Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tahta macunu nası kullanılıyoor:)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yaa kafayı yicem kimse kompresörle boya yapmayı bilmiyor

Lake boya yapmaya kasıyorum
Önce macun sürülüyormuş (nası biş bu)
sonra astar atılıp zımpara ile düzeltiliyormuş yüzey
sonra boya yapılıyormuş kompresörle
ben direk boyayı sıkıyorum hep bilmediim için e hali ile berbat ooluyor:)

hiç yokmu böyle boya yapmayı bilen
websitesi yokmu böyle şeylerin
kendini sünnet etmeyi anlatan siteler var bi marangoz adaylarına site yok üh[signature][hline]mıhıhı kedi
Mesaj tarihi:
MAcunu süreceksin çok ince olarak. Sonra kuryacak. Ama iyice kurusun. Tabi sürdüğün yer temiz ve toz olmamalı. Hattamacun öncesi zımpara yapsan daha bile iyi olur. Daha sonra macun kuruyunca ince zımpara ile pütürleri falan zımparalaki boyadan sonra belli olmasın. Boyamadan evvel gene tozu sil üzerindeki ve boya.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Profocio Web Hosting
Kızımız Duru
Mesaj tarihi:
tamamad bukadar kolay diil
şimdi ben tahtaların tek yüzeyini normal boyadım onları masanın alt tarafına atarım bi kat daha atarım belli olmaz
ama macunu sürdükten sonra boyayı nası kullanmak lazım? hep bir yerde birikiyor bu meret[signature][hline]mıhıhı kedi
Mesaj tarihi:
said:
arcane, 05 Ekim 2004 18:32 tarihinde demiş ki:
sen onu boşver kendini nası sünnet ediosun lol ?

nip/tuck u izlesen anlardın orada kendini sünnet etmeye çalışıyordu bi site howtosuna bakıp
tabi parçaladı bi tarafını sonra bıraktı:P[signature][hline]mıhıhı kedi
Mesaj tarihi:
ona bakarsan fight club da da portakal suyuyla ev yapımı napalm anlatıyor da yapılmasın diye tarif değişik, oradaki de aynı nedenle yalan tariftir.

böyle ilginç şeylerin tarifi netten bulunuyor
a-bomb bile var linklemiyim şimdi paticik in başına bi iş açılmasın hehe.[signature][hline][b]MetaLLordS member[b]
Mesaj tarihi:
portakal suyu ile napalm olmaz yalan o:)

ya birde boya tabancasının üstündeki ayarla boyaya nekadar hava karıştırmasına ayarlamak lazım:) birde boyayı nekadar inceltsem yüzde kaç selülozik tiner koyucam birde kaç bar ayarlamam lazım kompresörü

esası sprey boya yapışım iyidir ama boya tabancası ile bazı yerlerde bozuluyor
ama macun alıcam yakın zamana bide boya lazım boyayı bitirdim nası başardıysam:)[signature][hline]mıhıhı kedi
Mesaj tarihi:
yok alakası yok ikisinin
tekinde patlayıcı yapımı var tekinde harbiden web sitesinden self cirmcussion muydu öyle aratıp buluyor

yani nası anlatsam anlatılmazki bu:)[signature][hline]mıhıhı kedi
Mesaj tarihi:
diyosun ki dizide harbici tıbbi operasyonu anlatıolar millet evde kendini sünnet etsin diye, ben de diyorum ki olamaz öyle bişiy, yassah.[signature][hline][b]MetaLLordS member[b]
Mesaj tarihi:
Chemical. O dedigin toptan bir meslek. Ve oyle yapmasi kolay olan birsey degil. Her eline kompresor alan yapamaz onu. Simdi nasil yapildigini burdan anlatiyim ben sana istersen ama zaten sen bastan hata yapiyorsun. Tahta tabancayla boyanmaz, boyansa da kalin aticaksin, onun ozel boyasi var vs. COOK uzun. Tabancanin hava ayari, hicbir yerde yazmaz, tabancaya, yuzeye, boyaya gore degisir. Boyacilar goz karari yaparlar genelde. Ayrica macunun da birmiyon cesit marka, model ve cesiti var. Kisaca yapacagin en guzel sey, ya bir tahta boyama atolyesine gidiceksin, ya da metal yuzeylerse, araba boyacilarina gidiceksin. Bursada olsaydin bizzat goturur kendim anlatirdim ama istabullusun sanirim. Bu islerin kitabi felan olmaz, olur da bir ustanin yaninda ogrendigine benzemez. Kisaca ya birini bulucan, ya birini bulucan...[signature][hline]horacegoesskiing, 08 December 2003 18:13 tarihinde demiş ki:
yemişim mantığı. aksiyon varsa ben de varım
Mesaj tarihi:
Tamam o zaman sen bana:
1.Tabancanin hava ayarini (o araligi)
2. Macunun markasini
3. Boyanin markasini
4. Tinerin markasini
5. Tahtanin buyuklugunu
6. Yuzeyin ne kadar kotu oldugunu
7. Tabancanin markasini
8. Astarin markasini
Yaz ben sana aciklayayim burdan.[signature][hline]horacegoesskiing, 08 December 2003 18:13 tarihinde demiş ki:
yemişim mantığı. aksiyon varsa ben de varım
Mesaj tarihi:
abi önce boyayıcaan yüzeyi spiral taş yardımıyla iyice düzle sonra hafif ıslatılmış benzinli üstübü yardımıyla sil
daha sonra macun çek ama ince olmasına dikkat et kalın olursa çatlar daha önceden belirlediğin astarı koyu ya da açık renge göre ayarla ve ince ince püskürt o tamamen kurumadan boyanın içine biraz tiner karıştır yüzeyi yere koy soldan sağa dik açı ile yaklaşık 40 cm den püskürt( ne kadar uzaktan tutarsan akma riski o kadar azalır biraz fazla boya gider ama neyse) güzel olur
sonra da boyadığın şeyin resmini göster bize[signature][hline]vampir dövdüm çok yoruldum :)
Mesaj tarihi:
spiral taş daatır be:)
zımpara makinası ile düzelttim zaten çok düzgün yüzeydi
astar nası bişi yav beyaz varmış işte açık renkler koyu renkler için ayrı ayrı[signature][hline]mıhıhı kedi
Mesaj tarihi:
abi spiral taş dediysek kesici uç tak demedik ki biz de ona özel tahta uçları var bezli zımparalı felan dümdüz ayna gibi yapıyo
bi de senin tapancanın depo su alttaysa dediğim gibi boyayamazzın dik tutman gerekir astar ise açık renk her tona gidiyo sen hangi renk boyaycan?[signature][hline]vampir dövdüm çok yoruldum :)
Mesaj tarihi:
boya gibi bişiy olduğu doğrudur
ben askeriye hurdalığından bir kamyon aldım
boyarken önce astar atıyosun paslanmasın diye
senin astarın da rutubeti önlemek boyanın çatlamasını önlemek yani boyanan yüzeyin ömrünü uzatmak için oluyo
ama sen napıcan lakeyi hastane odası gibi al 2 kilo sönmüş kireç bi de badana fırçası ohh misler gibi boya 2 dakkada hiç kasma kendini hem daha sağlıklı oluyo[signature][hline]vampir dövdüm çok yoruldum :)
Mesaj tarihi:
said:
Mendoza, 05 Ekim 2004 19:16 tarihinde demiş ki:
Tamam o zaman sen bana:
1.Tabancanin hava ayarini (o araligi)
2. Macunun markasini
3. Boyanin markasini
4. Tinerin markasini
5. Tahtanin buyuklugunu
6. Yuzeyin ne kadar kotu oldugunu
7. Tabancanin markasini
8. Astarin markasini
Yaz ben sana aciklayayim burdan.

Mendoza marangozmusun :)[signature][hline]No Women No Cry !!!

• Yeni Oluştur...