reyou Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 selamlar, simdi raid5 makine var bitane 100gb harddiskler hepsi, simdi biz diyoruzki 1TB lik ayri bitane takalim, ona backupa dahil etmeye gerek yok, ayri sekilde takilsin raid5 in yaninda. yani raid5 + 1TB 'lik tek bitane harddisk olacak o ayri sekilde calisacak, ama adam diyorki olmaz, raid5 varsa makinede ayni konfigurasyona sahip harddiskler takman gerekiyor. yani 4 tane daha 100gb lik harddisk takmak gerekmis. adam hakli mi beyler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 Olmaz öyle şey. Raid config üzerinden hangi diskleri raid için atadığını belirtiyorsun zaten... En olmadı, pci-e bir sata denetleyicisi al. Oradan bağla. Bu arada merak ettim. Bu zamanda nereden buldun 1GB'lık bir sabit disk? :D ( TB olduğunu varsaydım...) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 pardon yau TB olcak o, yani bizim dedigimiz olur diyosun, ayrica takabiliriz yani raid in yanina? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 Abi garip bir raid değil ise, yani demek istediğim hot plug bir raidden bahsetmiyorsan sıkıntı olmayacaktır... Raid configurasyonundan aha sana yeni disk, bu diski kullan demedikçe eski konfigurasyonu bozmamalı... Bozarsa zaten saçma olur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 hmm anladim, ya bunu desteklicek bi ingilizce dokuman site fln varmi acaba, bizim bu duduk makarnasina paticikten buldum dersem, sinan samil sam eldivenlerimi giymek zorunda kalirim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 http://h30499.www3.hp.com/t5/Netservers/How-to-add-in-a-new-hard-disk-in-RAID-5-machine/m-p/2618704/highlight/true#M818 Umarım iş yapar. İçeriğe pek bakamadım ama... :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 RAID 5 Array'e katabilmen için identical olması lazım disklerin. Hatta tüm RAID ler için geçerli bu. Shrink falan edip geri kalanı kullanmayan bir şeyler vardı ama hiç denemedim. Sadece duydum. RAID dediğin, iyi bir RAID kartı ile, Battery Backup, bol Write/Read Cacheli bir şekilde bol identical diskle yapılır, tercihen SAS. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 bi de genişletilebilir alan eğer ihtiyaç ise LVM denen arkadaşa bi göz atılmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2011 Evet elbette. Mutlaka bir donanimsal RAID sonrasinda LVM kullanilmali. Standart olarak bu sekilde kurulmali OS. Sonra gereksiz bas agrisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar