Dwinz Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 dun gece ubuntuyla uğraşırken bozdum sistemi. baştan kurayım dedim. eskiden windows ve ubuntu beraber vardı sistemde. başta açılırken windows mu ubuntu mu diye soruodu artık sormuyor direk ubuntuyu açıyor. windows olmadan yapamam. tüm sisteme format atmak imkansız kadar zor bi olay. biri bana acil yardım etsin lütfen :D tekrar sistemin açılışta windowsu görüp windowsmu ubuntu mu diye sormasını istiyorum.
di Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 grup kullandigini varsayarak sunu oneriyorum; http://www.detector-pro.com/2008/04/how-to-back-missing-windows-os-from.html Yapamazsan ya da anlamadigin terimler olursa sorarsin yine.
Dwinz Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 şu ubuntu uzerındne windowsumu göruyorum. dosyaları falan kopyalıyıp mı yapıyım bunu demi. herşeyi uçurma ihtimali gördüm burda :P
Bloodless Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Grub'u bozmuşsun tekrar grubu yükleyerek düzeltebilirsin. Dosyalarına falan bişicik olmaz
Dwinz Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 aa bozmamışım aslında. ubuntu üzerinden açılışta windows seçicekmişim. amma noobluk yapmışım ha ehhe. e bunun tam tersini şu saatten sonra yapmamız mümkün mü? ubuntu deilde windows sorsun hangisini açayım diye?
Sypro Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 bi grub bi de apt zaten. şu ikisi olmasa kimse sorun yaşamayacak ubuntuyla falan.
Dwinz Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 şunu yaptım ama olmadı tabi.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Sypro said: bi grub bi de apt zaten. şu ikisi olmasa kimse sorun yaşamayacak ubuntuyla falan. micros~1 MBR kaydının canına okumasa, MS dışındaki işletim sistemlerine kendi çapında izin verse linuxçular Grub vs.gibi bootloaderlara ihtiyaç duymayacak.
Tesbih Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 lilo yükleyerek windowsu geri getirebilirsin
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 29, 2011 öeh ona gerek yok, ubuntu normalde grub kullanıyor, naaptığını fazla bilmiyosan lilo falan ile çorba edebilirsin. Grub recovery aradığın şey. daha doğrusu recoverylik bişey de yok Grub komutlarını, ayarlarını incelemen lazım.
Dwinz Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 easybcd ile windows master bootu geri getirdim. yalnız ubbuntu gitti :). baştan ubuntu kurucam. :)
Tesbih Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 easybcd ile ubuntu da yazarsın boota ama bu sefer 2 boottan geçiyor bildiğim ilk başta windows - linux seçtiriyor sonra linux seçersen bu sefer de grubla karşılaşıyorsun
riglous Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Benim başıma gelen bir olay var. Ona takılmış olman çok muhtemel. Şimdi bu partitionlar falan ayarlanırken, genelde Logical yaratıyorsun, sonra ekstra partition'ları logical'ın içinde ayarlıyorsun. Ben disk'te küçük partition yaratırım bir tane, 512MB'lik. Bu benim /boot'um olur diyordum. Geri kalanın tümünü logical yaratıp, onun içinde windoz, swap ve linux için partition'lar olur diyordum. Ama ilk seviyede eğer ntfs bir partition'ın olmazsa Win7 kıllık çıkarıyor. Sonuç olarak 512MB'lik boot'un yanına bir de ufak NTFS'li partition yarattım, GRUB Win7'yi görebildi. Daha doğru düzgün bir çözümü belki vardır nette, araştırmadan workaround'um bu olmuştu benim.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 30, 2011 gpt / mbr karmaşası bunların hepsinin sebebi. win7 gayet modern olmasına rağmen halen mbr kullanıyo, disk başına 4 partitiondan ötesine izin veremiyo. gpt ve güncel grub ile bi şekilde kılıfına uyduruluyo bu olay, windoz sıradan mbr sanıyo ortamını, ama aslında gpt çalışıyo falan... güzel şeyler de çorba etmemek lazım :P olan olay da şu, windows recovery falan yapınca caaart diye mbr sıfırdan yazılıyo, tabii grub'ın yaptığı modifikasyon gidiyo mbr kayıtlarındaki. sonra sen de "nerde lan linaksım?!" diyosun... o yüzden Windoz öküz biraz.
Öne çıkan mesajlar