Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Macaristan'a gidiş

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ben simdi macaristan'a arkadasımın yanına gitcem,yani kalacak yer falan vs hicbirini ayarlamıcam sadece ucak biletini alcam.

Sorum su;

vizeyi nasıl alcam eger tur vs gibi olay yoksa? yani verirler mi öle keyfe keder arkadasmn yanına gitcem vize ver die
Mesaj tarihi:
olmamı ya var konsoloslukta böyle bir nedenin olmadan hic vize almadım.Italya ve İspanya'ya turla gittim,İngiltere'ye 4 aylık kurs icin gitmistim.Simdi bir nedenim olmadan basvuru yapcam da isin raconunu bilmiorm iste,var mı hic böyle ziyaret icin vize basvurusu yapan
Mesaj tarihi:
he yaziyim

macaristan vizesi çok kolay, eğer ki istanbul'daki konsolosluğa gidersen. ankara'da oturuyorsan dahi istanbul'dakine git öyle diyim.

http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/TR/tr/tr_Konzuliinfo/c_vizesinin_tipleri_sartlari.htm

yer metrocity'nin sağındaki sokağa gir ilerle solda görüceksin zaten otoparkın yanında

daha önce yurt dışına çıkmışsın zaten çoğu şeyi biliyorsundur

bankadan en az 1-1.5 k bulunan bi hesabının dökümünü alırsan garanti olur.

onun dışında http://www.hostelbookers.com dan kalacağın süre kadar herhangi bir hostele rezervasyon yaptır çıktısını da al yanına. yalnız rezervasyon yaptırdığın yerin 48 saat önceden ücretsiz iptal seçeneği olsun zira vizeyi aldıktan sonra iptal edeceksin rezervasyonu.

macaristan'da unicredit var, yapı krediyle anlaşmalı. zaten orada arkadaşın olduğu için söylemiştir sana ama paranı komisyonsuz çekebilmek için yanında ykb bankamatik kartı olsa iyi olur.

kapıda bi güvenlik görevlisi var kendini konsolos sanan, biraz serttir ama özünde iyi insandır tersleşme onunla. yukardaki konsolos görevlisi teyze ve abi çok iyiler.

bizim ve çoğu arkadaşın vizesi 1 haftada çıkmıştı, ama bizim erasmus olayı olduğu için kısa sürmüş olabilir, yine önceden başvur derim. başvurudan sonra eline kavelerdeki adisyon fişi gibi bişi veriyorlar onu kaybetme, vize çıktığında telefonla arıyorlar gidip o fişi veriyorsun pasaportu alıyorsun. maalesef adresine göndermiyorlar diğerleri gibi.

başka sorun olursa da cevaplarım.
Mesaj tarihi:
DoruK said:

he yaziyim

macaristan vizesi çok kolay, eğer ki istanbul'daki konsolosluğa gidersen. ankara'da oturuyorsan dahi istanbul'dakine git öyle diyim.

http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/TR/tr/tr_Konzuliinfo/c_vizesinin_tipleri_sartlari.htm

yer metrocity'nin sağındaki sokağa gir ilerle solda görüceksin zaten otoparkın yanında

daha önce yurt dışına çıkmışsın zaten çoğu şeyi biliyorsundur

bankadan en az 1-1.5 k bulunan bi hesabının dökümünü alırsan garanti olur.

onun dışında http://www.hostelbookers.com dan kalacağın süre kadar herhangi bir hostele rezervasyon yaptır çıktısını da al yanına. yalnız rezervasyon yaptırdığın yerin 48 saat önceden ücretsiz iptal seçeneği olsun zira vizeyi aldıktan sonra iptal edeceksin rezervasyonu.

macaristan'da unicredit var, yapı krediyle anlaşmalı. zaten orada arkadaşın olduğu için söylemiştir sana ama paranı komisyonsuz çekebilmek için yanında ykb bankamatik kartı olsa iyi olur.

kapıda bi güvenlik görevlisi var kendini konsolos sanan, biraz serttir ama özünde iyi insandır tersleşme onunla. yukardaki konsolos görevlisi teyze ve abi çok iyiler.

bizim ve çoğu arkadaşın vizesi 1 haftada çıkmıştı, ama bizim erasmus olayı olduğu için kısa sürmüş olabilir, yine önceden başvur derim. başvurudan sonra eline kavelerdeki adisyon fişi gibi bişi veriyorlar onu kaybetme, vize çıktığında telefonla arıyorlar gidip o fişi veriyorsun pasaportu alıyorsun. maalesef adresine göndermiyorlar diğerleri gibi.

başka sorun olursa da cevaplarım.

-Bu arada bu gosterdigin sitede misal 4 kasım'da rezervasyon yaptım,parayı en gec 6 kasım'da mı refund yapcam ve nasıl yapılıyor?
-Konsolosluk icin randevu almak zorundamıyım?

ÖM göndercektim kotan dolu
Mesaj tarihi:
yok 6 kasım'a rezervasyon yaptırdın, 4 kasıma kadar iptal edebiliyorsun şeklinde. ama işte o free cancellation ibaresine dikkat et. refund olayı yok zaten bi para ödemiyorsun rezervasyon için, check-in yaparken girişte veriyorsun parayı. ama gitmezsen veya parayı vermezsen kartından çekiyor.

randevu vermiyorlar ama bir ara, salı-çarşamba şu saatten sonraları bakıyoruz diyorlar işte. bi de tatilleri falan oluyor aramadan gitme.
Mesaj tarihi:
Çok kısa sürede çıkıyor valla, geçen ay arkadaşlar aldı, Salı günü sabah başvurdular, Cuma çıktı vize. Önceden Şengen almış olmalarının etkisi olabilir ama.
  • Yeni Oluştur...