kithnos_1 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Merhaba, Çalışanlarımızın kullanması için 2 yıl taahhüt vererek 2011 Polo kiralamıştık , 1400 TL gibi bir fiyata. İlerde çalışan sayımız birkaç kişi daha artabilir , baktık ki leasing daha mantıklı duruyor sanki . Ne düşünüyorsunuz bu konuda? Fluence , Mondeo tarzı ve Megane HB , Fiesta tarzı araçlar lazım olucak ileride (o klasmanda , benzin tüketimine göre tercih edicez aslında lpg vea dizel ) 43 k TL lik araç 48 ay vadede 53-54k TL ye geliyor , araçlar bu süre zarfında 150 bin km falan yapar heralde. Leasing yapıp , vadesi dolunca araç bizim olur en azından , düşük meblaya da olsa satılır diye düşünüyorum . Kiralama vs leasing konusunda fikirlerinizi alabilr miyim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Selam, Toplamda kaç araç olacak? Servisiydi, bakımıydı, tamiriydi falan uğraşmak yerine kiralamak daha iyi gelebilir belki. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Selam, Ayrıca aylık araç giderlerini de öngörebildiğin için daha verimli olur diye düşünüyorum. Muhasebe açısından da faturaları güzelce masraf yaparsın. Tabi mevzuya çok hakim olmadığım için kritik noktalar olabilir atladığım. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Abi tam kestiremiyorum ama bu araç dışında , en az 2-3 tane daha lazım olabilir. Şu an yeni adım atan bir şirketiz , ilk başlarda 3-4 aylık 2000-2100 TL vererek araç kiralıcaz belki. Eğer işimiz oturmuş olursa , uzun süreli düşünmeye başlıyabiliriz. Renault ve Ford un bakım giderleri çok olmaz diye düşündüm , yani aylık kira bedeli civarına lease edilebiliyor gibi duruyor araçlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Eğer satın alırsanız aracın tamamını ancak 4 yılda gider olarak gösterebiliyorsunuz, %40, %20, %20, %20 olarak veya 4 x %25 olarak(sanırım). Fakat kiralarsanız çatır çatır her ay gider gösterip bakım masrafıyla kaskosuyla sigortasıyla vs uğraşmıyorsunuz. Fakat 2 3 araba da o kadar mantıklı olmayabilir kiralamak, genellikle 10+ filolarda daha mantıklı oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Selam, Renault masraf konusunda daha iyi. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Sanıyorum ki lease daha mantıklı ya . Neticede bir araca en az 2.5-4 yıl ihtiyacımız varsa , kira bedelinden daha az ödeyerek aylık , sahip olmuş oluyoruz . Bu süre zarfındaki vergi , bakımlar , giderlerin toplamı , kira-leasing * zaman ve 3-4 yıl sonraki araba değeri toplamından çok olmaz diye tahmin ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 lease ne la Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Araç kredisi aslında . Genel olarak leasing diye geçiyor ya o işler , o yüzden öyle dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar