Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arapça uo

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
-Mix-, 06 Ekim 2004 16:30 tarihinde demiş ki:

not: kilitlense iyi olur bir topic bu kadar sapar. umarım hüpper müslüman imajı vermeye calısan kişiler amacına ulasmıstır. din allah ile kul arasındadır. bu yazı hosunuza gitmemis olabilir. kaparsınız sayfayı gider. yargılamak size düşmez. islamın bekçisi siz degilsiniz

İnandığım şeyleri neden savunmayayım ya?
"Hoşunuza gitmiyorsa kapayın" ile "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" arasında pek de bir fark göremiyorum neden acaba?[signature][hline]-Alper viens au tableau.
-HASSKTRR YEAAA!!!
Coğrafya dersinde Alper saçmalamaya devam eder:
-Alper, kutuplara doğru yerleşim nasıldır yavrum?
-Soğuğa dayanıklı betonarme evler vardır hocam.
Mesaj tarihi:
Ne diyelim . Geri kalmışlığın gözü kör olsun . Halen cahil ışığa muhtaç yaşayanlar var bu ülkede .[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !!

Evrende bir toz bile sayılamayacak ufakıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz. Aklımıza güvenelim
Mesaj tarihi:
said:
Absolut, 06 Ekim 2004 16:32 tarihinde demiş ki:
Şahsen bende Arapçadansa Türkçe olmasını tercih ederim. Birçok kişi hala Ezanın namaza çağrıu dahi olduğunu bilmez, namaz okunuyor sanır. Türkçe olsa namaza çağrı olduğunu anlarlar en azından.

Ezan okunduktan sonra namaz vakti geldiğini anlamayacaklar ha?
Vay anasını.[signature][hline]-Alper viens au tableau.
-HASSKTRR YEAAA!!!
Mesaj tarihi:
GMlerin Allah'ın elçisi diye çağrılması olabilir mesela.[signature][hline]-Alper viens au tableau.
-HASSKTRR YEAAA!!!
Mesaj tarihi:
said:
W3r3wolf, 06 Ekim 2004 16:34 tarihinde demiş ki:
said:
Absolut, 06 Ekim 2004 16:32 tarihinde demiş ki:
Şahsen bende Arapçadansa Türkçe olmasını tercih ederim. Birçok kişi hala Ezanın namaza çağrıu dahi olduğunu bilmez, namaz okunuyor sanır. Türkçe olsa namaza çağrı olduğunu anlarlar en azından.

Ezan okunduktan sonra namaz vakti geldiğini anlamayacaklar ha?
Vay anasını.

Ezan okunduktan sonra namaz vakti geldiğini anlamayacaklar çünkü ezanı duyduklarında zaten namaz başladı sanacaklar :) yani anlamadığı dilde olduğundan çağrılıyor mu, haber mi veriliyor yaoksa kılınmaya başlasdı mı bilme şansı yok.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Profocio Web Hosting
Kızımız Duru
Mesaj tarihi:
Pffffffff . Anlaşıldı bu yavrucağın karın ağrısı . Gazı varmış[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !!

Evrende bir toz bile sayılamayacak ufakıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz. Aklımıza güvenelim

[Bu mesaj Black_Lupin tarafından 06 Ekim 2004 16:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
W3r3wolf, 06 Ekim 2004 16:33 tarihinde demiş ki:
"Hoşunuza gitmiyorsa kapayın" ile "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" arasında pek de bir fark göremiyorum neden acaba?

çünkü ikisinin arasındaki farkı göremeyecek kadar kör ve bağnazsın.[signature][hline]
My loving heart
Lost in the Dark
Mesaj tarihi:
said:
Absolut, 06 Ekim 2004 16:35 tarihinde demiş ki:
Ezan okunduktan sonra namaz vakti geldiğini anlamayacaklar çünkü ezanı duyduklarında zaten namaz başladı sanacaklar :) yani anlamadığı dilde olduğundan çağrılıyor mu, haber mi veriliyor yaoksa kılınmaya başlasdı mı bilme şansı yok.

İyi de, namaz kılan insan bunu bilir, gerisi için de ne farkedecek ki?[signature][hline]-Alper viens au tableau.
-HASSKTRR YEAAA!!!
Mesaj tarihi:
said:
Absolut, 06 Ekim 2004 16:37 tarihinde demiş ki:
Orda Allahın Elçisi yazında GMler Allahın elçisi oluyorlar ise 3 dakika içinde seni taş edicem :) Yok taş olmaz isen, boşuna telaş panik yapmışın tırsma. :)

:)
Bundan sonra söz bir daha speed yapmayacağım :P[signature][hline]-Alper viens au tableau.
-HASSKTRR YEAAA!!!
Mesaj tarihi:
Ya senin dersanen falan yokmu ? Ana takıldı kaldı . Yazıktır ya ellemeyin . Üzüldüm şimdi :([signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !!

Mesaj tarihi:
said:
-Mix-, 06 Ekim 2004 16:36 tarihinde demiş ki:
çünkü ikisinin arasındaki farkı göremeyecek kadar kör ve bağnazsın.

Sen anlat da öğrenelim madem.[signature][hline]-Alper viens au tableau.
-HASSKTRR YEAAA!!!
Mesaj tarihi:
ahah guzelmis..[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"
"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"

Mesaj tarihi:
said:
W3r3wolf, 06 Ekim 2004 16:38 tarihinde demiş ki:
said:
Absolut, 06 Ekim 2004 16:35 tarihinde demiş ki:
Ezan okunduktan sonra namaz vakti geldiğini anlamayacaklar çünkü ezanı duyduklarında zaten namaz başladı sanacaklar :) yani anlamadığı dilde olduğundan çağrılıyor mu, haber mi veriliyor yaoksa kılınmaya başlasdı mı bilme şansı yok.

İyi de, namaz kılan insan bunu bilir, gerisi için de ne farkedecek ki?

Ne demek ne farkedecek? Bu kadar basit düşünüyor isen tartışmaya dahi gerek yok zaten. Senin mantığına göre çeviri diye birşeyde olmasın dünyada yani bilen bilir gerisi önemli değil. Hatta zamanında Kuranı yazmalarına da gerek yoktu o zaman bilen bilirdi gerisi alakadar etmezdi kimseyi mi diyorsun?[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Profocio Web Hosting
Kızımız Duru
Mesaj tarihi:
İyi de, merak eden gidip araştırsın. Ezanın anlamını öğrenmek çok mu zor? Ayrıca sen "anlamıyorum bunu, Türkçe okuyun" dersen, ben de yabancı müzik çalan yerde "anlamıyorum, Türkçesi yok mu bunun" deme hakkına da sahibim ki ikisi de saçma.
Ben SC oynayayım biraz, canım sıkıldı.[signature][hline]-Alper viens au tableau.
-HASSKTRR YEAAA!!!

[Bu mesaj W3r3wolf tarafından 06 Ekim 2004 16:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Oldukça ilginç . Hatta bi yandada acaba demeye başladım . Bence Patiye birde psikoloji ile ilgili bir bolum açmalalılar. Nerdesiniz ?[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !!

[Bu mesaj Black_Lupin tarafından 06 Ekim 2004 16:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
W3r3wolf, 06 Ekim 2004 16:50 tarihinde demiş ki:
İyi de, merak eden gidip araştırsın. Ezanın anlamını öğrenmek çok mu zor? Ayrıca sen "anlamıyorum bunu, Türkçe okuyun" dersen, ben de yabancı müzik çalan yerde "anlamıyorum, Türkçesi yok mu bunun" deme hakkına da sahibim ki ikisi de saçma.
Ben SC oynayayım biraz, canım sıkıldı.

aradaki farkıda salla anlatsamda anlamamak için çabalıyorsun zaten bosver o yüzden

yabancı muzik calan biyerde bulunmassın gidersin turkce muzik calan yere.
canının sıkıldıgı her halden belli oluyor zaten de.[signature][hline]
My loving heart
Lost in the Dark
Mesaj tarihi:
Bende imzana katgıda bulundum...

Herkez yazmalı . TAbi tabi[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !!

Mesaj tarihi:
Müzik sadece dilden oluşmaz ki yabancı müzik de olsa enstrümanı vardır ne bileyim. Sözleri için dinliyorsan ona birşey diyemem o dili öğrenirsin anlamak istersen. Ama o müziği yaparken kişi hakkaten müzik yapıyorsa zaten enstrüman ağırlıklı olur, vokalistin de sesi güzeldir. Ama saticfactionu anlaman gerekmez çünkü onu yapan adam para kazanacak bu işten senin anlayıp anlamadığın ilgilendirmez adamı. Ezanda bunu arayamazsın. Ezanın amacı insanlara haber vermektir o yüzden o toplumun anladığı dilde olmalıdır.[signature][hline]Kanatlarım olsaydı bağışlayıcı olur muydum ?
Boynuzlarım olsaydı gülüşümü gizleyen alevler olur muydu ?
Mesaj tarihi:
sırf cevap vermis olmak icin abuk subuk seyler yazıyorsun. içine ettin topicin sonucunda mutlu olduysan, bu aptalca şeyleri yazarak hoş görünün dini olan islam dinini koruduguna inanıyorsan afferim sana. islam son din olmasaydı sonraki peygamber sen olurdun heralde.

birdaha cevap yazmayacagım bu topice. istedigin gibi içine et[signature][hline]
My loving heart
Lost in the Dark
  • Yeni Oluştur...