Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Scrapper mı açmak istiyorsunuz?


Keyzar

Öne çıkan mesajlar

Oyuna ilk basladigimda actigim karakterim Scrapperdi. Oyunu 2 3 hafta arkadasimin account'u ile oynadigim icin bol bol karakter acip, özellikle bütün scrapper sınıflarını deneme imkanim oldu. Cesitli forumlardan ve kendi tecrübelerim sonucunda da yaratilabilecek en kusursuza yakin Scrapper Dark Melee ve Regeneration özelliklerini taşiyani. Kendi asil karakterim Spines ve Regeneration. Madem Dark Melee daha iyi sen niye Spines'i tercih ettin dersenizde, piyasada cok fazla Dark Melee karakterin gezmesi derim. Secimimden pismanmiyim? Asla!!!(nedenini biraz sonra asagida okuyacaksiniz). Simdi sizlere elimden geldigince kaba taslak ve gerektiginde ayrintilara girerek Scrapper'larin primary ve secondary özelliklerinden bashetmek istiyorum.

Broadsword: Scrapperlar içinde en fazla hasar veren sınıf Broadsword. Bütün vuruslari rakibin defansini düsürme özelligine sahip. Vuruslarinda Katana sinifinda da oldugu gibi extra Accuracy bonusuna sahip. Handikaplari; en yavas recharge sürelerine sahip ve en cok endurance harcayan sınıf. Benim en cok gözüme batan ve hosuma giden özelligi yaptigi bir cok vuruslar birden cok karakteri etkiliyor, özellikle dip dibe duran mob guruplarini kisa sürede yok etmede üstüne yok.

Claws: En az endurance harcayan ve en hizli ataklara sahip sınıf bu. Üst seviyelerdeki powerlari sayesinde verdigi double damage orani bir hayli artiyor. Kombine vuruslari düzene soktugunuz taktirde, endurance problemi cekmeden durmayan bir ölüm makinasina dönüsebilirsiniz:) Claws sınıfının tek gözüme carpan problemi verdigi hasarin diger siniflara göre daha düsük olmasi.

Dark Melee: Bu power set tam vampir hayrani olan kisilere uygun. Düsük seviye powerlariyla moblarin accuracylerini düsürmesi bir hayli faydali. Orta ve ileri seviyelerde ise yaptigi vuruslarla Health ve Endurance kazanmasi Dark Melee karakteri neredeyse ölümsüz kiliyor. Dark melee de alan etkisi yapan power sayisi az, tek eksik gördügüm nokta da bu.

Katana:Broadsword'dan daha hizli fakat daha düsük hasar veren bir sini. Ayrica her vurusunda accuracy bonusuna sahip olmasi cok az iska gecmesini sagliyor. Oyundan Akinoku Sita ablamla birlikte bir cok cenge girdigim icin biliyorum ki, yüksek level moblarda bile miss'leme sansi cok düsük. Broadsword'da dedigim gibi Katana'da diger siniflara göre daha fazla endurance tüketiyor.

Martial Arts: Vurdugu karakterleri etkisiz kilma(disorient) özelligi son derece faydali. Üst seviye powerlariylada rakiplerini yerlerde süründürüyor(knockback). Bu sınıf beni cok sarmadigi icin fazla oynamadim, o yüzden de cok fazla bir fikir sahibi degilim. Daha fazla tecrübesi olan arkadaslar extra bisey varsa eklesinler daha sonra bir zahmet. Ama gördügüm kadariyle en dengeli sinif bu hasar verme endurance tüketme ve recharge süreleri acisindan.

Spines: Bu sinif hakkinda yazacak cok fazla sey var. Bu power set'e torpil gectigimi düsünmeyin:) sadece benim karakterimin primary skilli oldugu icin extra önerilerde bulunucam. İlk basta her vurusuyla rakibini zehirliyor(poison dmg) ve rakibin ataklarinin recharge süresini uzatiyor(slow). Uzak mesafeden atak verebilen tek scrapper sinifi olma özelliginede sahip. Özellikle İmpale skill'i boss ve lieutenant sinifi moblara karsi asiri etkili. Hem verdigi yüksek hasar hem de karakteri oldugu yere sabitlemesi(immobilization). İsinizi bir hayli kolaylastiriyor(Bosslari sadece yavaslatiyor). Alan etkisi yapan powerlarida oldukca etkili. Kendi karakterimde yaptigim en büyük hata Quills ve Spine Burst'ü gec almam ve slot takmamam oldu. Kendi lvlinizin bir veya iki alti mob guruplarinin arasina girip 5 damage 1 de accuracy slotlu bu iki skilli kullanmak ortaligi darma duman etmeye yetiyor.(Birde Build Up varsa aman diyim)... Claws dan sonrada en hizli sinif Spines ama yine Claws da oldugu gibi hasar orani digerlerine göre daha az.

Genel olarak primary powerlarda taunt son derece gereksiz kacti gözüme. Tankerlerde gerekli ama aksiyon esnasinda bir scrapperin hasar vermek yerine tauntla moblarin dikkatini cekmesi son derece gereksiz. Build up, Focus chi,Follow up ve Soul drain bir an önce alinmasi gereken powerlardan özellikle Boss ve lieutenantlari bir an önce devirmek icin birebir.

Sira geldi secondary power setlere...

Dark Armor: Bütün Hasar tiplerine karsi resistance'i olan bir power set fakat defense powerlarinizi dogru kullanabilmek icin rakiplerinizin hasar tiplerinide iyi bilmeniz sart. Murky Cloud skill'ini gidipte lethal veya smash tipi hasar veren moblara karsi kullanirsaniz hic bir fayda saglayamazsiniz. Üc ayri tipte kalkana sahip olmasi ve aksiyon sirasinda neyi nerde kullanacaginizi bilememek cok fazla bas agritiyor. Dark melee'de de oldugu gibi Dark Armor'da rakiplerin enerjilerini size health olarak kazandiriyor. Ne kadar mob o kadar Health.

İnvulnerability: Hic bir sekilde endurance
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle güzel bilgilendirici bir yazı hazırladığın için teşekkür ederim, ellerine sağlık. Orada adı geçen ünlü,vahşi,çılgın ve vampir samuray abla benim :P alıyorum katanamı sallayıp dalıyorum 3-4 level üstü moblara tabi yanımda silezya gibi healer ve keyzar olması lazım en azından ki bunu başarayım, bana sorarsanız eğer yakın savaş seviyorsanız scrapperdan zevk alırsınız ama kesinlikle öncelikle bütün scrapper ları denemenizi tavsiye ederim, çünkü aralarında zevk alamayacaklarınız da olabilir, şahsen ben dark melee ile oynamak o kadar ilgimi çekmedi ve direk bir katana scrapper ile yoluma devam ediyorum her ne kadar arada bir enduracne problemi çeksemde kesinlikle oynaması çok zevkli, sadece 2 tane area atağı var biri önünde 180 derecelik alanı kapsarken diğeri 360 derecelik alan ve belli bir müddet wound damage i vermektedir, seri değildir onun için güçlü moblara karşı hangi atağı ne zaman yapacağınızı iyi düşünmek gerekir özellikle 2 level üstü boss yada lieu... karşı, kesinlikle practiced brawler ı alın affetmeyin süper damage artırır, bir de ben süper reflexes aldım ve şu anda çok memnunum şahsen patch 2 ile elude (belli bir süre melee ve ranged defense süper bonus veriyor)özelliğinde attack yapabileceğimi öğrendiğimde ise memnuniyetim kat kat arttı, süper oldu, katana ve süper reflexes teke tekte hatta kendi levelinda 3 4 5 kişyie karşı aralarında boss da olabilir ölümcül bir savaşçıdır. aman siz siz olun sakın aki ablanıza bulaşmayın yan bakmayın, baksanız ne olacak ki korkup kaçacaksınız o suratı görünce hele bir de gece görürseniz kabuslar bile görebilirsiniz...
herkese iyi eğlenceler bu oyunda arkadaşlarla birlikte vakit öldürmeye bayılıyorum :)[signature][hline]try not.
do.
or do not.
there is no try.

[Bu mesaj Jo_jixu tarafından 13 Eylül 2004 10:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ellerine sağlık keyzar... Çok aydınlatıcı bir yazı olmuş. Aki'ye de katılıyorum ben bu oyunu almadan çok önce okumaya, power'ları araştırmaya başlamıştım ve kendime keyzar gibi spines - aki gibi super reflexes seçmiştim. Ancak mavi ağırlıklı yarattığım yakışıklı heromun her tarafından kazıklar çıkınca estetik olarak çok rahatsız etti beni ve devam edemedim.

AdaSu aslında hiç devam etmeyi düşündüğüm bir hero değildi. Şans işte 6-7 gibi bi levelda aki ile ayni gruba düşmüştük yabancılarla beraber - epey uzun oynadık ve çok sevdim main herom AdaSu oldu ancak içimde kalmıştır bir scrapper oynamak.

Ben de dark melee sevdim aki'nin aksine. Animasyonları çok hoşuma gitti ancak secondary seçerken çok zorlandım. Resmi forumlarda genel yargı en iyi scrapper secondarynin dark armor olduğu yönünde ama etrafta DA scrapper çok var. Bu yüzden DM/Regen scrapper ile oynuyorum. Yukardaki rehper'e göre de gaayet iyi bir seçim yapmışım.

Keyzar hem regen hem fitness pool sahibi olarak bana yol göstermiş oldu ve Paragon'da EFSANE oldu. İnanılmaz dmg veren bir tanker yarattı kendisine.

Ben sadece, eğer sır değilse, nasıl slotladığını çok merak ediyorum keyzarın. Hatta buraya bi SS koyarsa çok sevinirim.

Bu arada scrapperlara bir not düşmek istiyorum: Grup içerisinde en çok yorulan en çok koşturan biziz diyorlar. Belki doğrudur. Ancak henüz L8 gibi scrapper'imda yaşanan gerilimin bir blaster kadar olmadığını gördüm. Blastersan gözün hep açık olmalı (etrafta silezya kalitesinde bir healer yoksa) çünkü çok kolay ölüyoruz. Keyzar'ın kendisinin de dediği gibi "L9 dan beri ölmedim" gibi bir cümleyi bir blasterdan duymanız pek mümkün değildir. Bu da çok yorucu birşey takdir edersinizki. Hele ki bencil davranmayıp AOE saldırılarınızı bol kullanıyorsanız uçan kuştan agro alıyorsunuz ve hayatta kalmak çok zor.

Tekrar teşekkürler keyzar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gruptayken area atmadığınız sürede problem yaşamazsınız bize gelince dün akşam keyzarı kovalamaktan anam ağladı adamda ne enerji var be kardeşim, ben orada klavyenin üstüne yığılacağım adam bir bakıyorum uçmuş gitmiş, git onun peşinden falan iş zor oluyordu ben de eğer level 29 falan olsaydım o zaman işte balsterların korkması gerekmezdi, çünkü oynarken farkettim biz keyzar ile önde uğraşırken anca 1 dakikada iniyordu koca boss, arkada saldıranlar oluyordu hatta agroyu alabilmek için az gitmedim arkalara sonra yeniden keyzara asist, yorucu derken de abi mobları kovalamk gıcık bir şey hele bir de knock back ken bir de başka birinin hedefini o kalabalıkta arıyorsan vay haline ben bittim dün yahu o nedir, knock back yapıyor neredeyse herkes bir de keyzar bir orda bir burda bittim tükendim:P

bu arada bence süper refleks o elude ie süper bir hale gelebilir söyleyeyim ben size, ama bana sorarsanız kesinlikle öncelikle her classı açın bir level 8 e kadar daha sonra karar verin bu class size uygun mu, daha sonrada classı bulunca çeşitli kombinasyonlar yapın primary secondary power lar ile ilgili bu bence level 12 ye kadar oynayın zaten karar vermiş olacaksınız bu karakter bana göre mi değil mi diye, eğlenebildiğiniz kombinasyonu bulunca herşey çok daha zevkli oluyor inanın bana ve doğru karakteri ararken harcadığınız zamana kesinlikle değiyor benim 7 karakterim var şu anda bir tane daha geliyor ve 2 si hariç hepsi level 10 üstü diğer ikiside 6 ve 8 mi ne, ben hala bakınıyorum belki daha çok zevk alacağım bir şey bulurum diye, oyunu denerken de bunu göz önünde bulundurun bir karakter yaratıp kesinlikle karar vermeyin ve kesinlikle heroyu random yapmayın sizin yarattığınız olsun, onu izleyerek oynadığınızda oyundan alacağınız zevk kat kat aratacaktır inanın banaç.
eğer villain olacaksanız hele bence şu anda manyak güçlü bir karakter yaratmak gibi derdiniz olmasın(yani sizin sevmediğiniz powerları sırf diğerlerine göre daha güçlü olduğu söylenmiş diye oyundaki her class bir şekilde çok güçlü), çünkü pvp yok patch 3 te pvp ye benzer bir şey gelecek miş ama, dediğim gibi öncelikle zevkinize göre hareket edin ona göre karakter yaratın oyunun ve heronun ömrünü uzatırsınız.[signature][hline]try not.
do.
or do not.
there is no try.

[Bu mesaj Jo_jixu tarafından 13 Eylül 2004 11:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Area atmadan da oynanır elbette ama süre çok uzuyor o zaman. Eagle eye mobları üst üste diziyor bir köşeye mesela, SO'ladığım flame thrower ile 2 atışda her ne kadar mob varsa hepsi kül oluyor. Area kullanmadığım zaman inanılmaz uzun sürüyor. Üstelik powerlarımı öyle bir slotladım ki tek mob bile olsa karşımdaki en çok dmg veren atağım gene AOE ataklar. neyse burayı temp tartışma başlığı yapmayalım, keyzar çok güzel bir rehper hazırlamış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Bilgisayarım tamirdeyken bol bol coh hakkındaki forumları ve siteleri inceledim. Regeneration ve spine hakkında son derece faydalı bilgiler edindim. Karakterimde de radikal değişiklikler yaptım respec'le birlikte şimdi size bunlardan bashsediyim biraz.

REGENERATION

Fast Healing: lvl 28'den sonra alacağınız instant healing'den "IH" sonra pek bir etkisi olmuyor. IH açık olduğu sürece iki power çakıştığı için ne FH'nin nede Fitness'dan health'in faydası oluyor. Hal böyle olunca slot eklemek son derece gereksiz oluyor.
Reconstruction: Düşük seviylerde hayat kurtardığı bir gerçek fakat IH'ile birlikte bu powerda önemini yitiriyor. Zaten 15 inspiration slotunun büyük bir bölümünü respitelar kapladığı için onlarda Reconstruction'ın yerini fazlasıyla tutuyor. İleri seviylerde işinize yaracak daha iyi bi power yoksa alıp 2 de slot eklerseniz yinede fena olmaz. Yani 2 heal 1 incrs atak rate.
Quick Recovery: 6 slot endurance recovery fazla söze gerek yok!!!
Dull Pain: Enerjinizi tazelemek yerine %40 artis saglayan bir power. Enerjiniz arttiği içinde regeneration hizi ve aldığınız enerji miktarı arttığından IH ile birlikte sizi neredeyse ölümsüz kılıyor. Normalde IH saniyede enerjinizin %5 ini yenilerken bu oran %6.6 ya çıkıyor. 3 tane incrs. atak rate işinizi görür hasten varsa; yoksa 5 6 tane.
Resilience: Disorient ataklara karşı tamamen dayanıklılık kazandırıyor yanlız smash ve lethal dmglere karşı %9 gibi düşük bir resistance sağlıyor bu yüzden başlarda Fighting skillerinden Tough almak ve slotlamak daha akıllıca. İleride savunma ağırlıklı takılmak isteyenlerin mutlaka alması lazım.
İntegration: Bütün özel ataklara karşı "sleep,hold vs." neredeyse %100 lük bir koruma sağlıyor. Tek dezavantajı fazla end. harcıyor. 2 tane endurance reduction işinizi görür.
Instant Healing: Regeneration scrapperlar için dönüm noktası bu power. 2 end. reduction 4 heal mutlaka gerekli.
Revive: Awaken'ın power versiyonu pek gerekli bişi değil kanımca belki yer doldurmak için alınabilir ilerde. Debt sorunu çekenler için birebir:) hastaneye koşmaya son.
Moment Of Glory: Hiç kimse bu power hakkında olumlu şeyler söylememiş. Kullanmışlığım yok. İnsancıkların dedikleri kadarıyla psionic atak hariç herşeye %90 resistance sağlıyor yanlız regeneration'ın kimyasına aykırı birşey çünkü IH, FH, Reconstruction, Dull Pain ve Health gibi powerların hiç biri çalışmıyor ve kullandığınız anda enerjinizin %10'unu kaybediyorsunuz ayrıca regenerate olmuyorsunuz. Faydası olduğunu savunanlarda Archvillianlara karşı 1 2 vuruşta ölmediğinizi söylüyorlar en azından tam kaçarken kullanıldığında hayat kurtardığı söyleniyor. Tabi bunun yerine super speed kullanmak daha akıllıca gibi.

Spine'la ilgilide slotlandırma ve powerlardan bahsetmek istiyorum.

SPINE

Barb Swipe: Son derece gereksiz bir power ileri düzeylerde çünkü sırf vuruş esnasında 3 sn. kaybediyorsunuz ve de son derece düşük bir hasar veriyorsunuz. Mümkünse seçip powerlarınızı harcamayın yada respecle birlikte kurtulun biran önce.
Lunge: 1 accuracy 5 damage son derece hızlı özellikle hasten'la birlikte.
Spine burst: 1 accuracy, 1 end. reduction, 4 damage çok kullanışlı bir AOE fakat biraz yavaş.
İmpale: 1 accuracy 5 damage mutlaka alınmalı. 3 yada 4 dmg'de olabilir fazla slot ayırmak istemezseniz.
Quills: 1 accuracy, 1 end. reduction, 4 damage süper faydalı birşey. Kullanmaya başlayınca anladım.(biraz geç oldu ama:))
Build Up: 2 tane incrs. atak rate. Hasten'la birlikte verdiğiniz dmg inanılmaz boyutlara ulaşıyor hele AOE kullanıyorsanız sırf. Blaster'ların lvl 32 powerlarını gördüğümde kendi halime acımıştım, taki bu kombinasyonları kullanıp 4 5 sn de dolan 2 AOE'mi kullanana kadar(spine burst ve throw spines). Bir iki level üstümdeki kalabalık mob guruplarının arasında durup bu powerları savurmak yetiyor ve dediğim gibi çok da hızlı doluyorlar.
Ripper: 1 accuracy, 1 knockback, 4 damage başka süper bir power daha işte:).
Throw Spines: 1 accuracy, 1 end. reduction, 4 damage. İşte müthiş bir AOE blasterlar halt etmiş:).

En son eklemek istediğim şey pool powerlarla ilgili bunun için ayrı bir thread'de açmayı düşünüyorum. Respec'den sonra almayı reddettiğim hasten'ı aldım ve süper faydasını görüyorum şu an. Boşa power harcamak istemediğim içinde Super Jump yerine Super Speed aldım, fitness'dan da hurdle aldım ve ikisi şu anda işimi görüyor oldukça. Pek alışamadım yerde takılmaya ama zamanla olacak inşallah. Üzerine basa basa söylemek istediğimi şey fighting skill'i burdan boxing, tough ve weave her sınıftaki karakterin mutlaka edinmesi gereken powerlar. Tough ve weave direk 6 slot. Dmg'ı düşük arkadaşlarada boxingi şiddetle tavsiye ederim çünkü ben bile kullanıyorum. Hem disorient ediyor hemde süper hızlı fakat silah taşıyanlarda sorun çıkıyormuş sanırsam hız konusunda.

Umarım yazdıklarım işinize yarar ben fazlasıyla yararını görüyorum oyunda. AOE'lerim say
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...