve boyama masrafı için?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sordum babama. Dediği şey şu. Sentetik yarı mat saten boya üzerine akrilik boya sürülmeden önce yapılması gereken 1 kat sürülecek "Dönüşüm astarı" dedikleri bir zımbırtı varmış. Beyaz renkli.

Bu astar sürüldüğü takdirde hem alttaki boyanın rengini yüksek ölçüde sıfırlarmış hem de yeni sürülecek su bazlı boyalar için tutunacak bir yüzey yaratırmış. Sonra 2 kat su bazlı saten/plastik boyayı sürer geçermişsin.

Sordum ya uygulanmadıysa bu astar diye, o zaman zamanla o boya yaprak yaprak kirli yerlerinden kalkar dedi. Ne yapılması lazım eğer sürüldüyse şimdi astarsız, duvara tutturabilmek için birşey yapılabilir mi diye, bir yolunun olmadığını, ancak tüm duvarların spatula ile kazındıktan sonra gereken tamiratların alçı ile yapılıp üzerine dönüşüm astarı çekildikten sonra, 2 kat boya atılması olduğunu söyledi.

Boyanın içine birşey katılmışsa, onun sadece boyanın kimyasını bozacağını söyledi.

Umarım o dönüşüm astarı atılmıştır.
Astar fiyatı (tek katta 10lt yeterliymiş) 30TL!
1-2 saat sürede tamamen kuruyormuş. Beyaz olduğu için alttaki boyanın rengi ne kadar koyu olursa olsun %60-70 örtüyormuş. 2 kat boya ile de duvarların işi bitiyormuş.

5 kat boya sürmüşler dedim, ilk dediği şey yuh oldu. :(

Dyo - Geçiş astarı olarak da geçiyor



Tanım : Akrilik emülsiyon esaslı, özellikle solvent bazlı boyadan su bazlı boyaya geçişte, iç cephe sıvalı sağlam yüzeylerde ve renk geçişlerinde kullanılabilecek dolgulu bir iç cephe astarıdır.

Özellikleri : Sağlam bir zemin hazırlayarak son kat boyanın yüzeye iyi yapışmasını sağlar. Boya performansını artırır, boya sarfiyatını azaltır.

Uygulama Alanı : Solvent bazlı boya üzerine su bazlı iç cephe boya uygulanarak değişiklik yapılmak istendiğinde geçiş astarı olarak kullanılır. Ayrıca her türlü beton, gaz beton, briket, tuğla, sıva ve benzeri mineral yüzeylerde son kat ürünlerin uygulamasından önce iç cephelerde astar olarak kullanılır.

Uygulama Şekli : Uygulamadan önce kabarmış, gevşek ve sağlıksız görünümlü yüzeyler kazınmalı, eski sentetik boyalı yüzey hafifçe zımparalanarak yağ ve kir yüzeyden uzaklaştırılmalıdır. Hacimce %10 oranında su ile inceltilen Geçiş Astarı fırça veya rulo ile tek kat olarak tatbik edilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...