Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Java üzerine bir kac soru

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Javada biraz yeniyim.

bir Jar dosyasi olusturdum. bunu daha sonra bir test programina ekliyorum.

normalde su sekilde olmasi lazim degil.

import com.xy.pati;

pati klas = new pati();

ama bende

pati klas = new pati(){

};
anonymous inner class diyor neden ???

diger bir sorum Thread üzerine bir Theard klasse yarattim (c# da klass yaratmadan da oluyor anlamadim).

class DemoThread extends Thread {

public void run()
{
FonksiyonCagir();
}

}

run kismina hic gelmiyor programm Neden ?
(eclipse ile debuggta yapilmiyor ya oda ayri konu Source not found diyor).
Mesaj tarihi:
O olusturdugun jar Classpath in de mevcut degil. IDE akillilik yaptigi icin, class i bulamadigi zaman inner impl. yaparak sana soyle bir syntax sunuyor.

VarOlmayanObject foo = new VarOlmayanObject() {
// buraya metotlarini, constructor larini etc. giriyorsun, normal bir class i yazarmis gibi

};

Temel problemin classpath lakin yukardaki feature i kullanmak gibi bir niyetin yok sanirim.
Mesaj tarihi:
evet öyle bir niyetim yok o sorunu cözdüm. bir yerlde birsiler yaptim eclipseyi yeniden calistirinca gitti o olay cok komik. nasil yaptigimi bile bilmiyorum. Ama yeni Thread hala sorunlu bende Thread calisiyor ama orda Trayicon ekliyemiyorum.
Mesaj tarihi:
Simdi baska bir sorum var
diyelimki söyle bir threadimiz var

class DemoThread extends Thread {

public void run()
{
MyClass test = test MyClass();
test.FonksiyonCagir();
}

}
ana threade test.FonksiyonCagir() icinde olan bir veriyi her iki saniyede bir cagirmak istiyorum (orda bir for döngüsü oldugu icin veri hep degisiyor). atiyorum test.MyValue.

off karisti karisti benim yine.
Mesaj tarihi:
Veriyi cagirmaktan kastin nedir? Birde concurrency denilen seyi yanlis ogrenir baslarsan oyle gider.

Timer ve TimerTask i kullan, belli zaman araliklarinda belli seyleri yaptirmak istiyorsan.

Edit: test.MyValue seklinde alma, her zaman field larini private kullan, getter setter yaz.
Mesaj tarihi:
hep getter setter kullaniyorum. olayida Thread kullanarak cözdüm. Patronum öyle yapmami söyledi. güzel calisiyor su an istedigim gibi. ama hersey zaman aliyor anlyana kadar syntax eksikligide var tabi.
  • Yeni Oluştur...