Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Düzgün bir firewall ve antivirüs

Werewolf

Öne çıkan mesajlar

Norton Anti-Virus 2004 ve Norton Personal Firewall 2004'un kullandığı toplam hafıza miktarı
Programlar:17365KB
Driver:909KB
--------------------------
Toplam:18274KB
şimd bunun neresi fazla ?
Mozilla Firefox'un tek pencerede kullandığı hafıza
17989KB :)[signature][hline]www.asmworm.com

[Bu mesaj Criminal2 tarafından 15 Ağustos 2004 20:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Criminal2, 15 Ağustos 2004 20:11 tarihinde demiş ki:
Mozilla Firefox'un tek pencerede kullandığı hafıza
17989KB :)

firefox toptan process olarak o kadar kullanıyor, her bir pencere için ayrı ayrı 17M kullanmıyor.

said:
Mum_Chamber, 15 Ağustos 2004 16:02 tarihinde demiş ki:
zone alarm -> firewall
free-av.com'dan av guard -> antivirus

ben de aynen bunu kullanıyorum.[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Cevap: Hala fonksyonel düşünüyorsun!
Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır!
Sosyal ağlarda paylaş

norton anlamsız bir şekilde her yeni program çalıştırmanızda kendini yeniden başlatıyormuş gibi bilgisayarı zorluyor.

av guard ise sadece yeni çalıştırdığınız programları tarıyor. bu yüzden çok açık bir şekilde hız farkı doğuyor.

ram kullanma konusunda önemli olan ne kadar rami bloke ettiğinizden ziyade ne kadar cpu ve ram işlemi yaptığınızdır. 1mb ram bile kullansanız devamlı rame yazıp silerseniz bilgisayarda farkedilebilir ölçüde yavaşlama olacaktır. mozilla bunu yapmadığı için 20 mb ram harcadığı halde bilgisayarı kasmıyor.[signature][hline]en ince yerim bileğim..
Sosyal ağlarda paylaş

Nortonun en iyi özelliği "BloodHound" standartı,ben sadece bu yüzden nortonu tercih ediyorum. Ve benim sistemde sizinki gibi bir yavaşlama görmedim.

Ayrıca Norton'da sadece yeni açılan programları kontrol ediyor.
Zaten av prensibi budur.
AV windows'un dosya sistemini filitreler. Windows herhangi bir dosyaya giriş çıkış yapmadan önce AV filitresi talep edilen dosyayı tarar ve ona göre ya izin veriri yada vermez.[signature][hline]www.asmworm.com
Sosyal ağlarda paylaş

keiro personal firewall+kaspersky antivirus+spybot teatimer
bu sonuncusu registry de yapılan değişikliklere izin verip vermemeyi sağlıyo o yüzden çok kullanışlı...geçen wormun teki(W32.Pinfi) registry ye yazmaya kalktı kendini ama büyük bir hata etti.... *sadist*[signature][hline]RamsesII, 12 Ağustos 2004 23:29 tarihinde demiş ki:
Abi bu yeliz yeşilmeni ne yapacaksanız biliyor musunuz?Böyle bir yeri kaşındığında diliyle kaşıyacak insan onu...Böyle hiç ellettirmeden ona,sadece dilinle kaşıyacaksın
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Criminal2, 16 Ağustos 2004 10:26 tarihinde demiş ki:
Nortonun en iyi özelliği "BloodHound" standartı,ben sadece bu yüzden nortonu tercih ediyorum. Ve benim sistemde sizinki gibi bir yavaşlama görmedim.

ısrarla benimki yavaşlamıyor diyorsun da,
1. evde 2.8ht 1024 ram bilgisayarım var fakat notron beni ağlatıyor
2. 2.4 1024 ram dizüstü bilgisayarım var ( iş için ) ve yanında lisanslı nortonu kurulu verdikleri halde kullanmıyorum.

acaba devamlı nortonlu bilgisayar kullandın da özgürlüğün ne demek olduğunu mu unuttun :P[signature][hline]en ince yerim bileğim..
Sosyal ağlarda paylaş

said:

2. 2.4 1024 ram dizüstü bilgisayarım var ( iş için ) ve yanında lisanslı nortonu kurulu verdikleri halde kullanmıyorum.

wow :)
Bunlar çok güzel çok hızlı olması gereken sistemler.
ben amd1700,256MB ram ve p4 2.8ghx,800mhz,512Mb ram
de kullanıyorum amd1700'de dahi hiçbir problem yaşamadım...[signature][hline]www.asmworm.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Criminal2, 16 Ağustos 2004 12:15 tarihinde demiş ki:
said:

wow :)
Bunlar çok güzel çok hızlı olması gereken sistemler.
ben amd1700,256MB ram ve p4 2.8ghx,800mhz,512Mb ram
de kullanıyorum amd1700'de dahi hiçbir problem yaşamadım...

ben de o nortondan istiyorum.[signature][hline]en ince yerim bileğim..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arcane, 16 Ağustos 2004 03:11 tarihinde demiş ki:

norton + zone alarm kullanıyorum
daha önce de kullandım kasılma olmamıştı ama nedense bu sefer makineyi zorluyor 512 ram 1.8 ghz
neden olabilir ? normal bi zorlanma değil eminim, çok fazla process açıyorlar

Bende p3 800 ve 256 sdram 133mhz var. Bende de aynı problem var.Bir ara norton u bırakmayı dusundum ama.Sonradan baktım ki dosya tarama olayı yuksek seviye de oldugu için internet te deilken her bir dosya acmadıgım zaman oyunlarda AUTO-PROTECT ı kapatıyorum.Underground fln oynarken bide norton acık oluyo ufff oyun oynadıgımı anlamıyorum. Aman ha bu ıyı yontem diye denemeyin ha!
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...