Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyunda para nasıl kazanılır?


KingV

Öne çıkan mesajlar

Sürekli görev yaparak para toplamak sıktı biraz. Merak ediyorum nasıl para kazanıyorsunuz? Ge.en gün bir Tarpani atı almak istedim 200 gold dediler. Altında bununla gezen oyuncular görüyorum. sadece craftingle kazanıyor olamazlar herhalde değil mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Slm KingV,

Para kazanmanın bir çok yolu var. Ve inan bana çok zor da değil.

1) Trader’ı her oyuna girdiğinde ziyaret etmelisin. Oyuncuların sattıkları malzeme fiyatlarını mutlaka bilmen gerek. Böylece eline bir item geçtiğinde, "acaba bu para eder mi?" diye düşünmezsin. Değerini bilir ona göre çantanın en iyi yerine onu yerleştirirsin. Geçen bir karakterden 20 illustrium aldım. 3 golda. O satıyordu ben de aldım. Elindeki malzemenin ne kadar gold olduğunu bilmiyor ki! 80 lvl - pvp lvl3 karakter bide. Normalde uyarırdım ama arkadaş biraz ters ters konuşunca sinir olup aldım. 60 golda da sattım. (:D

2) Mutlaka meslek edin. Bildiğin gibi, bir karakterin en fazla 2 meslek seçme hakkı var. Grandmaster olmasan bile, her karakterinin meslek hakkını kullan. Çünkü, oyun içinde dungeon'lara girdiğinde düşen kitaplar bu mesleklerin özel itemlerini içeriyor. Ancak meslek sahibi olmayan bir karakterin bu kitapları alması uygun olmuyor. Zaten kendi guildinden olmayan kişilerle takım halindeysen, atılır ya da şikayet edilirsin. Şu an, özel düşen Armorsmith kıyafetleri 20-30 gold arası fiyata gitmektedir. Yani tek bir kitap ile köşeyi dönebilirsin.

3) Ucuza alıp, pahalıya sat. Trader'ı düzenli olarak ziyaret ettiğinde bazı itemlerin fiyatlarının, günden güne ya da haftadan haftaya farklılık gösterdiğini görürsün. Arz-Talep durumuna göre fiyat değişikliğine giren bu itemleri, uygun zamanlarda ucuza alıp, vakti geldiğinde pahalıya satabilirsin. Ama bunu yaparken sabırlı olmak zorundasın. Bir de bunu eğer elinde biraz para varsa yap. Risk faktörü fazla çünkü.

4) Fiyatı pahalı olan itemleri takibe al. Aynı malzemeyi, başka bir oyuncu, ucuza satışa koyduğu anda alabilir ve fiyatını yükselterek tekrar satabilirsin. Bazen belli bir fiyatın altındaki tüm itemleri satın alıp, piyasa değerini arttırabilirsin. Yani bir nevi mecburi pahalıya satın aldırtırsın. Bunu da elinde biraz para olmadan yapma.

5) İyi item düşen yerleri farm'a bağlayabilirsiniz. Bir kaç tur döndüğünüz anda elinizde 5-10 gold birikiveriyor. Örneğin, yeni zindanlar fena değil.

6) Toplama görevlerini mutlaka bitir. Sonra da maden toplama alanlarında bir kaç tur at. Basalt, duskmetal, oak her zaman satılıyor. Bunlardan düşen özel itemlerse mutlaka alıcı buluyor. Yalnız sabırlı olman lazım.

7) Craft itemleri bulman lazım. Birkaç tanesini bulsan zaten iyi para kazanırsın. Örneğin, pieado, shimmer silk, hepatizon, royal gold gibi. Çünkü çoğu malzemenin yapımı için bu itemlere ihtiyaç var. Satışı asla azalmıyor.

Genel olarak para kazanmanın mantığı yukarıda saydıklarımdan geçiyor. Ben bu maddeleri 3 senedir uyguluyorum. Elimde de beni 1 sene hiçbir şey yapmasam idare edecek kadar gold var.

Ama yooook bunlar çok sıkıcı, ben pvp oyuncusuyum, işim olmaz, sıkılırım diyorsan, kısa yoldan para kazanmak için;
- W1’i shard için farmlayacak grup bul. En ucuzu 46 gold. (Crom Server’ında)
- Grained Leather farmla. Bunun için; 2 kaynak yer var. Bunları söylüyorum çünkü en fazla oradan düşüyorlar. Lacheish Plains’in kuzeyindeki mammothlar ve Purple Lotus haritasındaki 50-60 lvl kuşlar.
- Skinning: Piteado’yu mutlaka edin. Oasis of Zaara’nın ilk boss’unu farmlayıp, düşürüyorsun. Chill Crawler Glands’ları da farmlayabilirsin. Piteado yapmak isteyenler mutlaka satın alıyorlar.
- Culture Recipe: Lemurian Firestick düşür. Caravan Raiders’dan düşüyor. Söylemesi kolay düşürmesi zor. Ama ben bu oyunu oynamaya başladığımdan beri 25-35 gold arasında satılıyor. Gerçi bunun gibi bir çok recipe var. Eğer nadir olanlarını düşürürsen güzel paralar kazanırsın.

Haftanın 1 günü aynı grupla, sadece recipe farm yapmanı öneririm. Atzel’den başlayıp, onix, oasis, cistern vs. dolaşın. Şansınıza ne düşerse. :)

Kolay Gelsin…
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O söylediğin atı alanlar, bu dediklerimi yapıyorlar. Eğer recipe farmlayamazsan sürekli para bulamazsın. Kaynağın asla kesilmemeli. :D

Geçen Onyx'e farma gittik arkadaşlarla. Daha kapıdan girer girmez, içeride olan 78-79 lvl bir grup yardım istedi. Recipe'leri bize bırakmaları şartıyla anlaştık. Hem yardım ettik, hem farmladık.

Yine aynı şekilde Atzel için globalde adam aradıklarında yardıma gidebilirsin. İlla kendi grubunun olmasına gerek yok. Sadece ninjalara dikkat etmen lazım. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kaptı ama andaç tek gem slotlu ufak parçaları alırken adam setin ana parçalarını almıştı. onyxe adam oluyor globalde ama nadiren. o da akşam yorgunluğuyla çekilmiyor. pve ci furyde khitai a hard mode a grup nadiren çıkıyor. bakalım yakında cross server gelecek. o zaman fury oyuncusu katılacak pug raid veya hm bulacaktır.

biz andaç ile 1-2 sefer 2 kişi Atzels Fortress döndük birinde necro set ana parçalar diğerinde sin ana parçaları düştü :)

şu sıralar robe of torment satıyor 6 golddan ve gidiyor. tek istediği ironsilk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KingV said:

khitai görevlerinin hemen hepsi 10 silver veriyor :) bi de bilmiyorum biliyor muydun görevlere lockout geldi. 20 saat kadar falan aynı görevi alamıyorsun.

Lockout dan haberim yok. Uzun süredir khemiden çıkmıyorum. Full pvp deyim. Ordan da iyi para yapıyorum. Pot param çıkıyor su goldluk potlar iyi oluyor pvp de.
Ozaman en basit şekliyle w1 i kapatacaksın. Bossu kesmeden 1 hafta boyunca sharda doyarsin. Bizim ekip parasız kalsa öyle yapıyor. Gerçi bı 15 kisi oluyorlar acmak için. Sonrasında zaten 5 kisi farma bağlıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KingV said:

doğru. bir sonraki yama server performansını artırıp lagspike vs gibi kasılmaları azaltacak ve kuşatmaları geri getirecek gibi. oyunun en ilgi çekici pvp aktivitesi olan kuşatmalar dönünce belki bir kısım pvpci geri gelir.


Yıl 2008 Yer Ahriman İlk kale şavaaşına girdiğim anlar ve savaşta Bug, Yıl 2011 Günlerden pazar Yer Crom saldırdığımız guild QQ adlı bir guild Hala bug, dikkatimi çeken ve bir çok kale savaşına katılmama rağmen yeni bir bug yada adı her ne ise ile karşılaştım, Olduğum raiddte 2 adet tos var ve 20 deb fazla öldüm, sizce beceriksizliğimdenmi? bence hayır 2 yıldan fazla mainim pom, ama o iki tosun yüzünden en az 15 defa öldüm neden dersen alanları>:D< ayrı guild teyiz ama aynı raidteyiz ama ne heal atabiliyorum onlara nede yanlarına yaklaşabiliyorum, kısacası 2008 nere 2011 nere kaç yıldır bir bug düzeltilemezmi?B)-
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o zamanları bilemiyorum da. şu sıra adamların bütçeleri yok. secret world gelişimi vs tamamen AoC bütçesinin üzerinden oldu. ellerindeki kısıtlı ekibi önce dreamworld grafik motoruna geçildi sonra server performansı üzerine çalışmalara başlandı. bundan sonra buglara yönelirler mi bilemiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...