Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Eşimi/partnerimi aldatıyorsam onun da beni aldatma hakkı var."şeklinde mi düşünüyorsunuz?

cetintas

Öne çıkan mesajlar

yalnız soruda gerçekten bir gariplik var. yani bu aldatma işini bir hakka çevirmek bile ilişkiyi basitleştiriyor o yüzden. eşini aldatan kişinin "o zaman sende beni altabilirsin" demesi ilişkinin laçkalaşması anlamına gelir. onun yerine sanırım ya kendini ayrılması ya da hayat boyu vicda azabı çekip bir dediğini iki etmemesi gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ardeth.
hocam sen hayatı daha az ciddiye al.
soru bayağı anlaşılır soru, bilimsel makale girişi cümlesi değil.

Ardeth said:

yalnız soruda gerçekten bir gariplik var. yani bu aldatma işini bir hakka çevirmek bile ilişkiyi basitleştiriyor o yüzden. eşini aldatan kişinin "o zaman sende beni altabilirsin" demesi ilişkinin laçkalaşması anlamına gelir. onun yerine sanırım ya kendini ayrılması ya da hayat boyu vicda azabı çekip bir dediğini iki etmemesi gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

anlaşılırlığında bir sorun yok abi.

aldatma hakkı ne yav gerçekten? hakla mı yürüyor bu iş yani.

şöyle düşün mesela sevgilin seni kırdı dolayısıyla sen de onu kırma hakkı elde ediyorsun. ama onu gerçekten seviyorsan zaten onu kırmak istemezsin.

yani ortada güzel bir ilişki varsa zaten aldatma hakkı ve onu kullanmak gibi bir durum garip.
Sosyal ağlarda paylaş

ya eğer biri aldatılmışsa, o an ayrılır. Aldatılmasına rağmen hala seviyorsa gene de ayrılır ama işte ezilen gurur bla bla uğruna sadecee onu kıskandırmak için ya da intikam her ne ise, onun için başka biriyle olur...bunun adı da aldatmak olmaz.O yüzden anket biraz yanlış olmuş sanki.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

:)))) Tenekeye güldüm.

ardeth, sevgi varsa aldatma olmaz diyorsun yani?

söz konusu insan olunca onu bilemezsin. ama demek istediğim daha çok seven bir insan önceden kararlı bir şekilde "sen beni aldattın o zaman ben de seni aldatabilirim" demez onu demek istiyorum. yani önceden planlanmış bir aldatma hakkı garip. olabilecek tek şey hatadır, tabi bir hata olarak aldatma hareketidir, zaaflarına yenilmek sonucu ile vs. affedip affetmemek (hem karşındakini hem de yapanın kendini) kişilere kalmış o noktada.

ama "o zaman benim de seni aldatma hakkım var" lafı bir hata içermiyor planlanmış bir hareket içeriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

idilik said:

soru şöyle olmalıydı bana kalırsa;

eşinizi aldatmayı doğal görüyor ve bundan rahatsızlık duymuyor iseniz, eşiniz sizi aldattığında da olayı doğal karşılar mısınız?

a. evet
b. hayır
c. komikli şık

özünde aynı şey senin yazdığın. takılmayın bu kadar soruya,herkes anladı soruyu bence.

ardeth,planlı hareket değil ama benim kastettiğim,insanların kafa yapılarını ortaya koymaya yönelik bir soru bu.yoksa her aldatılan ödeştirme psikolojşsi ile tabii ki hareket etmez. daha ziyade aldatan kişinin vicdanına hitap eden bir sorgulama bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...