Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hdmı-dvı sorusu

Lauranas

Öne çıkan mesajlar

su anda phılıps 220xw kullanıorum. daha once kablo almaya usendıgım ıcın ekran kartı cıkısı dvı olmasına ragmen donusturucu ıle ekranı vga baglıyordum. bıraz arastırma yaptım sanırım dvı baglantı baya bır fark ettıyormus. ekranda hdmı gırısıde mevcut bende gıttım kablo aldım hd4870 var hdmı dan bagladım pekde bısey fark etmedı sadece az bıraz netlesmıs gıbı goruntu bırde ustune kart bıraz daha fazla ısınmaya basladı. varmıdır bunun ozel bır ayarı yoksa hdmı kablosunu takmak yetıomu en ıyı goruntu ıcın. bırde onumuzde kı ay sıstemı yenılıycem hd6950 alıcam onun dırek hdmı cıkısı var monıtor tavsıyesınız varmı full hd ıcın 23-24' cıvarı. mevcut ekran hd ready ama 1680x1050 max res oyuzden degıstırmek ıstıyorum.
aoc dusunuyorum varmıdır kullanan, bılgısı olan yardımcı olabılırse sevırınım. bırde son olarak gunluk kullanım ve oyun ıcın hdmı baglantısı ne kadar bır fark saglar, cok gereklımıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

vga analog dvi hdmi digital görüntü aktarımı sağlar.

çözünürlük ayarlarında ekranın çözünürlüğüne göre ayarlarsın daha titreşimsiz net görüntü alırsın.. tecrübe ile sabit.

dvi ile hdmi arasında hiç bir fark yoktur. hdmi sadece ses de taşır.

benden bu kadar.

ayrıca monitor olarak b2230h samsung kullanıyorum kendisi 21.5 inchtir.

[hr]

360 liraya almıştım fakat şu an vatanda 500 civarı bi fiyata satılıyor.

fiyat farkları, arkasındaki girişe göre değişebilmekle beraber şu an yeni ekran alsam

1-dolar bu kadar yüksekken bu işe girişmem
2- led ekran alırım
3- 24 inch alırım. 21.5 küçük gelmeye başladı (:
- samsungdan vazgeçmem için iyi sebebim olması gerekir.
- aoc için kötü yorumlar okumadım.. araştırmak şart.
Sosyal ağlarda paylaş

displayport hdmi ve dvi gibi dijital ses+goruntu tasiyan bi arabirim. birbirleriyle tam uyumlular ufak bi adaptor yardimiyla. sinyal degistirmeye gerek yok.

mini display port un kullanilmasindaki amac entegresi ufak ve port da hayli kucuk oldugu icin mobil bilgisayarlarda hdmi a gore daha tercih edilebilir bi durumda olmasi. apple disinda mini displayport kullanan fazla firma yok. kullananlarda display port kullaniyor direk. niye hdmi degil diye soruyoruz onlara direk.
Sosyal ağlarda paylaş

kutusunda 2 ms diyip gerçekte 5 olamaz. onu o şekilde satamazlar. gray to gray falan ot mok öyle farklı bi değerdir. zaten saçma sapan o tepki süresi işi. 5 ms bile olsa gayet iyi. ölü pixel de sony alsan bile olabiliyo. geri vericen direkt. AOC'nin çok ucuz olmayan modellerinden aldım hiç fena değiller.
Sosyal ağlarda paylaş

aoc hakkında bende cok olumlu yorumlar aldım. ozellıkle goruntu kalıtesı ıyımıs. bol bol fılm dızı ındırdıgım ıcın hd olarak goruntu kalıtesı onemlı. zaten dırek olarak ekran kartından hd olarak baglamak ıstıyorum alıcagım monıtoru. bakalım samsung da alabılırım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...