Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Düşük kalite / kumlu fotoları iyileştirme

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
tutoları arıyorum. yakın zamanda herangi bi dslr alamicam. bazen çok güzel anlar oluyor pozlar yakalanıyor. sonra grainy olunca üzülüyorum bi işe yaramıyor.

şu tarz şeyler. ben bu tutoyu beğenmedim aslında da. şey gibi.. burdan çıkar gerisi matematik çocuklar diyen öğretmen gibi
http://www.darrenhoyt.com/2007/10/10/cleaning-up-grainy-low-quality-digital-photos-with-photoshop/

var mı bildiğiniz
Mesaj tarihi:
abi öyle diyolar ona. fotocu da değilim tabiri neyse düzeltelim. noise mı oluyo neyse işte. ama neden küçük ayrıntılara takılıyosun kii dfg
Mesaj tarihi:
kendin yaz.
sfdfsd

yazmistim ben, programini bilmiyorum da median filtering kullaniliyor genelde. ha eger gaussian noise seklinde bi dagilim varsa weiner filtering daha guzel is gorur.
Mesaj tarihi:
geçen gün derginin tekinde okudum ama denemedim:

şimdi, foto çekiyosn yüksek isoyla grenli çıkıyo. ayarları bozmadan lens kapağını takıp bi foto daha çekiyosun hemen. sonra bunları photoshopta iki layer üstüste getiriyosun. blending mode'u difference seçiyosun.(sanırım siyah layerda olacaktı bu, denersin işte) Büyük ölçüde greni düzeltiyomuş (güya denemedim halen)
Mesaj tarihi:
nikon l120 ile çekiyorum.
gece çekimi iyi olmayan bi makine. sözde 6400 iso ama hikaye tabi 400den sonra başlıyo sıkıntı.
şu dasaanmınkine bi bakayım
Mesaj tarihi:
e 400'den sonra artık "ben öle cekmek itemiştim zaten yaa" diye kıvırmya bakıcaksın.

veya hazırlıklı olucaksın, hem objektif hemde pozlama süresi bakımından.
Mesaj tarihi:
Dynun said:

bu denoise addonu gerçek mi ya. yani gerçektir de resimleri küçük koymuşlar hep. ortalama bi fotoda efficent mi ki

topaz bayağı iyi abi.

grenli noise li bişi oldumu basıyorum topaza
  • Admin
Mesaj tarihi:
Adobe Photoshop Lightroom 3.0 ile RAW formatta ki fotoğrafı develop menüsünde bulunan Noise Reduction altındaki Luminance değerini artırarak halledersin.

Photoshop içinde internetten ücretsiz edineceğin pluginleri kurarak da halledebilirsin. Bazı hazır action'lar var kur ve uygula direk.
  • Yeni Oluştur...