Kithnos Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Merhabalar; bi arama yaptim sadece nufus cuzdanindaki din bolumunun degisitirlmesi ile ilgili bi topik buldum.. benim sorcagim seyle ilgili yoktu bende acam dedim. Avrupa ulkelerindeki gibi modern bi nufus kagidi neden bizede cikarilmiyo?? -- Bazilarinda kan grubu yazilmamis..bence herkeste yazmali. kan grubunu bilmiyen insanlar var. nufus kagidinda isim /resim kadar onemli bisi bence bu -- Bi de Din bolumu nun nufus cuzdaninda olmasi anormal degil mi ? Laik ulke anlayisi ile celismiyo mu ? Yani devletin dini olmaz ve vatandaslarini dine gore ayiramaz.. Tabi din bolumunde xx yazinca milletin tepkisini cekersin. boyle seyler tmm en kalksin diye komple o din bolumunun kalkmasi gerekmez mi ?? Bi de babam sey duymus bu seneki ( bu sene olmiyabilr de ) ogrenci paso larinda manyetik bi alan weya chip olucak nufus cuzdani bilgilerin flm oraya aktarilcak... hatta dogru duymussa kredi karti v.s gibi bilgiler de bu manyetik alana yuklenebilcekmis.. sizde duydunuz mu boyle bi proje
Angelfire Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 böyle bi proje zaten var uzun süredir avrupada kredi kartlarında böyle bi uygulama var hatta bankalarda buna geçmeyi düşünüyo bayada güzel bir sistem ancak bankalara pahalıya patlıyacak bi sistem nufus cüzdanları yerine bir çok yerde kullanılıyo bu teknoloji böyle bi projede var geçmek için ama nufür cüzdanı için daha çok beklemek gerekir[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... NOW I'm gone...
Vodan Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Din hanesi olması kadar saçma birşey yok. Hadi din hanesi koydun neden çocuk doğar doğmaz islam diye şraak damgayı vuruyosunki oraya? Insanlar dinini kendi seçer devleti değil. Çipli kartları bende duydum bikaç yıl oluyo sanırım öyle birşeyi duyalı birçok yerde işe yarayabilecek bişey..[signature][hline] V ò d à n | ICQ
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 bu "smart kart" dediğimiz zımbırtılardan yapan bir firma tanıyorum. (iş yerinde yan komşum :D) yurt dışına çok ciddi miktarlarda yolluyorlar bu smart kartlardan ama ülkemizde böyle bir talep yokmuş.. bankacılık sektöründe de 2005 te başlanması 2006 sonunda tamamen bitmesi planlanırken garanti'nin bonus kartında 2004 başlarında uygulanmaya başlanmış. bu kartların, manyetik kartlardan çok daha büyük alana sahip olmaları ve gerek kullanım gerekse saklama kolaylığı / güüvenliği en büyük artılarıymış. benim konu ile ilgili yorumlarıma gelince, yakın gelecekte nüfus cüzdanımızın üstünde birşey yazmasına gerek kalmayacak.. smart kartlı lcd ekranlı bir nüfus cüzdanı hoş olmaz mıydı? :D[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Syphex [CoH:Justice]
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Dinin yazıp yazmamasına takmayın bu kadar beğenmeyen gidip çıkarttırır oradan bu kadar basit.[signature][hline]Let's sing the Bards song
Chris_Metcalf Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 ben din kısmını değiştirtmek için anneme başvurdurttum.. din kısmını değiştirirseniz "çocuğunuzu red etmiş olursunuz, varis olarak gösteremezsiniz" demiş kadın[signature][hline]Forum the bell tolls.. Chris Metcalf | Bury me deep inside your heart Album - Blizz Blizzard_IcedEye
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 kolpalamış :D[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Syphex [CoH:Justice]
sheref Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Din kısmı farklı yazanlardanım [hristiyan] o yüzden nufus kağıdı kontrollerinde dik ve pis bakılşar olmuyor değil...[signature][hline]| Mail | Lominadze | ME | | News | Sheref | Msn | | GB Moderator |
kinetica Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 said: sheref, 06 Ekim 2004 21:12 tarihinde demiş ki: Din kısmı farklı yazanlardanım [hristiyan] o yüzden nufus kağıdı kontrollerinde dik ve pis bakılşar olmuyor değil... aşağılık herifler ya. bi süre sonra alısıyosundur ama sheref dimi? örümcek beyinlilere yani.[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum
Cafein Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 2005 yılında ehliyet boyuna indirgenmiş nufüs cüzdanları gelecek diye bekliyoruz. Nufüs cüzdanında din kısmının konmasının amacı bu müslüman o hıristiyan diye değil imiş, denilene göre örneğin öldüğünüzde ve defin mi deniyordu gömme işine, o işelrin kolaylaşması falan filan içinmiş. Bence de gerçi o bölüm biraz fazlasıyla ayrımcılık olayına kaydırıyor olayları, ONLAR- BİZ şeklinde. Olmaması daha iyi. Öte yandan çocuğunuz varis olmaz kısmı da yalanmış azıcık.[signature][hline]"Kırk bakireye tapmaya, bal yanaktan tatmaya geldim." (Cüneyt Arkın)
riglous Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 ben yanliz anlamadim. bu isin guvenlik kismini. yani kredi kartimla nufus cuzdanim ayni kartta olacaksa. o zaman hirsizin tek bi kart calmasi beni batirmaya yetecek...?
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Doğunca din yazmak cidden saçma bir şey, din hanesi de saçma bir şey. Eh düzelecek iyi ki.ç[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :)
WindShade Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 bu sabah ehliyeti almaya diye gittim 30 tane evrak doldurdum hepsine ayni halti yazdim [ din hanesi cok sacmalik tabi cikarilmasi gayet mantikli olur ] yok efendim tc kimlik no adres zart zurt bu cipli alet gelirse giderim yeni nufus kagidimi sokarim makinaya tirrit okur gerekli bilgileri bilgisayara cikaririr elektronik kalemle imzami atarim ve basilir ehliyetim alir giderim bu kanadada boyleydi hatta adamlar orda digital fotograf makinasiyla resminizi cekiyolardi cok rahatti ulkemizdede isallah boyle olur ve ben sadece evrak doldurcam diye 1.5 saatimi ve kapiya isim yazmak vesilesiyle saatlerimi bekliyerek gecirmek zorunda kalmam isallah gelir su yeni tl yeni nufus cuzdani[signature][hline]Hepsi Gerçek...!!! Delikanlı taraftar renkli takım tutar.- R i z e Spor -
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 İmzası eksik bunun kardeşim imzalayamam. 2 kat yukarda büro ya imzalatın. büroya gider Damgası eksik bunun kardeşim, şimdi ilk olarak elinizin köründeki muhtara damgalatın, sora mahallenin delisine elletin, sora şu sora bu hebe hübe.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :)
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Geç olsun güç olmasın :D Hiç olmamasından iyidir TÜRKİYE de[signature][hline]a lot of people ask me... dont leave me a heart beat away...|mmm fucker.. Adamı keep inden alırım.Haberi olmaz ! [Bu mesaj KaMoNJuK tarafından 07 Ekim 2004 02:10 tarihinde değiştirilmiştir]
BlaCk Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 said: Kithnos, 06 Ekim 2004 15:59 tarihinde demiş ki: -- Bazilarinda kan grubu yazilmamis..bence herkeste yazmali. kan grubunu bilmiyen insanlar var. nufus kagidinda isim /resim kadar onemli bisi bence bu 18 yasındayım hala bılmıyorum Kan grubumu. Tanıdıgım bı kac arkadasım da bılmıyo. Evet sakat bi durum. Ama hastanelerde okadar kan aldırdım falan bı kan testi yaptırmadım aslında. Bise olsa güme gidcez anasını satiim :)[signature][hline] The Truth is out There
WindShade Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 git kizilaya yapsinlar 5 milyon[signature][hline]Hepsi Gerçek...!!! Delikanlı taraftar renkli takım tutar.- R i z e Spor -
BlaCk Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 ya kızılay hakkında bınbır turlu sey duuyduk. YOk ordan aids kapanlar vs tırsıyo ınsan.[signature][hline] The Truth is out There
LethE Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2004 bioloji kitabını veriyim orda anlatıyo.. kan gruplarını bilen elemanları bul. seninkiyle karıştır.. kimle pıhtılaştı kimle pıhtılaşmadı bak (çökelme olcak öyle tane tane)(0 olanları koyma boşuna)[signature][hline]KoC Emaleth, 21 August 2003 18:13 tarihinde demiş ki: çok topik mi kilitlendi, vurun emalethe. threadiniz mi kilitlendi, vurun emalethe
Öne çıkan mesajlar