Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Nasıl oluyor şimdi bu iş? Bir ev var kiralaya vereceğiz de kitabına uygun olsun her şey istiyoruz, vergi için ne yapıyoruz? Ne kadar kira aldığımızı falan nasıl bildiriyoruz? Birkaç şey okudum ama hepsi çok fazla hukuki terimli doğru düzgün bir şey anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 "kiraya vermek" kastın belli miktarın üstündeyse bankadan ödenmek zorunda veri beyannamesi var bir de maliyeye bildirdiğin onun da detayı var vergilendirilmiş kazanç kutsaldır katatürk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Kira vergisi yok gelir vergisi vericeksiniz. Verdiğin aydan itibaren yılsonuna kadar hesaplarsınız toplam kira tutarını. Tam net hatırlamıyorum ama belli bi indirim tutarı var onu aldığınız kiradan düşüyorsunuz. Sonra yaptığınız giderleri düşmek gerekiyo bunun için 2 yol var. 1.götürü usul direk aldığın kiranın %25i ni gider yazıyosunuz matrahtan düşülüyor yani. 2.yol yaptığın giderleri belgeleyip gider yazabilirsin uzun yol uğraşmaya değmez. En son kalan tutarıda işte hangi vergi dilimine giriyosa ona göre ödüyosunuz. En kolay bilgiyi maliye bakanlığının minik el kitapları var gelir vergisi ile ilgili. Vergi dönemlerinde (mart ayı msl) bi vergi dairesine gidip kitapçık edinebilirsin baya işini görür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2011 hmm alayım o kitapçıktan teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar