arian Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Dövme olayı ile ilgili bir sürü söylenti var bunu gerçekten bilen var mı yada şöyle diyanet işlerinde felan çalışan.Hani derler ya; -Abi dövme abdest almayı engelliyormuş... -Neden la? -Eee şimdi dövmenin altına su gitmiyor...(böyle gider) Bu gerçekten doğru mu çünkü tam olarak anlamış değilim.Bide sorarsanız şuan dövme yaptırmayacam belki ileride, yane sadece meraktan...[signature][hline]Gilthoniel A Elbereth! A Elbereth Gilthoniel o menel palan-diriel le nallon si di'nguruthos! A tiro nin,Fanuilos! Arian Elwing
GM-Newbie Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 karara bağlamıstık gerçek dövmeler derinin altına işlediği için su geçirmiyor bu yüzden dolayı gusul abdesti alınamıyor cünüp cünüp gezersiniz aLLAh muhavaza :D[signature][hline]X Çok Düşünmeniz lazım anlamını çöze bilmek için
Deli333 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 newbie doğru söylemiş cünüp cünüp gezersiniz. Bende öyle duydum. Bırde benım kanatimce kesinlikle normal hali daha güzel.[signature][hline]"dark tranquillity'nin her şarkısı bir büyüdür ve bu büyüyü yapmayı bilen sadece 6 kişi vardır." $aban matrix Revolutions Recep Tayyip Ermetal
arian Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Ha bide hani dinimizce kendi canını acıtmak günah ya.Eee buda sonuçta kendi canını açıtıyorsun yane günah mı?[signature][hline]Gilthoniel A Elbereth! A Elbereth Gilthoniel o menel palan-diriel le nallon si di'nguruthos! A tiro nin,Fanuilos! Arian Elwing
Llama Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 buna ınanmıyorum ben[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir...
DonCorleone Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 yaw sen yaptır dövmeni sona al abdestini önemli olan niyet etmek.. içinden geliosa kabul olur o.... tabi gercektende seni dinleyen biri warsa.. o da tartışılır
Miraul Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 benim bilgidim son gelismelerle boyalar geciriyo suyu sorun yokh o yuzden[signature][hline]Mira
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Ne dövmesi yaptırdığınada bağlı tabi heh (dövmenin şekli şemali vs)[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Angelotti Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Hristiyanlara neden caiz o zaman ? Bütün dinler aynı yere çıkıyor : İyi insan olmak, temiz insan olmak.. Sen iyiysen dövme yaptırsanda birşey olmaz kanaatımca. Ki ben yaptırmam o ayrı gelecem 70 yaşıma kolumda bişi olmaz ööle şey
Angelotti Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 ya onlarda gusül yok galiba o yüzden şeettim
Llama Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 said: Ardeth, 03 February 2004 00:00 tarihinde demiş ki: Ne dövmesi yaptırdığınada bağlı tabi heh (dövmenin şekli şemali vs) ne alkakası var kı[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir...
De-Jeavu Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 degildir[signature][hline]Don`t trouble trouble till trouble troubles you! Dejeavu The Level 50 Eldritch...
replikas Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 cahiz...cahiz! :yapma: :-D.[signature][hline]It Is A Good Day To Die
faruk-sdv Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 dövmenin abdestle ilgisi yok.zaten kutsal kitaplardada basedilmiyor.şayet yaptırdığınız şekil tapınma aracıysa o zaman günah olur diye düşünüyorum.
Sacros Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 abdest alırken temizlenmek için ettiğin niyet temizlenmek için yaptıklarından önemlidir, kuru toprakla da abdest alınır yeter ki insanın gönlü temiz olsun[signature][hline]I see angels burning, falling down in ruins Looking down I see myself, I'm my own enemy
Sly-One Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 kimi döwdüüne bağlı :p böhüeaahhahahah öss adama neler yapar adlı komposizyondan bir alıntı.[signature][hline]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Baturaabi 8 Eylül 2003 Saat 22.21 de demiş ki : Ya resmen Kamp kuruyollaw ya.. Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım ben de...
faruk-sdv Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 ben zaten caizdir demedim.günah değildir demiştim
elle_iphe Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2004 yoo diil valla.. ayrıntılı bilgi için sj lisesi din örtmnlerinden "ethem elibol"[signature][hline]şu anda istediini yap! nasolsa bigün yaptıın herşeyden pişmanlık duyacaksın!
arian Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2004 Konu açılmışken (açmışken) devam ediyim ve son aldığım bu bilgiyi size söyliyim dedim. Geçenlerde Diyanet İşleri Başkanlığına bir mail atmıştım dövme ile ilgili işte onun cevabını aynen buraya koyuyorum buyurun; "Hz.Peygamber, (s.a.v.), insanın tabii görüntüsünde değişiklikler yapılmasını hoş görmemiş, dövmeyi yapan ve yaptırana da Allah'ın rahmet etmeyeceğini bildirmiştir. (bkz. Buhârî, "Libas", 87) Vücuda zarar vermezse dövmenin operasyonla vücuttan giderilmesi gerekir. Operasyon vücuda zarar verirse ve operasyondan sonra vücutta çirkin bir manzara kalacaksa dövmenin kazıttırılması gerekmez. Fakat yaptırılan dövme, gusle ve abdeste engel değildir." Sanırım bununla ilgili son noktayıda koymuş oluyoruz.[signature][hline]Gilthoniel A Elbereth! A Elbereth Gilthoniel o menel palan-diriel le nallon si di'nguruthos! A tiro nin,Fanuilos! Arian Elwing
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2004 dövme yaptıranın gusul abdesti geçerli sayılmaz bi kere cenabet oldun mu ölene kadar öle kalırsın öldükten sonra da[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti başkent:Kadıköy racon kesmiyorum...kafa kesiyorum...!!!
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2004 Açıkcası tamamen keyfinize bağlı. Bence esas sorun bundan 15 yıl sonra pişman olup olmayacağın doğru dövmeyi yapmak. Caiz mi değil mi derseniz. Bence tanrı ile kul arasında olan birşeydir.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
BlaCk Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2004 Sorusu bile sacma. Sen eger gercekten bir seye inanıp niyetleniyorsan, Öyle şunu yapsam Cenabet olurmuyum? tarzında ki sorular saçma kalır. Bence hiç bir sakıncası yok.[signature][hline] The Truth is out There
BlaCk Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2004 said: Absolut, 20 Mayıs 2004 13:50 tarihinde demiş ki: Caiz mi değil mi derseniz. Bence tanrı ile kul arasında olan birşeydir. Bencede. Kimse Tanrıyla aranıza giremez.[signature][hline] The Truth is out There
Szasstam Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2004 said: kawa, 20 Mayıs 2004 13:48 tarihinde demiş ki: Konu açılmışken (açmışken) devam ediyim ve son aldığım bu bilgiyi size söyliyim dedim. Geçenlerde Diyanet İşleri Başkanlığına bir mail atmıştım dövme ile ilgili işte onun cevabını aynen buraya koyuyorum buyurun; "Hz.Peygamber, (s.a.v.), insanın tabii görüntüsünde değişiklikler yapılmasını hoş görmemiş, dövmeyi yapan ve yaptırana da Allah'ın rahmet etmeyeceğini bildirmiştir. (bkz. Buhârî, "Libas", 87) Vücuda zarar vermezse dövmenin operasyonla vücuttan giderilmesi gerekir. Operasyon vücuda zarar verirse ve operasyondan sonra vücutta çirkin bir manzara kalacaksa dövmenin kazıttırılması gerekmez. Fakat yaptırılan dövme, gusle ve abdeste engel değildir." Sanırım bununla ilgili son noktayıda koymuş oluyoruz. Daha ne caiz eğil tartışması yaptığınızı anlamadım bende gerçekten yeterlidir bu cevap bence. Tabi takanlar için , şahsen ben askerden döner dönmez bir adet edinicem :P Ama askerden önce yemiyor ehe[signature][hline]Hiç kimse beni anlayamaz , Hiç kimse...
Öne çıkan mesajlar