Mirage Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 ...dary Media Organizer ufak çaplı bir open source projesine başladım: Legendary Media Organizer. Torrent'le indirdiğim dizilerin hepsi sinir bozucu şekilde rar, zip vs şeklinde sıkıştırılmış oluyor. Hepsini tek tek açıp, media library klasörüne dizi ismine, sezona göre ayırıp taşımaktan bıkkınlık geldiği için bu işlemi otomatik yapacak bir program yazmaya karar verdim. Aslında bu işleri kısmi olarak gayet iyi yapan ExtractNow ve TheRenamer diye iki freeware program var. İkisi de freeware. Biri toplu olarak arşifleri açıyor, diğeri ise belli bir klasördekileri düzenleyip taşıyor. Legendary Media Organizer ise bu iki işlemi bir arada yapacak ve open source olacak. "Aaa ne güzelmiş, hani nerden indiriyoruz?" diyenler ise ne yazik ki bir süre beklemek zorunda. Konuyu açma amacım Java ve open source konusunda tecrübe kazanmak isteyenleri projeye davet etmek. Paticik'teki yazılım severler için yeni teknolojiler denemek ve open source dünyasına adım atmak için güzel bir fırsat bence. Proje bilgileri: [list] [*] Programlama dili: Java 7 (yeeeeey!) [*] Kod ve döküman dili: İngilizce [*] Build: Maven [*] SCM: Subversion (kesin değil) [*] Continuous integration: Jenkins (daha kurulu değil ama free host ayarlamaya çalışıyorum) [*] Wiki: Trac [*] IDE: Serbest, ben Eclipse kullanıyorum [*] Lisans: GPL [/list] Framework & libs: [list] [*] IoC/DI: Spring [*] Logging: Apache Log4j [*] Test: JUnit4, Mockito, Spring-Test [*] GUI: Swing (kesin değil) [*] CLI: Apache CLI [*] Diğer: Apache Commons (genel Java kütüphaneleri) [/list] Katılmak için herhangi bir nesne yönelimli programlama dilinde az çok bilgi sahibi olmanız ve yeni şeyler öğrenmek için hevesli olmanız yeterli. Herhangi bir kütüphane bilgisi şart değil. Şu anki source code ve wiki linki: https://trac.assembla.com/legendary-media-organizer/wiki Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 maven dedin yıktın beni :) ben seve seve yardım ederim hacıt, java kastırmam bu aralar iyi olur zaten. aslen C++'çıyım ama önüme gelcek projelere göre java da kastırmam gerekebilecek ilerde. O yüzden ben varım BIRADER!! ama iş saatleri dışında yardım edebilirim tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 senko ve ged, takıma hoşgeldiniz. :) Ben ilk adımları özetliyeyim: * Assembla'da bir hesap açın ve ismi bana yollayın projeye ekliyebilmem için * Maven 3.0.3 kurun, ve bin klasörünü PATH'a ekleyin * Subversion için 1.6.x destekleyen dilediğiniz bir client kurun (Tigris Tortoise mesela) * Kodu subversion ile şurdan checkout edin: http://subversion.assembla.com/svn/legendary-media-organizer/trunk Aşağıdaki mvn komutlarını checkout ettiğiniz ana klasörden çağırmanız lazım. Compile için: "mvn compile" Testleri çalıştırmak için: "mvn test" Eclipse kullanıyorsanız: * "mvn eclipse:eclipse" ya da Windows kullanıyorsanız update_eclipse.bat'ı çalıştırın * Sonra Eclipse içinden "import -> existing projects" into workspace diyerek projeleri import edin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 java disindakilerin ne oldugu hakkinda hicbi fikrim yok lan afdas. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 ahah abartma lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 tamam, apacheyle eclipsei de biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 master mıydı şükrü? DAS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 MASTER! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 APPRENTICE! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 yazmamisim onceden de, ben buna ek olurum. benim projeye faydam olmaz buyuk ihtimalle, ama bana faydasi buyuk olur gibi. sen gelme bozarsin derseniz de bisey diyemem. http://s3.amazonaws.com/kym-assets/entries/icons/original/000/003/617/okayguy.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Gel gel. :) Küçük küçük işlerle başlarsın. Şu an açık paket var yeterince. Mesela: - Command line interface - GUI (konsept + tasarım + impl) - Zip / Tar / Bz gibi formatlar için arşiv açma - Web service ile tvdb gibi sitelerden episode, kategori vs okuma - Sistem testleri Edik: Yukardaki adımlar senin için de geçerli. Başlangıç için Subversion ve Maven hakkında temel bilgileri okumanı tavsiye ederim ilk olarak. Ayrıntılı olmasa da nedir, ne için kullanılır bilmek lazım. Özellikle subversion temeli çok önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 ok pazartesi bakicam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 proje cok guzel. soyle bir degisiklik tavsiye edeyim mi ben? hani bu indirilen dosyalari baska yerlere filan tasimak guzel ama onun yerine eztv gibi bir kaynaktan takip edip, otomatik indirip, ona gore dosyalari duzenleyen bir program olsa daha guzel olmaz mi? cok mu kapsamli olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Güzel fikir. Baya kapsamlı olur tabi ama yapılabilir ilerde. Takip edip torrent dosyası olarak indirir. Sonra ayarladığın torrent client'ini çalıştırır. Bittiği zaman otomatik olarak düzenler. uTorrent'in yeni versiyonları torrent bittiği zaman ayarladığın bir programı çalıştırabiliyor. O yüzden command line interface yazmak istiyorum bu programa. uTorrent'i ayarlarsın. Biter biter programı çalıştırıp, arşivi açıp istediğin yere atar. Torrent'leri indirmeyi senin yapman gerekecek tabi. Dediğini de eklersek sen oturup arkana yaslancan. O bulcak, indircek, taşıyacak, hatta bi de otomatik açarsa tam olur. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 off akila ve mirage gibi iki masterla çalışcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Mirage said: Güzel fikir. Baya kapsamlı olur tabi ama yapılabilir ilerde. Takip edip torrent dosyası olarak indirir. Sonra ayarladığın torrent client'ini çalıştırır. Bittiği zaman otomatik olarak düzenler. uTorrent'in yeni versiyonları torrent bittiği zaman ayarladığın bir programı çalıştırabiliyor. O yüzden command line interface yazmak istiyorum bu programa. uTorrent'i ayarlarsın. Biter biter programı çalıştırıp, arşivi açıp istediğin yere atar. Torrent'leri indirmeyi senin yapman gerekecek tabi. Dediğini de eklersek sen oturup arkana yaslancan. O bulcak, indircek, taşıyacak, hatta bi de otomatik açarsa tam olur. :D turn ve snark gibi library'ler de var. onlari kullanip kendisi bile indirebilir. sonucta dizi dosyalari cok komplike downloadlar olmuyor, yeni bolumlerin de kaynagi cok oldugu icin client optimizasyonu cok onemli degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 ahaha topic climax i su cumle olmus; aquila said: benim projeye faydam olmaz buyuk ihtimalle, ama projenin bana faydasi buyuk olur gibi. ben de yamanman isterdim ama hem su yukardaki cumlenin gecerliliginden, hem de vakitsizlikten mumkun degil sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 SpiderS_DangeR ve DoubleW de katılmak istiyor. Böylece 6 kişi olduk. Bu proje için yüksek bir rakam ama çoğumuzun pek aktif olmayacağını varsayarsak rahat yönetilebilir. Programı şu şekilde paketlere ayırdım. Herkes ilgilendiği 2-3 paketi sıraya koyup bana özel mesajtan ya da messenger'dan yollasın. Herkes farklı bir paket alacak diye bir şey yok. Gerekirse alt paketler de var. [list] [*] Core-Scraping: Dosya isimlerinden basit media bilgileri bulma [*] Core-Web: Basit media bilgilerinden tvdb gibi web servislerini kullanarak detaylı media bilgileri bulma [*] Core-Moving: Media bilgilerine göre dosyaları düzenli olarak media library klasörüne taşıma [*] Extraction: Değişik arşiv formatlarını açma. Rar/Zip ve benzeri formatlar için ayrı kısımları var. [*] CLI (Command line interface): Yukardaki fonksiyonları command line ile çalıştırabilmek için client [*] GUI: Yukardaki fonksiyonları GUI ile çalıştırabilmek için client [*] System-Tests: Otomatik CLI ve GUI testleri [/list] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Ana sayfayı update ettim. https://trac.assembla.com/legendary-media-organizer/wiki/WikiStart Başlangıç için gerekli şeyleri First Steps sayfasında bulabilirsiniz: https://trac.assembla.com/legendary-media-organizer/wiki/FirstSteps Subversion, Maven kurulumu, kod indirme, compile etme, Eclipse ayarları vs her şey orda. Sorunuz olursa burdan ya da messenger'dan dürtüverin. Edik: Assembla'da hesap açıp kullanıcı adınızı bana yollamayı unutmayın. Ha tabi bi de yukardaki paketlerden seçmeyi de... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Mirage'a biz amatör programcılara böyle bir projeye katılmamıza şans tanıdığı için teşekkür etmek istiyorum hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2011 Bende teşekkür ederim sağolsun imkan tanıdı bize, güzel bir projede emeğimiz olsun:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Sickbeard-Internet PVR ile birlikte SABnzbd kullaniyorun internet uzerinden indirimler icin. Tam olarak sizin projeniz ile ortusmesede bir bakin derim, henuz daha bakmadiysaniz, fikir verir. Bu ikili kombaya Boxee de ekledim ve de Kablo TV yi kapattirdim, o denli basarili yani, istedigim her dizi, nerdeyse 100% e yakin basari ile , ve de istedigim formatta, kumandanin ucunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Sickbeard çok iyiymiş hakkaten. Mum_Chamber'in dediği eklentileri eklesek aşağı yukarı ayın ayarla hale gelir hatta. Gerçi bu projede film ve müzikleri de düzenleme planımız var. Şimdilik bu proje daha basit. Şu an için sadece indirilen arşivleri açıp düzenlemek için. İlerde yeterince aktif katılan olursa geliştirilebilir tabi. Sickbeard'da arşiv açma özelliği var mı bu arada? Onla ilgili bir şey göremedim. İstediğin şekilde düzenli olarak taşıma ve isim değiştirmeyi yapıyor galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Benide takima yazabilirsin istersen. normalde C# programcisiyim ama yeni is yerinde Java ile calismak zorunda oldugum icin bu sekilde kendimide gelistirebilirim (Webservice,GUI etc) diye düsünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 ben de katılmak isterim bu projeye çünkü benim de aklımda olan bir fikirdi bu hep. bu arada neden github değil :W Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar