Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polo Bluemotion vs. 16 lt TDI

pekaziz

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Kasım Aralık gibi kendime uygun bir araç almayı düşünüyorum ve ilk defa araç sahibi olacağım için kafam biraz karışık.

Tipi, kalitesi, az yakması vs. derken Polo'da karar kıldım ama bunun da Bluemotion ve 1.6 lt TDI modellerinden birini seçeceğim sanırım.

Bu Bluemotion denen ilki çok az yakıyormuş, bütün güvenlik özellikleri varmış ama iç malzeme kalitesi Trendline'lar gibiymiş. Öteki modelin ise güvenlik özelliği olarak sadece ABS varmış ama bütün konfor özellikleri de mevcutmuş.

Şimdi, benim arabada aradığım şeyler:

- Az yaksın,
- Ses sistemi iyi olsun,
- Ayda en az 1 kez İstanbul-Ankara yolculuğu yapıyorum, dolayısıyla uzun yolda rahat ve güvenli olsun,
- Araçların ikisinin fiyatı da aynı, o kadar para vermişken biraz da konforlu olsun.

Sizce hangi modeli seçmeliyim?

Epey forum taradım konuyla ilgili ama bir de sizlerin önerilerini alayım dedim.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

yenisi oldukça rahat.

gti kullanan biri olarak söylüyorum bi de sen düşün.

herneyse. polodan muzik sistemi kalitesi bekleme. kendn yaptıracaksın ille de muzik istiyorum dyosan. ama rcd 510 rns510 yeterli. uzerine güzel amfi ve componentlerle pek güzel olacağına eminim. 2.000-2.500 2 takım mid, iyi bir sub ve güzel bir 5 kanal amfi alabilirsin. ha bagajda yer kalmaz o ayrı. ama alırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Müzik sisteminden kastım belediye otobüslerindeki gibi motor gürültüsü olduğu gibi içeriyi doldurup sesi kapatmasın. Dış sesi minimumda tutup müziği duymamı sağlasın yeter.

Abi GTI da çok pahalı, ne bileyim o kadar para verdikten sonra Golf filan alırım sanki, yanılıyor muyum?

Biliyorum çok olasılık var, başka modeller, markalar söylenebilir ama ben sadece bu ikisi arasında bir kıyaslama istemiştim ukalalık gibi olmasın. :)
Sosyal ağlarda paylaş

gti al demiyorum zaten sdf.

vw gti ve R serisi araçlarına motordan kabin içine gelen boru entegre etmiş. rpm arttıkça boru da açılıyor, araç içi motor sesi alıyosun sdf. masturbasyon için ideal.

tdi ve tsi da bu yoktur. ses sistemi de yeterli gelecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

bluemotion 1.2 tsi + dsg kombosu cok guzel tabi fakat radyo ve bazi ic malzemeleri bir ust paket e gore daha kotu. eger ic konfor da ariyorsan dizeli tercih etmen daha mantikli olur.

Muzik sistemi konusuna gelince bluemotiondaki muzik sistemi digerine gore daha dusuktu yanilmiyorsam. ben de polo sahibi biri olarak (comfortline) sesin gayet yeterli oldugunu dusunuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:

peki bu normal dizelde eksik olan güvenlik özellikleri (esp, hold hill vs. diyor) sizce çok büyük fark yaratır mı? Hafiften tırsıyorum yolda başıma bir şey gelmesin. :D

tabi lan.
o hold hill vb şeylerin tüm arabalarda hâlâ standard halde gelmemesi zatn büyük saçmalık.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

1.2 hantal falan olmuyor. tsi+dsg en iyi kombo

abi bluemotion olan tsi motor değil yalnız, normal tdi 1.2. adamı yanlış yönlendirmeyelim. binmedim, denemedim ama bahse girerim ki 1.2 tdi motorla her kalkış traktör gibi olur. yüksek hızda da net sömürür mazotu. iddialıyım. sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Esp li araba alın, ne kadar işe yaradığını umarım görmeniz gerekmez ama gerçekten çok etkili bir koruma. Hele bi de şehirlerarası yol yapıcam demişsin, Allah korusun ani yön değiştirmeler gerektiğinde ESP nin yerini hiçbirşey tutamaz :>
Neydi o adamın adı tiff miydi top gearda, esp li ve esp siz jaguarla sürüş yapıyordu karda, o adam bile o arabayı espsiz kurtaramadıysa biz anca şehadet getirirz tehlikeli bir durumda :>

Esp şartt
Sosyal ağlarda paylaş

@ginaly

benden once esh de yazmis, 1.6 ya gore daha alt vergi diliminde oldugu icin istedigi donanimla alabilecegi bi ucuncu secenek olarakdi o. bluemotion in tsi oldugunu iddia etmedim yoksa , yanlis bilgilendirme yok ortada.

1.2tdi da gayet onceki emme pompa tdi motorlarin gucunu cikartiyor 75bg olarak, hatta 180nm tork ile daha da torklu ve cabuk devirlenen bi motor olmus.

o motorlari kullanmadan , sadece hacmine gore yorumlamak buyuk hata.
Sosyal ağlarda paylaş

1.2 ıle 1.6 aynı vergı dılımde degılmı zaten otv bakımından % 37 .Yıllık alınan vergı de bı degısıklık olursa oda cok da abartı degıldır herhal. 2011 1.6 tdı golf yanlıs hatırlamıyorsam 380 (6 aylık ) cıvarı bırsey odedım .

yanlız 1.2 tdı ların yakıtları gercekden cok ucuk yanı gercekse sudan ucuz bınersın araca .3 sılındırlerden eskı modellerde cok seslı ve abartı yakmaları ıle ınsan kacardı . (mısal hyundaı accent ,skoda ... unutum modelını :P ,bır kac tane daha ) bu degerler ıle mıllet ucusur basına .
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...