Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harici HDD sorunu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
böyle mi başlık açıyoruz bilmiyorum, yanlışsa kusura bakmayın

WD harici hard diskte bir sorun çıktı
bağlıyorum usb'den aleti, kullanıma hazır vs. ibareleri çıkıyor ancak sürücü listesinde bulamıyorum
flash disklerde bir sorun yok, onları açabiliyorum ancak harici hdd olmuyor
aygıt yöneticisinde sabit hdd'lerin hemen altında çıkıyor listede ama içini açamıyorum
var mıdır bir çaresi/yolu?
Mesaj tarihi:
disk yönetiminden baktım da
sabit hdd'ler gözüküyor orda
"sürücü harfi ve yolu değiştir" kısmından denicektim belki olur diye
ordaki listede çıkmadı
bağlantıyı çıkarıp denedim bikaç defa, bir kere geldi listeye sonra gitti
Mesaj tarihi:
muhtemelen bicimlendirsen bile hayir gelmez o diskten.

alternatif olarak, undelete programlari var. unformat programi da vardi bi tane. data recovery falan diye aratinca cikar belki. formatladiktan sonra bu da.

ya da nolur nolmaz once bi linux bilene ver mount etmeyi denesin.
Mesaj tarihi:
kaç gblık bu alet?
ben eski esternalımı parçaladım bugün mesela içinden harddiski çıkardım onu sata to usb aparatı ile bağlıcam. bazen güç kablosunda filan sorun çıkabiliyor.

garantiye verirsen içindekiler gider. eğer içindekiler çok önemliyse dediğim yöntemi de deneyebilirsin.
Mesaj tarihi:
@seren: linuxdan adam akıllı anlayan bi gökayı biliyorum o da izmiğrde sdf

@gökay:yok be istanbuldayım=/ gerçi gelme ihtimalim var o taraflara da zamanı belli değil

@eser: 1tb. i,çindekiler önemli değil o kadar. yani önemli şeyler var ama yedekleri başka yerlerde de mevcut o yüzden sorun yok. yeniden biçimlendiri denerim olmadı veririm garantiye
Mesaj tarihi:
geçen gün elma geldi, linux kurmuş ubuntu 10.04.3, grafik ve sesle ilgili sorun var falan dedi. baktık falan biraz, adam mute mode dolaştığı için ses sorunu olduğunu sanıyomuş :) grafik meselesi çözülmedi tabi, driver kernel derken 11.04'e yükseltelim dedik. neyse adam uyudu, ben biraz uğraştım hallettim falan. sonraki sabah compiz'le alakalı bişeyi kaldırayım derken nası batırdıysam artık alet kendinden geçti. eve gidip tekrar kurmak zorunda kaldı :D

bu da böyle bi anı olsun işte.

ps: gel, misafir ol. arada hdd'i yaparız.. heralde yaparız..
Mesaj tarihi:
cavanagh said:

bir de şeyi merak ettim
olur da garantiye fln verirsem
tamir mi olacak yoksa yenisini mi verecekler? her iki seçenekte de içindekileri kurtarırlar mı?

yenisini veriyorlar
  • 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...