draedan Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Slm 1 haftadir pc m direk shutdown oluyo, ve kapaninca bi sure acilmiyor. Olaylari anlatiim: Bu sorun gecen hafta fan in kasanin arkasindaki ayardan max a getirmeyi unutup oyun oynamamla basladi, max dayken cpu fan 4900 prm lerde calisiyor, o fan i acmayi unuttugum siralarda 3000 idi bu. Swg oynadim, ve cat diye kapandi, o zamanlar fan i unuttugum ifcin kendisi kapandi dedim, normaldir dedim, kizdim kendime. Fakat o gunden beri bu olay oyun oynarken tekrarlanmaya basladi, bugun mesela sw dvd leri seyrettim saatlerce hicbirsey olmadi, ama swg i actim 15 dk gecmeden direk shutdown yedi. Dun mesela yine swg de iken 2 saat aralikla 2 kere oldu. 9800 pro kartim var, amd 2500+, aopen kasa ve t1 fan var arkadan ayarli.Epox anakartli. epox un ısı programinin log unu paste liyorum: 26-9-2004 5:51:57 pm - CPU FAN:5113, Chassis FAN:2766, System Temp:42, CPU Temp:47, VCore:1696, Vagp:1808, +5V:4811, +12V:12038, Vio:3296, VDimm:2704, Vbat:3200, 5VSB:5018, 1096210317 cpu temp i max 51 gordum, setup da 64 dereceye gelince shutdown et ayarli. Yorum alabilir miyim lutfen :)[signature][hline]_.- The GoD of Darkness and Evil -._ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 psu nu daha guclu bisi al ve markali olsun markasizlar 300 diyip 250 fln ooluyor ve bu sayde makina kaldirmiyor nerden biliyorsun diye sorma benim makinem sole p4 3.06 geforce fx 5800 ultra 1024 ram fln fln hede hede psu 300 w du ama markasizdi bazen shutdown yiyordu ve uzun sure acilmiyordu.arkadaki fisi ciakrtip geri takinca aciliyordu ama dandik psu oldugu icin gecen gun hdd lemle birlikte cpum yandi....... Tecrube konusuor :D bence dikkate al soonra cok uzulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 direk iki nedeni var bu isin ya psu yada ram Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 2 sene önce aynı şey bana da oldu. hem de tıpkısı. bilgisayarcıya gitmiştim, bana vcore voltajını mı ne değiştirmemi söyledi. ama hayal meyal hatırlıyorum. bir değeri 0.05 azalt mı dedi, arttırm mı dedi ne. yapınca da düzelmişti. ama makineyi onlar kurmuştu, biliyolardı yani işlerini. sorun büyük ihtimalle güç kaynağı kaynaklıdır. o kadar yazmışsın ama yine de ısınmayla da ilgisi olabilir.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Sıcaklıkda sorun olabilir ama psu daha mantıklı[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n] Bonus 05 February 2004 20:02 tarihinde demiş ki: Siz bir de çırpıya para mı veriyorsunuz? *casts spell:Summon iyi çırpı* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 bence arkadaşın paste ettiği sıcaklık değerleri gayet makul değerler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 eger direk mavi ekran vermeden kapaniyorsa genelde psu ve cpudan olur 47 derece amd icin ne kadar iyi bilemem ama mesela benim icin gayet iyi bir derece [p4 3.2] ayrica dikkat ettimde cpu fanin amma hizli donuyomus deh$et ses yapar yahu 5k rpm[signature][hline]duty ... honor ... courage... *cough* semper fiiiii.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Aha dikkat et.. Bana 2 kere oldu. 2 sindede anakartı yaktım.. 25 dolar aldılar..[signature][hline]Turkce Rock Portalı ||| Banner Değişim Sistemi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Amd nin 65 dereceye kadar yolu var ama bence de sıcaklık kasayı söküp oynamayı dene[signature][hline]Lil'Alur for Shar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helldorado Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Ayni olay bende de var su anda 2500 + amd kullanyorum bende islemcinin altinin karardigini soliyim ben sana ve ufak da bir catlak olabilir bu nedenle fazla yuksek performans veremiyor. Sana bios dan islemcinin hizini 166 dan 100mhz ye dusurmeni oneririm boylece surekli restart yemeden idare edebilirsin ama sanirim islemcinin deismesi gerek...[signature][hline]Çirkin Kadın Yoktur Az bira vardır....... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uyushuk Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 bir arkadaşından ram al tak bir de öyle dene cpu ile pek alakalı değil gibi geliyor bana[signature][hline]Si vis pacem, para bellum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Abi kurtulun şu sıcaklık olayında intel vs amd olayından. benim makina 2400. 16 gündür açıktı dün bayağı need for speed oynadım çıktım oyundan arkadaş vardı ona braktım makinayı ben angel'i seyretmeye gittim. Aşağı kata geldi dedi makina göçtü senin. Internet Explorer'i açmış reset atmış makina. Çıktım yukarı baktım xp hdd kontrolü yapıo görüntü bozuk. Ekran kartındandır dedim salladım. Sonra açılınca makina bi daha oynadım 2-3 saat bişi olmadı. Halen evde açık bilgisayar. Ekran kartı veya ram diorum ben.[signature][hline]This Cat Scratches Free. [Bu mesaj Catscratch tarafından 27 Eylül 2004 17:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 slm eededo :) geçmiş olsun kötü bi problem benimki dier herkesin sölediğinden daha deişik bi fikir olucak. çünkü benim aklım kapandıktan sonra bi süre açılmaması olayına takıldı. bunu yapabilicek tek şey sanıyorum ki cpu nun sigortasıdır. yani fazla sıcaklıktan dolayı sigortasıyla kendini kapatıp bi süre açtırmıyodur. hiç başıma gelmedi bu olay ama bilgisayarın açılmasını engelleyebilicek başka bi donanım parçası bilmiyorum ben. cpu nun sigortasının atması olayının nedeni de anakartındaki cpu ısı sensörlerinin bozulması olabilir. tmm yukarda yazdığın ısı programının log u normal değerler gösteriyo ama bu kapanma olayı bi anlık bi ısı yükselmesinde oluyodur, yani o log pek sağlıklı deil bence. bu ihtimali de göz önünde bulundurabilirsin yukardaki yorumlardan önce/sonra[signature][hline]a.k.a "bay bomba" SWG: Ottkoo Jeliyeer of Eclipse Galaxy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Fan al bi tane bide öle dene fanlar gayet ucuz..[signature][hline]| Mail | Lominadze | ME | | News | Sheref| Msn | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
draedan Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 bugun reset yiyince delirdim ve bastan kurdum xp i. kurum asamasi da delirtti beni, her seferinde farkli yerlerde takildi belki 10 kere denedim. En sonunda 256 lik ram i cikarttim, takir takir install etti, bugun swg i actim, 2 saatten fazla oynayamadim ama su ana kadar cok stable gorunuyo. ram sanirim sorundu, gozuken o. bi sure daha test edip kesin sonucu yazarim, yorumlariniz icin tesekkur ederim :)[signature][hline]_.- The GoD of Darkness and Evil -._ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar