Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dövme caiz midir?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dövme olayı ile ilgili bir sürü söylenti var bunu gerçekten bilen var mı yada şöyle diyanet işlerinde felan çalışan.Hani derler ya;
-Abi dövme abdest almayı engelliyormuş...
-Neden la?
-Eee şimdi dövmenin altına su gitmiyor...(böyle gider)
Bu gerçekten doğru mu çünkü tam olarak anlamış değilim.Bide sorarsanız şuan dövme yaptırmayacam belki ileride, yane sadece meraktan...[signature][hline]Gilthoniel A Elbereth!
A Elbereth Gilthoniel
o menel palan-diriel
le nallon si di'nguruthos!
A tiro nin,Fanuilos!
Arian Elwing
Mesaj tarihi:
karara bağlamıstık gerçek dövmeler derinin altına işlediği için su geçirmiyor bu yüzden dolayı gusul abdesti alınamıyor cünüp cünüp gezersiniz aLLAh muhavaza :D[signature][hline]X Çok Düşünmeniz lazım anlamını çöze bilmek için
Mesaj tarihi:
newbie doğru söylemiş cünüp cünüp gezersiniz. Bende öyle duydum. Bırde benım kanatimce kesinlikle normal hali daha güzel.[signature][hline]"dark tranquillity'nin her şarkısı bir büyüdür ve bu büyüyü yapmayı bilen sadece 6 kişi vardır."
$aban matrix Revolutions
Recep Tayyip Ermetal
Mesaj tarihi:
Ha bide hani dinimizce kendi canını acıtmak günah ya.Eee buda sonuçta kendi canını açıtıyorsun yane günah mı?[signature][hline]Gilthoniel A Elbereth!
A Elbereth Gilthoniel
o menel palan-diriel
A tiro nin,Fanuilos!
Arian Elwing
Mesaj tarihi:
buna ınanmıyorum ben[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault
Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir...
Mesaj tarihi:
Ne dövmesi yaptırdığınada bağlı tabi heh (dövmenin şekli şemali vs)[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
Hristiyanlara neden caiz o zaman ? Bütün dinler aynı yere çıkıyor : İyi insan olmak, temiz insan olmak..
Sen iyiysen dövme yaptırsanda birşey olmaz kanaatımca.
Ki ben yaptırmam o ayrı gelecem 70 yaşıma kolumda bişi olmaz ööle şey
Mesaj tarihi:
said:
Ardeth, 03 February 2004 00:00 tarihinde demiş ki:
Ne dövmesi yaptırdığınada bağlı tabi heh (dövmenin şekli şemali vs)

ne alkakası var kı[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault
Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir...
Mesaj tarihi:
abdest alırken temizlenmek için ettiğin niyet temizlenmek için yaptıklarından önemlidir, kuru toprakla da abdest alınır yeter ki insanın gönlü temiz olsun[signature][hline]I see angels burning, falling down in ruins
Looking down I see myself, I'm my own enemy
Mesaj tarihi:
yoo diil valla..
ayrıntılı bilgi için sj lisesi din örtmnlerinden "ethem elibol"[signature][hline]şu anda istediini yap! nasolsa bigün yaptıın herşeyden pişmanlık duyacaksın!
  • 3 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Konu açılmışken (açmışken) devam ediyim ve son aldığım bu bilgiyi size söyliyim dedim.
Geçenlerde Diyanet İşleri Başkanlığına bir mail atmıştım dövme ile ilgili işte onun cevabını aynen buraya koyuyorum buyurun;

"Hz.Peygamber, (s.a.v.), insanın tabii görüntüsünde değişiklikler yapılmasını hoş görmemiş, dövmeyi yapan ve yaptırana da Allah'ın rahmet etmeyeceğini bildirmiştir. (bkz. Buhârî, "Libas", 87) Vücuda zarar vermezse dövmenin operasyonla vücuttan giderilmesi gerekir. Operasyon vücuda zarar verirse ve operasyondan sonra vücutta çirkin bir manzara kalacaksa dövmenin kazıttırılması gerekmez. Fakat yaptırılan dövme, gusle ve abdeste engel değildir."

Sanırım bununla ilgili son noktayıda koymuş oluyoruz.[signature][hline]Gilthoniel A Elbereth!
A Elbereth Gilthoniel
o menel palan-diriel
A tiro nin,Fanuilos!
Arian Elwing
Mesaj tarihi:
dövme yaptıranın gusul abdesti geçerli sayılmaz bi kere cenabet oldun mu ölene kadar öle kalırsın öldükten sonra da[signature][hline]yer:Fenerbahçe Cumhuriyeti
başkent:Kadıköy

racon kesmiyorum...kafa kesiyorum...!!!
Mesaj tarihi:
Sorusu bile sacma.
Sen eger gercekten bir seye inanıp niyetleniyorsan, Öyle şunu yapsam Cenabet olurmuyum? tarzında ki sorular saçma kalır.

Bence hiç bir sakıncası yok.[signature][hline] The Truth is out There

Mesaj tarihi:
said:
Absolut, 20 Mayıs 2004 13:50 tarihinde demiş ki:
Caiz mi değil mi derseniz. Bence tanrı ile kul arasında olan birşeydir.

Bencede. Kimse Tanrıyla aranıza giremez.[signature][hline] The Truth is out There

Mesaj tarihi:
said:
kawa, 20 Mayıs 2004 13:48 tarihinde demiş ki:
Konu açılmışken (açmışken) devam ediyim ve son aldığım bu bilgiyi size söyliyim dedim.
Geçenlerde Diyanet İşleri Başkanlığına bir mail atmıştım dövme ile ilgili işte onun cevabını aynen buraya koyuyorum buyurun;

"Hz.Peygamber, (s.a.v.), insanın tabii görüntüsünde değişiklikler yapılmasını hoş görmemiş, dövmeyi yapan ve yaptırana da Allah'ın rahmet etmeyeceğini bildirmiştir. (bkz. Buhârî, "Libas", 87) Vücuda zarar vermezse dövmenin operasyonla vücuttan giderilmesi gerekir. Operasyon vücuda zarar verirse ve operasyondan sonra vücutta çirkin bir manzara kalacaksa dövmenin kazıttırılması gerekmez. Fakat yaptırılan dövme, gusle ve abdeste engel değildir."

Sanırım bununla ilgili son noktayıda koymuş oluyoruz.

Daha ne caiz eğil tartışması yaptığınızı anlamadım bende gerçekten yeterlidir bu cevap bence.

Tabi takanlar için , şahsen ben askerden döner dönmez bir adet edinicem :P

Ama askerden önce yemiyor ehe[signature][hline]Hiç kimse beni anlayamaz ,
Hiç kimse...

• Yeni Oluştur...