NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Dışardan gelen step dosyalarını import ettiğim zaman işlem ağacımda imported şeklinde gözüküyor.Katı modeller (hatta bazen yüzey olarak gözüküyor) solidworks 2011 yazılımında bu importedlar, yapılan işlemler şekilde gözükmesi gerekiyormuş. Bu aldıgım dosyaları montaj (mate) yapmaya çalıştığım zaman mesela silindir bir cubugu 2işlemde oturtmam gerkeiyor eş merkezli ve çakışık. İkisini aynı anda yapmaya çalıştıgımda ya aşırı tanımlı yada aradaki açı 0 derece oldugundan bu işlemi yapamadıgına dair hatalar veriyor. Bu sorunun üstesinden nasıl gelmeliyim?
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Selam, Sabitleme noktalarında çakışmalar var sanki. O tarz malzemelerde ben silindir merkezini ve alt yüzeyini referans olarak kullanıyorum. Saygılar.
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 işimi gördü teşekkür ederim
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Selam, 2-3 senedir kullanmamıştım, iyisi mi çekip biraz pratik yapayım ben de :) İşini gördüyse ne güzel. Saygılar.
Öne çıkan mesajlar