dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Lanet olası kablo hiçbir yerde bulunmuyor, gidip yaptırmıştım daha önce, işe yaramıştı, bu sefer yemedi. Bir yere sordum, yarın gelecek dediler bakalım. Onlar bana dönene kadar, var mı sattığından emin olduğunuz bir yer? hp dl180 e bağlanmak için kullanılacak.
sharky Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Lisans vsp icin gecerli degil ki ? Lisansin olmasan da kullanabilirsin.
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 hangi null i nerede kullanmak; http://www.lammertbies.nl/comm/info/RS-232_null_modem.html sayfanin en altindaki tablo.
sharky Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Ha bende GUI var, MS kurdum diorsan o baska tabii. Orada vsp kullanamazsin, ama RS232 ile de baglanamazsin oraya zaten. Dolayisi ile Linux/Unix kullaniyorsan lisansa gerek yok. MS kullaniyorsan, o zaman fukken ms dicen once HP yerine.
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 linux kullanıyoruz, bir ilo kullanamıyorum projeyi yaptığımız şirket almadı optional diye.
sharky Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Hocam, iLO yu almiyorsun. Ekstra functionlar icin iLO lisansi aliyorsun. Default da geliyor iLO zaten. Kullanabilirsin yani. Sadece advanced olaylarini kullanamazsin. Baglan iLO na ssh ile kullan vsp ni, kasma deliler gibi rs232 falan. Gulerler adama. "vsp niye calismiyor ya ?" diye sormadan da bir arastiralim boottime da neler yapilmasi gerekiyor vsp kullanabilmek icin :))
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 valla bilmiyorum zaten, ayak işlerini yapan çocuk tatilde olduğu için üzerime kaldı heh
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Yok senin yaptığın işe demedim, kabloyu bulma kısmından bahsediyorum.
sharky Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Yok canim, artik ben de hands-on isleri yapmiyorum. Kararlisin yani kablo konusunda ve iLO kullanmama konusunda :)
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 yok yok ilo ya bakıcam yarın, ama bugün nette okurken, startup da F8 seçeneğini görmem gerektiğini okudum(bizimkinde sadece F10,11 var, bios dan static ip verdim aslında ama yemedi), oradan static ip verip browser üzerinden direk bağlanıcaz sanırım, ya da default dns isminden deneyebilirim.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 dreagloth said: ...ayak işlerini yapan çocuk tatilde... öhhöö öhhööööö (kabloyu da ben buluyorum, altyapıyı da ben kuruyorum, yönetimini de ben yapıyorum hadi bakalım sdf. eğitime ihtiyacım var daha ama yea.)
fizban Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 abi ilo icin lisansa gerek yok. gerci biz satin aliyoruz guzel ozellikler getiriyor ama ilo'nun default fonksiyonları zaten bedava. hp'lerde genelde onboard controller'ın üzerinde bir kartona yazılı şekilde geliyor dns name, admin hesabı ve şifre. oradan deneyebilirsin.
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 hp ye mail atmıştım, default dns ile ilo`yu basic olarak kullanamıyor muyum diye, gelen cevap: said: DL 180 serisinde LO nun kendi opsiyonel olduğu için kullanamıyorsunuz
sharky Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Dogru. DL1** serisi giris seviyesi. iLO100 var onlarda optional. Minimum DL360 alacaksin sunucu alirken :)
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 null cable ne ya yazıcıoglunda yaparlar cok özel bişi mi ki rs232 kablosuysa istersen direk sana baglarlar yane
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 olmadı al bi rs 232 kendimn lehimle lanm kac tane giriş var epi topu
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 2 tane db 9 warmıs lan epi topu eger o web sitresindeki seyse birindede 3 tane kablo baglıyo birbirine gerisi şöntlü sen yazıcıogluna git aga orda elektrikçiler var birinde yaptır ben bilmem dersen ben bi yere yönlendirirm seni yaşar usta vardı yanlış hatırlamıyosam yazıcıpoglunun solundaki daracık pasajda
dreagloth Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Yaptırdım lan, yemedi alet, Başarıcam, azimliyim.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2011 aynı şeyleri ben de yaşadım. yaptırdım yemedi. sonra bi switch yenilenmişti, ordan buldum kabloyu =)
Gladmir Mesaj tarihi: Eylül 9, 2011 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2011 Gel bizim tarafa, bizim MIS de vardi. Japonlara saygimi kaybettim yanliz koskoca sirkette bir kablonuz yok. Edit: Benim gibi server in uzerindeki back led dugmesini ilk gordugun de integrated-lights out sananlar el kaldirsin. LOL
Öne çıkan mesajlar