Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş amaçlı araç lease etmek

kithnos_1

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,
Çalışanlarımızın kullanması için 2 yıl taahhüt vererek 2011 Polo kiralamıştık , 1400 TL gibi bir fiyata.

İlerde çalışan sayımız birkaç kişi daha artabilir , baktık ki leasing daha mantıklı duruyor sanki . Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Fluence , Mondeo tarzı ve Megane HB , Fiesta tarzı araçlar lazım olucak ileride (o klasmanda , benzin tüketimine göre tercih edicez aslında lpg vea dizel )

43 k TL lik araç 48 ay vadede 53-54k TL ye geliyor , araçlar bu süre zarfında 150 bin km falan yapar heralde.

Leasing yapıp , vadesi dolunca araç bizim olur en azından , düşük meblaya da olsa satılır diye düşünüyorum .

Kiralama vs leasing konusunda fikirlerinizi alabilr miyim ?
Sosyal ağlarda paylaş

Abi tam kestiremiyorum ama bu araç dışında , en az 2-3 tane daha lazım olabilir.
Şu an yeni adım atan bir şirketiz , ilk başlarda 3-4 aylık 2000-2100 TL vererek araç kiralıcaz belki. Eğer işimiz oturmuş olursa , uzun süreli düşünmeye başlıyabiliriz.
Renault ve Ford un bakım giderleri çok olmaz diye düşündüm , yani aylık kira bedeli civarına lease edilebiliyor gibi duruyor araçlar
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer satın alırsanız aracın tamamını ancak 4 yılda gider olarak gösterebiliyorsunuz, %40, %20, %20, %20 olarak veya 4 x %25 olarak(sanırım). Fakat kiralarsanız çatır çatır her ay gider gösterip bakım masrafıyla kaskosuyla sigortasıyla vs uğraşmıyorsunuz. Fakat 2 3 araba da o kadar mantıklı olmayabilir kiralamak, genellikle 10+ filolarda daha mantıklı oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sanıyorum ki lease daha mantıklı ya .

Neticede bir araca en az 2.5-4 yıl ihtiyacımız varsa , kira bedelinden daha az ödeyerek aylık , sahip olmuş oluyoruz . Bu süre zarfındaki vergi , bakımlar , giderlerin toplamı , kira-leasing * zaman ve 3-4 yıl sonraki araba değeri toplamından çok olmaz diye tahmin ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...