GEd Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Merak ettiğim bir konu bu. Herkesin bilgi alanı farklı olduğu için kapsamlı şeyler öğrenme fırsatı çıkacaktır. Türkiye olarak yurtdışına üretip sattığımız neler var ? Herhangi bir alan olması değil, yani aslında bizim ülke ekonomisini ayakta tutan nedir veya gelişmesine ön ayak olabilecek şey nedir ? Bunu merak etmemin sebebi Almanyadaki araba sektörünün devasılığını görmüş olmam vesaire faktörler : Cep telefonları - Herkesin cebinde bir cep telefonu olduğu bu günlerde bunların mesela komple dışarıdan alınıyor olması. Arabalar : Almanya örneği, ekonomiyi ayakta tutan faktörlerden birisi ülkede. Yurtdışına ihraç deli gibi. En basitinden hollywood : Tüm dunyaya ihraç edilen global filmler ve gelirleri. Oyun sektörü : ihracat ve para kaynağı bir çok ülke için. Sonuçta bu alanlar üretici ülkedeki insalar için iş para ve ülke ekonomisine katkı demek. Turizm dışında domine edebildiğimiz bir üretim alanı mevcut mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Finduk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Tekstil malzemesi. Ülkemiz insani yabanci marka meraklisi oldugu icin ulke icinde hissedilmiyor ama cok iyi tekstil urunlerimiz var. Makine satisimiz var cok. Ozellikle gida isleme makinalari, metal isleme tezgahlari, tekstil makineleri vsvs. Somun ve civata gibi teknik hirdavat satisimiz da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vendy Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Bazı tarım ürünlerini Rusya'ya ciddi şekilde iteliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Binek ve ticari araç, tarım makinaları üretiminde (montajında) bayağı başarılıyız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 zamanında ihtiyacı olan dövizi almancılarından sağlayan bir ülkeydik biz fyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Insan satısları da fena deil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 üretilebilecek şeyler arasında measure zero yoğunluğu olan bir şeyler üretip satıyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
endless_night Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 http://www.ibp.gov.tr/pg/section-pg-sektor.cfm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Nerede ise butun tarim urunleri yurt disina satiliyor diye biliyorum. En azindan Ingiltere'de supermarket'e gidince meyve ve sebzelere baktigimda turkiye'de yetistirilmistir etiketi var cogunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 findik, kayisi ve incir kurusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 DynamicK said: Nerede ise butun tarim urunleri yurt disina satiliyor diye biliyorum. En azindan Ingiltere'de supermarket'e gidince meyve ve sebzelere baktigimda turkiye'de yetistirilmistir etiketi var cogunda. en kalitelileri yurtdışına gidiyor gerisi iç pazara. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Almanyada türk marketleri dışında normal marketlerde sadece ispanya ve yunan ürünlerine denk geliyorum ben. Bakanlığın sitesi iyiymiş. En büyük parayı bu durumda tarımdan mı kaldırıyoruz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 cok saglam mermer satiyoruz. blok halinde cinlilere en cok. hindistan da epey aliyor su siralar. ebatli halini de dunyanin 4bi yerine satiyoruz ama ne yazikki adam akilli isleyip kaliteli urun/yuksek fiyat olarak satabilen cok az firma var. bor satiyoruz bilindigi uzere :) krom bakir demir yine cinliler epey aliyor. hatta 2008 e kadar butun hurdalari da topladilar adamlar. dunyanin hic bi yerinde bu tarz hurdalarin y.disina sayisi serbest deilken adamlar 10 15 sene toplayip goturduler ne varsa. neseki kanun cikti 2008-2009 gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 80 de köylü nufusu %80 ken şimdi tam tersine döndü ne üretip ne satabiliriz mısırı bile dışarıdan ithal ediyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 rakamlarla acip 1923 den itibaren olan retim ve ihracat trendlerini saglam kaynakla belirtirseniz cok sevinicem donem odevim -_- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 türkiye kendi kendine yetebilen bir ülkedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Bu arada sanırım türkiyede karbonfiber üretimi var ihraç ettiğimiz. Geçen hoca derste bahsetmişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Her türlü araba parçası, yedek parçası, montajı, argesi, kontrol aparatları otomotivle ilgili ne varsa hepsini yapıp gönderiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Wispy said: Bu arada sanırım türkiyede karbonfiber üretimi var ihraç ettiğimiz. Geçen hoca derste bahsetmişti. aksa karbon elyaf üretmeye başladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Vendy said: Bazı tarım ürünlerini Rusya'ya ciddi şekilde iteliyoruz. + traktör ve parçalarını satıyoruz.nereye olduğunu bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 seramik satılıyor deli gibi yurt dışına eczacıbaşı özellikle onun dışında araba lastiği satışı baya yüksek geldi diğerleri hakkında bi bilgim yok bu ikisinde staj yapmıştım zaten .P swot falan hayvan gibiydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Dünya bor rezervlerinin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 çok pis hukuk satıyoruz. her yaptığımız "legal proceeding"ten 3'er 5'er bin oyro - dolar paritesinde geçiriyoruz gavurlara. şu an saatim 200 €, patide takılıyorum şerefsizim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 300 500 silah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar