Astral Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 merhaba, birinin ödeviymiş yardım istedi, ben de hocanın istediği gibi yapamadım açıkcası. 10 15 satır kod altı üstü birisi el atarsa sevinirim. Olay şöyle: "integer çalişan numarasi ,double çalişan maaşi ye Type-end olarak çalişan durumu üye degişkenlerini içeren çalişan isimli bir sinif tanimlayiniz. type-end ile 3 tane tip tanimlayiniz (acliksiniri,ortahalli,iyidurumda). Bu tipler girilen çalişan maaşina gore çalişan_durumunu degişkenin degerini belirlemek için kullanilsin( type-end tipleri klavyeden giremezsiniz). Girilen maaş 600 TL’den küçük ise Acliksiniri degerini, 1500 TL’den küçük ise ortahalli degerini, 1500TL’DEn büyük ye eşit ise iyidurumda degerlerini çalişan_durumu degişkenine atayiniz. Üç çalişan nesnesi tanimlayiniz. Bu üç nesne için klayyeden yeri girişini saglatarak her çalişanin bilgilerini ekranda gorüntüleyiniz. Select-case ile type-end degere gore ekrana yazdirin. NOT: Dongü kullanilmayacak. Her bir girişi tek tek yazdirip, sonrada ekrana yine dongü olmadan yazdirin. Girilen Bilgiler : 1.Çalişanin numarasini giriniz:5 1.Çalişanin maaşini giriniz: 345.8 2.çalişanin numarasini giriniz:25 2.çalişanin maaşini giriniz: 1158.4 3.çalişanin numarasini giriniz:625 3.çalişanin maaşini giriniz: 2546.1 Ornek Ekran çiktisi: 1.çalişanin numarasini : 5 1.çalişanin maaşini: 345.8 1.çalişan durumu : acliksiniri 2.çalişanin numarasini:25 2.çalişanin maaşini: 1158.4 2.çalişan durumu : ortahalli 3.çalişanin numarasini:625 3.çalişanin maaşini: 2546.1 3.çalişan durumu : iyidurumda " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 sen nasil yaptin atsana buraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Astral Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 benim yaptığım istenilenden alakasız oldu, case lerle fakir zengin onu söylüyor sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gosser Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 merhaba, birinin ödeviymiş yardım istedi, ben de hocanın istediği gibi yapamadım açıkcası. 10 15 satır kod altı üstü birisi el atarsa sevinirim. Olay şöyle: "integer çalişan numarasi ,double çalişan maaşi ye Type-end olarak çalişan durumu üye degişkenlerini içeren çalişan isimli bir sinif tanimlayiniz. type-end ile 3 tane tip tanimlayiniz (acliksiniri,ortahalli,iyidurumda). Bu tipler girilen çalişan maaşina gore çalişan_durumunu degişkenin degerini belirlemek için kullanilsin( type-end tipleri klavyeden giremezsiniz). Girilen maaş 600 TL’den küçük ise Acliksiniri degerini, 1500 TL’den küçük ise ortahalli degerini, 1500TL’DEn büyük ye eşit ise iyidurumda degerlerini çalişan_durumu degişkenine atayiniz. Üç çalişan nesnesi tanimlayiniz. Bu üç nesne için klayyeden yeri girişini saglatarak her çalişanin bilgilerini ekranda gorüntüleyiniz. Select-case ile type-end degere gore ekrana yazdirin. NOT: Dongü kullanilmayacak. Her bir girişi tek tek yazdirip, sonrada ekrana yine dongü olmadan yazdirin. Girilen Bilgiler : 1.Çalişanin numarasini giriniz:5 1.Çalişanin maaşini giriniz: 345.8 2.çalişanin numarasini giriniz:25 2.çalişanin maaşini giriniz: 1158.4 3.çalişanin numarasini giriniz:625 3.çalişanin maaşini giriniz: 2546.1 Ornek Ekran çiktisi: 1.çalişanin numarasini : 5 1.çalişanin maaşini: 345.8 1.çalişan durumu : acliksiniri 2.çalişanin numarasini:25 2.çalişanin maaşini: 1158.4 2.çalişan durumu : ortahalli 3.çalişanin numarasini:625 3.çalişanin maaşini: 2546.1 3.çalişan durumu : iyidurumda " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 sen nasil yaptin atsana buraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2011 benim yaptığım istenilenden alakasız oldu, case lerle fakir zengin onu söylüyor sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar