Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Multi Evlerde Zemine Cokme Sorunu..

ebolat

Öne çıkan mesajlar

Bir turlu cozemedigim bir sorun bu.. Tam olarak anlatayim..

Kendi cizdigim bir eci normal olarak bir txt dosyasina extract edip, Multi Scripter 1.0 kullanarak multi.mul ve multi.idx dosyalarima patchliyorum..
scripts klasorune scriptini de attiktan sonra oyuna grip evi gayet olagan bir sekilde kurabiliyorum.. Kurdugum evim hem haritada (overview) hem de normal ekranda gayet sorunsuz olarak gorunuyor.. Buraya kadar hersey tamam.. $imdi sorun buradan sonrasinda basliyor zaten.

Evde dola$maya ba$ladigimda birinci katta iken zemine cokme ya$aniyor.. (Karakterin yarisi evin dö$emelerinin icinde, yarisi di$inda gorunuyor.. xfix komutu ile doseme uzerine cikamiyorsun.) Bunun disinda mesela ikinci katta iken evin tabelasina tiklar isem birinci kata dusme ve hatta ikinci kattan direkt zemine dusme yasanabiliyor.. Bazen hicbir sey yapmadan ust katta dolasirken bile alt katlara dusme yasanabiliyor.

Bunun cozumu scriptsel mi olacak yoksa multi patchleri ile mi alakali? (-ki sanmiyorum)
Konuya hakim bir arkadas bana aciklayici bir cozum yolu gosterirse sevinirim..
Tesekkurler.
Sosyal ağlarda paylaş

24 saatten fazla oldu yanit alamadim konuya.. Rica etsem, konu hakkinda bilgisi olan biri yardimci olabilirse sevinirim.. Ya da ayni problemi yasayan baska bir arkadas var ise kendi yasadigi sorunu bana anlatirsa belki cozumu kendim de uretebilirim.

Saygilarimla..
Sosyal ağlarda paylaş

Sen bu evi yaptıktan sonra eve girerken normal bir player karakter kullanmayı dene bazen bendede saçma sapan şeyler oluyo ama sadece kendi karakterime oluyo. :) bir player karakterle test et bakalım nolucak? Eger yine olmuyosa hiçbi fikrim yok uzgunum...[signature][hline]Ölüm ölüm dediğin nedirki gülüm?
Ben senin için yaşamayı göze almışım...

:utaniem: :utaniem: :utaniem: :utaniem:

Sosyal ağlarda paylaş

Simdi kendi karakterim ile player karakter arasinda alakasiz bir iki event disinda bir de su fark olabilir.. Player karakterde c_man veya c_woman iken body, obody ve id; staff karakterde c_man_gm olabilir.. Boylece hani diyecegim evi bazen static olarak gormuyor da GM Body ile icinden gecmeye kalkarken zemine cokuyor.

Attigin bu post bana mantikli geldi ve bir player karakter ile denedim.. Sonuc degismedi.

Aklima ikinci neden nudge sorunu geldi.. Nudgeup, nudgedown ile bol bol oynadim evin nudgeleri ile (Ev Green Acres 3'te kurulu idi bu arada) yine olmadi.. Bakalim ne olacak bu i$in sonu. Ya bende bir gariplik var, benim disimda herkes kolayca gezebilecek evde, ya da cozmem gereken halen bi sorunum var.

Yardimci olmaya calisan tum arkadaslara tesekkur ederim. Baska onerisi olan varsa devam edebilir baslik.
Sosyal ağlarda paylaş

zemini boşluksuz döşedinmi bide zeminin parçalarının bazıları diğerleirnden yüksek veya alçak olabilir bi kontrol ett arada 1-2 lik bir değer kayması olursa gözler yanılabiliyor dediklerim saçma gelebilir ama yinede kontrol etmeni tavsiye ederim o kadar ev dizaynı yaptım bende bi sorun olmadı[signature][hline]Her zaman her şey olabilir asla şaşırma.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorunu cozdum arkadaslar.. Cok cok basitmis fakat gozden kacan ufak bir detay iste..
Modified olan multi.idx ve multi.mul dosyasini server'in kendi Ultima Online 2D dizini icindekilerin yerine kopyalayinca sorun otomatik fixlenmis oldu..

Bu dikkatsiz arkadasa yardim etmeye calistiginiz icin tesekkur ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...