Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Starcraft Türkiye Topluluğu, TÜDOF ile Buluştu


Bursat

Öne çıkan mesajlar

Starcraft Türkiye Topluluğu, Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu (TÜDOF) ile Buluştu


Büyük resim için tıklayın.


24 Eylül 2011 Cumartesi günü, hem Türk Starcraft severler için hem de TÜDOF için önem taşıyan bir gündü. Kurulmasının ardından ilk toplu görüşmesini Starcraft Türkiye topluluğu ile gerçekleştiren TÜDOF, özellikle elektronik spor severler için önem arzeden plan ve projelerini toplulukla paylaştı.

TÜDOF başkanı Sn. Mevlüt Dinç’in açılışını yaptığı toplantıda www.starcraftturkiye.com ekibinin gerçekleştirdiği sunum ile yurtdışında ve Türkiye’de Starcraft perspektifinden elektronik sporların durumu masaya yatırıldı. Sunumun ardından katılımcılarla soru-cevap şeklinde gelişen toplantıda, pek çok Starcraft severin merak ettiği önemli ayrıntılar görüşüldü.

Toplantıdan video kayda alınan bölümlerin özeti
http://www.own3d.tv/video/215803/Starcraft_T_DOF_Toplantisi__24.09.2011_

Toplantıda altı çizilen en önemli konu, TÜDOF’un oyuncu merkezli bir organizasyon olduğu ve yapımcılarla, sponsorlarla yapılan görüşmelerle alt yapı oluşturulduktan sonra, bütün faaliyetlerin oyuncuların etrafında şekilleneceği oldu. Federasyon yönetim kurulunun kalıcı olmadığı ve oyun severlerle kurulacak ilişkilerle, en verimli şekilde şekillendirileceği belirtildi. Federasyonun ana amaçlarından bir tanesinin ülkemizdeki oyun sektörünün ve geliştiricilerinin desteklenmesi ve sektörün kalkınması olduğu; oluşturulacak tüzük ve oyunların derecelendirilmesi gibi faaliyetlerle bunun alt yapısının oluşturulacağı belirtildi. Yapımcılarla ve sponsorla yapılan görüşmelerle sektördeki etkinliklere hız verileceği vurgulandı.

Özellikle elektronik sporlar alanında önemli bir konu olan “Lisanslandırma” konusunda, bir ön adım olarak planlanan ve oyunculara TÜDOF bünyesinde haklar tanıyacak olan “Üyelik Sistemi” açıklandı. Elektronik spor dallarında milli takımların oluşturulacağı ve yurtdışı karşılaşmalarda ülkeyi temsil edecek sporcuların destekleneceği müjdelendi. Sponsor ve takım desteği konusunda çalışmaların bulunduğunu ve Galatasaray, Beşiktaş gibi spor kulüplerinin elektronik sporcuları desteklemesinin yakın bir gelecekte mümkün olabileceği oyun severleri sevindiren açıklamalar olarak kayda geçti.

TÜDOF’un birleştirici ve bütünleştirici rolüne dikkat çeken Mevlüt Dinç, oyuncuları ve oyun severleri TÜDOF çatısı altında toplamak ve desteklemek istediklerini belirtti. Türkiyedeki başarılı oluşumları desteklediklerini belirten TÜDOF, bu oluşumların kendi takımlarını, kendi turnuvaları yapabileceklerini ve şu aşamada bile destek isteyen arkadaşlarımıza olumlu cevaplar verildiğini belirtti. Olumsuz ve üretici olmayan tavırlardan uzak olunması gerektiği vurgulandı ve çözüm üretmek için her konuda TÜDOF’un herkesin fikirlerini görüşlerini dinlemeye hazır olduğunun altı çizildi.

Toplantının önemli sonuçları olarak, TÜDOF ile oyuncular arasında sağlıklı bir iletişim kanalı oluşturulması ve etkinliklerin desteklenmesine dönük adımlar ve 2011 yılı sonuna kadar büyük bir LAN etkinliği sözü sayılabilir. En önemlisi, toplantı sayesinde TÜDOF’un elektronik sporu desteklemek konusundaki kararlılığının altı çizildi ve topluluk ile oluşturulan iletişim kanalları sayesinde ileriye dönük adımlara destek sözü müjdelenmiş oldu.

Biz de topluluk olarak bu güne kadar olmayan şeyleri TÜDOF’un kurulmasıyla hemen kısa vadede beklememeliyiz. Başarılı ve doğru hamleler için yapılanmalarını beklemeli ve bu süreçte destek olmalıyız.


Büyük resim için tıklayın.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Agmahan said:

Bursat sunum dosyası gerçekten görsel olarak çok iyi hazırlanmış her tarafı emek kokuyor,tebrikler


Çok teşekkür ederim @Agmahan ekip olarak bayağı emek verdik katılımda çok güzeldi ve gerçekten de verdiğimiz emeğe değdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...