Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İHA Tasarımı, hemide türk.

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Ya şu aletlerin yapılamaması beni çıldırtıyor zaten. Ulan otursam kassam 10 arkadaş biz yaparız bunu diyesim geliyor ki hakkaten yapılır, gidip elin israiline dileniyoruz şu oyuncaklar için. Vestel, TAI falan kastırıyordu ama yattı herhalde hepsi, 2011 Türkiyesinde şu aletin ithal edilmesi ayıptır, yazıktır ya. Kafayı yiyorum yani. Yapın yemek ısmarlicam valla bak.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

İTÜ'nün inanılmaz bir kredisi var zaten medyada. Birkaç sene önce de UZAYA TÜRK UYDUSU olayı vardı hatırlıyorsunuz.

adamlar cubesat'dan aldıklarını kurup yollamıştı yahu.

bu biraz "bizim çocuk evde pc yaptı!!!!" demek gibi bişi

adam kasa toplamış be! devreyi falan çinli, tayvanlı üretmiş. çocuk montelemiş işte.
Sosyal ağlarda paylaş

itü uçak mühendisliğinin kulüp olarak üniversite tarafından iyi bir ödenekle desteklenerek katıldıkları portekizdeki uluslarası bir yarışmada bu sene bayağı tabire cahitse içine ettiler...üstelik maket uçak ile rezil oldular,en temel ağırlık merkezini yanlış hesaplamış falan ,tayyericivecihi vardı bir ara buralarda itü uçaktan, o açıklar detayları.bu yüzden o kadar iyi çalıştıklarını düşünmüyorum itünün uçak konusunda.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu hocam bu craft olayi tamamen hayal gucu ile alakali bi durum.matematiginin a.q tabiri cahizse kalbur ustu bi engineer sana matematiginde yardim edebilir problemleri cozebilir.gel gor ki sen matematik bagimlisi bir suru adami topluyosun bi okula sonra bulus yapacaz aa olmaz.xyz seni kurtarmaz orda.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Ya şu aletlerin yapılamaması beni çıldırtıyor zaten. Ulan otursam kassam 10 arkadaş biz yaparız bunu diyesim geliyor ki hakkaten yapılır, gidip elin israiline dileniyoruz şu oyuncaklar için. Vestel, TAI falan kastırıyordu ama yattı herhalde hepsi, 2011 Türkiyesinde şu aletin ithal edilmesi ayıptır, yazıktır ya. Kafayı yiyorum yani. Yapın yemek ısmarlicam valla bak.

amaç havada uçan metal bir ucube yapmak olsaydı o dediğin doğruydu 10 arkadaş girişirdiniz.

atölyede parça kesip yapmak neyse de bu aletlerin elektrooptik sistemleri tek başına precise engineering istiyor. anten tasarımı desen o da öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Lafın gelişi söylemiştim elbet onu, kinaye vardı yani. Ama "yapılmayacak" bir şey değil yani, bu gerçeği değiştirmiyor. Türkiye'nin şu zımbırtıyı toplayacak gücü yoksa indirin üniversitelerin kepenklerini kardeşim. Bunu kabul edemiyorum yani, yıllardır F 16 imalatından pay alan, JSF projesinde anahtar ülkelerden biri olarak rol alacak, ihracat şeysi türkiye şunu yapamıyorsa cidden kapatalım kepenkleri.

En azından bir çalışma görmek istiyor insan yani, 100 milyon dolar değil ki kardeşim F 16 basmıyoruz ki ya. Bildiğin maket uçaktan hallice bir şey.

Bu arada CubeSAT'ın da o bildiğimiz CubeSAT olmadığına inanmak istiyorum zira hem İTÜ PSAT1 kadrosu çok testisli adamlardan oluşuyor (profesörler bilmemneler), hem de çıkardıkları yaygara her yeri sarmıştı bir ara. Yani hakkaten bu iş CubeSAT'ı internetten sipariş edip http://www.clyde-space.com/cubesat_shop?gclid=CJu80PPrpqsCFUq_zAodAWm-3Q üç beş modifikasyonun ardından Hindistan'da bi yerle anlaşıp fırlattırmaksa olay, İTÜ de kapatsın kepenkleri. Ha böyle ama inanmak istemiyorum. Benim bilgimin yetmediği bir uzmanlığı vardır diyeyim. Umarım yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Bikere eli alet edevat tutmayı bilmeyen adamları böyle şeylerin üretim sürecine almayacaksın. Matematiği çok muhteşem ise geri plandaki teorik şeylere bulaşsın, pratiğe girmesin.

Yeri gelir hesapla çözemediğin bi durumu bi yere ilave ufak bi parça koyarak halledebilirsin, ne bileyim olur böyle durumlar, oluyor. Şimdi hesap adamı ne kadar tırmalasa da onu görüp düşünmeye pratik odaklı bi beyin gerekiyor.

Ne yazık ki üniversitelerimizin bu gibi aktivitelerle uğraşan bölümlerinde hep bi kemikıl olmuyor. Ya da kendi reklamımı yapmak gibi olmasın da yani benim de matematiğim muhteşem değildir ama senelerdir demirle makineyle üretimle uğraştığım için pratiğe daha yatkındır kafam. Of çok ego şişirmiş gibi gözükecek ama hakikatten yok öyle bişey eühehü.

Ben kendi okulumdan çok net biliyorum işte durumu, 6-7 yıldır güneş ve hidrojen arabalarını sürekli önlerine alıp "hmm bu yıl direksiyon milini 30 mm uzatalım sürüş konforu sağlansın hmmmmmmm çok çılgın bi fikir bu ov ye" tarzında değişiklikler yapıyorlar işte. Yıllar önce bu işe kafası basan adamlar bi araç tasarlamış binbir zolukla ve derece almışlar, ondan sonraki nesil sürekli aynı şeyi aptal aptal değişikliklerle yarışa sokup "OOO BU YIL BEŞİNCİ OLDUK MADALYA ALDIK KEHKEH" diye geziyor işte.

Bahsettiğim klüp de güneş panellerini ve bataryaları falan bosch yardımıyla alıyor, para desen milyarlar havada uçuşuyor fabrikaların bütçelerinden. Bi parça imal edilecek olsa her fabrika "ben yapayım da reklamım olsun" diye birbiriyle yarışıyor falan. İmkanlar gayet güzel. Ama sonuç sıfır. Tek aktivite "XYZ KLÜP BULUŞMA YEMEĞİ" etkinlikleri vs..

Böyle bi nefret döktüm sona doğru da sdfsgs tr genelinde böyle bu işler işte.
Sosyal ağlarda paylaş

zeper said:

itü uçak mühendisliğinin kulüp olarak üniversite tarafından iyi bir ödenekle desteklenerek katıldıkları portekizdeki uluslarası bir yarışmada bu sene bayağı tabire cahitse içine ettiler...üstelik maket uçak ile rezil oldular,en temel ağırlık merkezini yanlış hesaplamış falan ,tayyericivecihi vardı bir ara buralarda itü uçaktan, o açıklar detayları.bu yüzden o kadar iyi çalıştıklarını düşünmüyorum itünün uçak konusunda.

Tyrannus cozucek o sorunlari. Ders dinleyerek.
Sosyal ağlarda paylaş

bck said:

neymis itudeki genclerimiz gunes enerjisini kullanan arac yapmis ana haber bultenlerinde yayinlaniyor falan.komik abiya yaziktir.gencleri kesinlikle yadirgamiyorum. turkiyedeki egitim sisteminin malliklari bunlar.

bck said:

su yilda insansiz hava ucagi tasarlanmasi bile abes bence.biz hep spor hobi amacli yapiyoruz bu isleri.eloglu kimbilir ne ucuruyordur bizim semalarimizda.

Bahsettigin iki alanda gunumuzde en aktif arastirilan alanlar arasinda yer aliyor. Hadi gunes enerjili araba degil ama genel olarak alternatif motor sistemleri bir numarali konu su anda.

Diger konuyla ilgilide deli gibi arastirma kasiliyor dunyada. IHA nin cok buyuk potansiyeli ,kullanim alanlari var.
Sosyal ağlarda paylaş

bck said:

yahu bu dediklerini amerikali obez tipler hobi olarak garajlarinda ugrasiyolar.

O obez tipler gidip motorunu hazır alıp parçaları birleştirip bir şeyler yapıyorlar. Kalkıp en ufak detayına kadar bunun teknolojisiyle uğraşan adama şunu söylemen hakaret resmen.

Ayrıca yıl 2011, kalkıp sonunda türkiyede de yapılıyor bunlar diye sevinmemiz üzücü belki ama yine de haklı bir sevinç asdsdf

Sosyal ağlarda paylaş

bck said:

neymis itudeki genclerimiz gunes enerjisini kullanan arac yapmis ana haber bultenlerinde yayinlaniyor falan.komik abiya yaziktir.gencleri kesinlikle yadirgamiyorum. turkiyedeki egitim sisteminin malliklari bunlar.

abi dokuz eylül üniversitesi de yapmıştı aynı böyle bişey ama medyada pek yer almadı nedense....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...