Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MLG Orlando Finaller

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Oyman, artık komik olmaya başladın. Bomber, STC, Puma, MKP, Polt gibi oyuncuların katıldığı turnuvaya "iyi Terranlar yok ki" demek artık dengesizlik argümanı üretmek için ne kadar sıkıştığını gösteriyor. Dünyanın en iyi 3 Terran'ı arasında Bomber'ı saymamak SC2 hakkında en ufak bilgisi olan biriyle dalga geçmekten başka bir şey değil. Bomber, gösterdiği performansla ve aldığı sonuçlarla herkes tarafından dünyanın en iyi 2. Terran'ı, dünyanın en iyi makro oyuncularından biri olarak kabul edilir.

Hero'yu en iyi 3 Protoss'a dahil etmek bundan daha da abzürt bir durum. Hero'dan kesinlikle iyi olarak sayabileceğim JYP, Creator, Sage, Puzzle, Tails, Genius, Killer gibi oyuncular var. Bunlar kesinlikle daha iyi olanlar, tartışmalı olarak daha iyi olan en az 2-3 kişi daha sayabilirim. Ki bu saydığım oyuncular form olarak bırak Hero'yu, MC'den bile daha iyi durumdalar. Bu turnuvaya Hero'dan 10 kat daha fazla başarı elde etmiş ve senin adını söyleme zahmetine nedense girmediğin MKP, Puma, Polt gibi Terran oyuncularının katıldığını da belirtelim.

İşin daha komik tarafı şu ki Bomber'ı en iyi 3'te saymama gibi bir kurnazlık yapmak için listeye dahil ettiğin Top, aynı günlerde düzenlenen IEM NY turnuvasına katıldı. Çeyrek finalde bu forumu okuyan insanların %99'unun adını dahi duymadığı Gatored adlı Amerikan Protoss'a 3-0 yenildi. Dünyanın en iyi 3 Terran'ından birini, hem de Terran OP'yken, 3-0 gibi bir sonuçla yendiğine göre bu da Gatored'ı tartışmasız dünyanın en iyi Protoss'u yapıyor sanırım :D

Son olarak yine imba olan ırkın en iyi 3 temsilcisinden biri olan MMA, 2 hafta önce yapılan IPL3'te Code A oyuncusu Lucky'e 3-0 yenilerek elendi. Yani neymiş? Senin deyiminle dünyanın en iyi 3 Terran'ından 2'si daha yakın zamanda yapılan turnuvalarda kendi ırklarında en iyi 3 olmaktan çok çok uzak oyunculara 3-0 sonuçlarla yenilmiş. Bir GSL istatistiğine dayanarak dengesizlik hakkında atıp tutmadan önce iki üç turnuva takip edersen espri malzemesi haline dönmez mesajların.
Mesaj tarihi:
Dediklerinin hepsi yanlış var çarpıtma. Birşey bildiğini sanıyosun ama bilmiyosun. Ne yazikki sana cevap yazmayı 1-1-1'e colossu basılmalı teorinden beri bıraktım. Yoksa oyuncularla ilgili yazdığın tüm bilgileri çürütecek 2-3 sayfa entry ve link buraları kaplardı. Gsli izlemeye devam edin gerçekleri sürekli size hatırlatacaktır.
Mesaj tarihi:
huun said:

terran op diyenlerin ev ve iş adreslerini tespit edecek bir komiteyi hayata geçirdiğimi ve bu tip ağlamalardan sonra gereğinin yerine getirileceğini burada duyurmuş olayım.

Mesaj tarihi:
Cevap bile ver(e)memen de bir gelişme. "Ben haksızım" diyemediğin için böyle bir yol seçiyorsun, anlıyorum ama gider ayak bir çarpıtma yapıp kurtulayım demişsin o hoş değil. Dün de bunu yapmıştın. Cevap veremeyeceğin bir mesaj attığımda "Sen 1-1-1 Collosus'la tutulur dedin loooool" deyip çekiliyorsun. Dün de buna cevap vermiştim. Bugün de vereyim. "Ben 1-1-1'e karşı Collosus yapılır" de-me-dim. Bakalım olaylar nasıl gelişmiş.

Sen Nestea'den kat daha fazla yapıp yenen Terran'lar olduğunu söyledin. Ben de bunun üzerine "Nestea'ye karşı oynayıp ondan 10 kat daha fazla hata yapmasına rağmen galip gelmiş bir Terran göster" dedim. Sen bunun üzerine (çok mantıklı bir cevap olarak) Virus vs Huk maçını örnek verdin. Ben de bu maçta Huk'ın gelen all in'i scout etmesine rağmen Collosus gitmediği için yenildiğini söyledim. Bu maçta ne olmuştu? Virus 3 rax 1 factory all in yaptı. Yani marine ağırlıklı ve oldukça gecikmeli bir all in. Şimdi hala benim 1-1-1'e collosus yapılır dediğimi düşünüyorsan git Liquipedia'ya 1-1-1 yaz da konuştuğun kavramlar hakkında bilgi sahibi olmuş ol. Starport'suz bir build'ı 1-1-1 sanıyorsan bu benim suçum değil.
Mesaj tarihi:
Yanlış bilgi , teori ve mantaliteye cevap vermek için zaman harcamamak ,eğer cevap verememek ise yapacak birşey yok. Bundan önce sayfalarca gsl/race ile ilgili yazılarımı tekrar gözden geçirmeni tavsiye ediyor arada diğer ırklarlada oynayıp aradaki farkların ne olduğunu daha iyi anlayabileceğini umuyorum.
Mesaj tarihi:
Bu forumdaki balance muhabbeti de iyice seviyesizleşmeye başladı, tl forumlarına döndü isterseniz bu kadar balance konuşmayı tl forumlarında bir konu var "Designated Balance Discussion Thread" diye bizde bunun benzeri bir konu açalım her konuda balance konuşulmasın konuşulacaksa da bari mantıklı konuşalım özellikle oyun hakkında çok bilgisi olmayanlar konuşmasın mesela muta çıkınca oynayamıyorum demek senin beceriksizliğin Mvp gibi oynayabilsen bir worker bile kaybetmeden maç bitirebilirsin mutalara karşı yani sırf kötü oynuyorsun diye balance muhabbeti yapmak saçma. Turnuva üzerinden gitmek de saçma yani turnuva finalinin PvP yada ZvZ olması bir ırkın güçlü olduğu gerçeğini değiştirmeyecekken, oyunun balance olduğunu da göstermez sonuçta balance olayı çok uzun sürede dikkatli bir şekilde istatistiklere dayalı yapılması gereken bir muhabbet. İsterseniz tl'dekine benzer açalım bir konu

http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=255254

Tartışmaların da bir kuralı olsun yani;

said:
Posts in this thread should be more thought about than offhand remarks about Terran muling to victory or overpopulating GSL. Thus Templates.
said:
Posting Templates:
Types of Posts:
Complaint
Problem:
Solution:
Side Effects:

eg) "Problem: Zerg needs to be able to scout better in the early game
Solution: Overseer at Hatchery Tech
Side Effects: Contaminate will see more use in ZvZ."
What Not To Do:
"Problem: Theres too many Terrans in GSL
Solution: Complain on the internet until Blizzard nerfs the shit
out of Mules and Marines
Side Effects: No one gives a shit about Starcraft anymore"

Metagame Observation:
Observation:

eg) "Observation: I feel like Protoss either win PvT with 2 base
Colossus or they lose."
What Not To Do:
"Observation: Terran Never Lose"

Metagame Evolution
Evolution:

eg) "Evolution: 1 Gate, Immortal Based openers with delayed tech and more emphasis
on gateway/immortal is the future of PvT."
What Not To Do:
"Evolution: Protoss can never expand against a Terran"

Ve

said:
Rules:
1. Balance Discussion, not Balance Whining
This means no "OMG TERRAN OP!" posts. Make specific claims about what you think is imbalanced and how they could be addressed. It's quite obvious to most that the game is not drastically imbalanced so acting like it is will be frowned upon.

2. No excessive hyperbole.
"There is nothing Zerg can do against this. This game is broken beyond repair. Blizzard are dumbasses."

3. No Repetitive Denial of Racial Viability
If you say "How do you deal with Colossus as Terran" and someone says "Vikings", don't just say "Vikings will just die to stalkers" over and over again for every suggestion people give you.

4. No False Claims of "Proof"
Balance is always open for discussion, even 5 rax reaper!. So don't say "Blasted PvP Code A finals proves Protoss imba!"

İsterseniz açarım bu konuyu ya da huun falan da açabilir. Böylece balance muhabbeti daha derli toplu olur.
Mesaj tarihi:
balance sadece mvp, mc, mma için yok bu oyunda. yüzbinlerce insan oynuyor herkes mvp değil haliyle. 10 tane adam için balance yapılacak diye bir kural da yok.

asıl o adamlar üzerinden balance konuşulması saçmalık.
Mesaj tarihi:
O adamların üzerinden konuşulmasında bir sorun yok. Sonuçta oyunu kusursuza yakın oynayan onlar. Daha alt seviyelerdeki sorunlar oyuncuların kendilerini geliştirerek çözebilecekleri türden. İş dengeye gelmeden onlarca başka hata yapıyor, dengesizlik oyunlarda belirleyici etmen olmuyor bu yüzden. Saçma olan o seviyelerdeki dengesizliği (eğer varsa) kendi oyunlarında da var sanmak.
Mesaj tarihi:
tamam da bir dengesizlik üst düzey oyunda oyuncunun yeteneğine göre çok az etki gösterebilirken, yani adam kendi yeteneğiyle bu açığı kapatabilirken, diğerleri o açığı kapatamadıklarından dengesizlik çok açık bir şekilde ortaya çıkıyor. benim demek istediğim o.
Mesaj tarihi:
Tam tersi bence. Eğer ortada bir dengesizlik varsa en üst düzeyde oynayanlar bunu ortaya çıkarabilir sadece. Daha düşük seviyelerde o kadar basit hatalar yapılıyor ki dengesizlik bir faktör olmaktan çıkıyor.
Mesaj tarihi:
dengesizlik şöyle bişi mesela sparta yenilir gelir p op beylerrr
açar replayi derim ki bak burda saçma sapan kombata girmişsin, paran 1500 olmuş, ordu kompozisyonun hatalı derim sparta susar gider o hataları düzeltmeye bakar,

ama mc vs bomber oynadığında , bomber 4-5 hata yapıp yeniyorsa ve bu yaptığı şeylere karşı mc tam anlamıyla KUSURUZ oynuyorsa tek bi laf bile söyleyemiyorsan bak şunu yapsa yenerdi gibi işte bu dengesizliktir.

bu yüzden de bu anlamda ciddi bir dengesizlik falan yok , 3 farklı ırkın tüm özellikleri farklı olup , maplere göre bile ırklara avantaj sağlayan durum oluyorsa perfect denge beklemek hatalı, turnuvalar zaten bo3 oluyor bi dengesiz mapte rakip yener, bi dengesiz mapte sen yenersin 3.map şans/skill...
Mesaj tarihi:
mc önce code s'e çıksın da sonra belki benle bir maç atabilir.

balans konusu dendiği gibi herkesin kendine yontmaya çalıştığı bir konu olduğundan sonu asla gelmez. basit bir oyun olsa gene basit matematik hesaplamalarla işin içinden çıkılabilirdi; ama ne yazık ki bu da mümkün değil.

sc2'nin en büyük sorunu daha gelecek 2 expansion ve bir sürü ünite olması. hep söylüyorum; oyun şu şekliyle zaten eksik görüntüsü çiziyor ve ilk expe kadar kesin bir fikir sahibi olamıyoruz ne yazık ki.

tl'deki gibi balans tartışmalık bir başlık açmak bir fikir tabii; ama o başlığın altını doldurabilecek bir kitle ne yazık ki değiliz türk oyuncular olarak. orada yeri geldiği zaman jinrosudur, morrow'udur kalbur üstü bir oyuncu çıkıp tartışmaya yön verebiliyor. biz ancak kendi fikirlerimizi kendi çapımızda tartışabiliyoruz burada.

gerilimi fazla yükseltmedikten ve işi karşılıklı atışmaya çevirmeden isteyen istediğini söylesin.
Mesaj tarihi:
vay anasını gsl slot mu açmış mlg için. daha neler duyacağız. o zaman ben de hazırlanmaya başlayayım. mc o tek maçtan sonra uzun süre klavyenin başına geçemeyecek.
Mesaj tarihi:
huun said:

vay anasını gsl slot mu açmış mlg için. daha neler duyacağız. o zaman ben de hazırlanmaya başlayayım. mc o tek maçtan sonra uzun süre klavyenin başına geçemeyecek.

birkaç turnuvadır vardı bu muhabbet, güzel bir olay.
Mesaj tarihi:
tarçın said:

spartacus, az önce oymanq'nın yazdıklarını okuyordum ve cevap yazmaya hazırlanırken senin mesajlarını gördüm. teşekkürler:D

sen bana cevap yazacağına aç gumiho vs genious maçını izlede bir terranın daha code S'e tüm scvlerini all in yaparak girişini izlerde utanırsın belki terran olarak. Linkte veriyim salladığımız düşünülmesin.

http://www.gomtv.net/2011gslsponsors6/vod/
Up&down matches playoff game.
Mesaj tarihi:
O maçı örnek vereceğini adım gibi biliyordum :D Bu konuda nedense Boxer vs Sase maçından sonra deriiiiin bir sessizliğe gömüldün. Terranlar yenilince gıkın çıkmamasına rağmen Nestea'yi 2-0 yenmiş ve Code A'de yarı finallere kadar çıkmış, takım turnuvalarında başarı göstermiş bir oyuncunun bugün oynadığı TvP'lerde 1 maç kaybedip 2 maç kazanmış olması üstünde konuşulacak bir şey oluyor nedense. Bomber, Puma, MKP, Polt, STC finale bile çıkmaıyor. Bu "normal" oluyor. Top, Gatored adında birine 3-0 eleniyor bu normal oluyor ama Gumiho neredeyse hiç hata yapmadığı bir maçtan galip geliyor, aman Allah'ım dengesizlik!!!!!
Mesaj tarihi:
Mlg maçlarının finallerini izlemedim çünkü işim vardı. Sonrada açıp vodları izledim. Ordada sase boxer maçını izlemedim. Puma vs Mc , idra boxer gibi daha gözde maçlara baktım.

oGsTop meselesinde %100 sana katılmıyorum. Sen oGs.Topu tanımamışsın daha. Eğer bu mantalite ile yorum yapıyosan Sleep streloku yendi , adellscotu yendi hemde turnvua maçında ladderda değil. Şimdi bu adamlardan dahamı iyi demek? Burdan gidersen oraya varırsın.

Top dediğin adam Mc'yi en formda zamanında kral olduğu dönemde rusya tabanlı bir turnuva finalnide 4-0 yenerken bununla yetinmeyip gsl'de her turnuva ilk 8 oynuyordu. Sonradan şampiyonlukluk ve defalarca 2.cilik aldı. Bununla yetinmedi en son turnvuadan bir önceki gsl'de geniusu eze eze 3-1 yendi. PvT'si en sağlam match uplarından biridir. Gsl'de sanırım toplam puanda ya 4.cü yada 5.cidir.

Ama bağlantı sorunu ama başka sorunlar gidip gatorede yenilmiş olabilir bilmiyorum izlemedim her oyuncunun kötü günü vardır. Eğer ogsTop meselesine devam ediceksek fene fail olursun çok fena..
Mesaj tarihi:
Evet, Top çok iyi bir oyuncu. Muhtemelen dünyanın en iyi 5-6 Terran'ından biri ve bir lan turnuvasında (bağlantı sorunu, latency, zaman farkı falan yok yani) Gatored adındaki Amerikalı bir Protoss'a 3-0 yeniliyor, tek bir maç değil, PvP gibi coinflip bir match up'ta değil, 3-2 gibi yakın bir sonuçla da değil. Şimdi bu durum ortadayken çok formda olan Gumiho, 1 yıldır Code S'te 1-2 base all in yapmaktan başka bir şey becerememiş Genius'u 1 maçta kıl payı farkla yenmiş. Hangisi acaba denge hakkında soru işaretleri oluşturur? Ben de ırk çeşitliliği açısından Genius'un yenmesini istiyordum ama akıl var mantık var, Gumiho favoriydi ve onun yenmesi hiçbir şekilde şaşırılması ya da denge konusunda örnek verilmesi gereken bir durum değil.
  • Yeni Oluştur...