Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gece mesaisi ile imar ruhsatı.


ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

adamlar bir de övünmüşler şu yaptıklarıyla kendi sitelerine haber diye koymuşlar.

http://www.kahramanmaras.bel.tr/haber-arsivi/haberler/haberler/gece-mesaisi-ile-ruhsatlar-verildi.html

said:
Kahramanmaraş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Aralık ayı boyunca devam ettirdiği gece mesaisi sonucunda yaklaşık 1500 adet yapı ruhsatı verdi.

1 Ocak 2011 tarihinde yürürlüğe girecek olan 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun kapsamında yapı ruhsatı verilmesine yönelik işlemlerim değişeceğinden; yürürlükte bulunan 3194 sayılı İmar Kanunu ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği çerçevesinde yapı ruhsatı verilmesi işlemleri tamamlanarak yaklaşık 1500 yapı ruhsatı sahiplerine verildi.

Yapı Denetim Ruhsatlarını yıl bitmeden önce yetiştirmek için gece mesaisi yapan Kahramanmaraş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelleri, vatandaşa hizmette sınır tanımadıklarını bir kere daha göstermiş oldu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

doğrusunu yapmış belediye, ruhsat süreci çok uzun sonuçta adam yaptığı yapı tarihinde bulunan mevzuat kapsamında yükümlü iken sırf bürokrasiden dolayı geçen vakit ve değişecek yapı denetim koşulları sebebiyle müktesep hakkını resmileştirememesinden dolayı mağdur olmamalı haso.

ha tamamen doğru mu? yok tabi arada bi ton kaymak yiyen yer çıkmış ama gene de doğrusu bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ama misal Van'daki yapılara ruhsat veren yönetmelikle aynı yönetmeliğe göre ruhsat verilmiş oluyor.

halbuse Ocak ayını bekleseler, Sayın Meclisimiz ve Milletvekillerimizin çıkaracağı son model, depreme dayanıklı Yönetmelik ile ruhsat verilecekti. belki de bu binaların bir kısmı alamayacaktı.

vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...