Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oda Tv Mustafa İslamoğlu nun mahkeme tutanaklarını yayınladı


nutella yerim

Öne çıkan mesajlar

medyada islamcı yazar olarak bilinen mustafa islamoğlu'nun geçmişte işlediği tecavüz suçu ve aldığı 3 sene hapis cezasının belgelerini yayınlayan oda tv yazarın avukatı tarafından mahkemeye verildi.



ben de arada tv de denk geliyordum güzel ahlak vs. diye anlatıyordu,görünce şaşırdım.şayet




Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, İslamcı yazar Mustafa İslamoğlu’nun şikayetçi olduğu dava nedeniyle bir ay önce Beyoğlu Adliyesi’ndeydi. Davacı Mustafa İslamoğlu’nun 1981 yılında “fiili livata suçlamasıyla ırza geçmek” suçlamasıyla yargılandığı davada “ırza tasaddi suçu”ndan hüküm giymesini haberleştiren Terkoğlu’nun, İslamoğlu’na hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanmasına başlanmıştı.

Odatv, araştırmacı gazetecilik örneği göstererek o belgelere ulaştı. Aşağıda yayınladığımız belgeler 1980 yılına ait mahkeme kararları olmakla birlikte, ilk kez Odatv'de yayınlanmaktadır.

İslamoğlu’nun avukatı, olayın 30 sene önce gerçekleşmesi nedeniyle haber değeri olmadığı, 3 yıllık hapis cezasını çeken müvekkilinin karşısına işlediği suçun çıkarılmasının hakaret kastı taşıdığını iddia etti. Müvekkilimin tecavüzden değil, ırza tasaddi suçundan hüküm giydiğini de ifade eden davacı müvekkili hakkında tecavüz iddiasında bulunmadığını söyledi.

Terkoğlu ise, savunmasında olayın kendisinin haberinden önce ulusal basında iddia olarak yer aldığını, kendisinin konuyu araştırdığını söyledi. İslamoğlu’nun bir televizyon sahibi olduğunu, geniş bir cemaati bulunduğunu, Yeni Şafak ve Vakit gibi ulusal bazda yayın yapan gazetelerde yakın zamana kadar yazarlık yaptığını anlattı. Bu sebeple kamuoyunda tanınan İslamoğlu’na ilişkin söz konusu hükmün geçmişte yaşanmış olsa da bugün haber taşıdığını ifade etti. Ayrıca kamu faydası değeri taşıdığını da iddia etti. Mesleğini devam ettiren doktorun geçmişte görevi kötüye kullandığının anlaşılmasının hastaların bilme hakkı varsa, yüksek ahlaka dayalı olan İslam dinini öğreten bir din adamının 30 yıl önce de olsa 12 yaşında bir erkek çocuğuna karşı işlediği cinsel suçu takipçilerinin bilmeye hakkı olduğunu söyledi.

Odatv Haber Müdürü, olayı neden tecavüz olarak tanımladığını da açıkladı. Üç ayrı doktor raporunun ardından mahkemenin mağdur T. D.’yi Adli Tıp Kurumu’na sevk ettiğini ve kurumun mahkemeye gönderdiği 29.12.1980 tarihli 22116/22347 sayılı raporunda olayı “saat 6 hizasında görülen eritemin bir ekimoz bakiyesinde olabileceği ve dolayısıyla mağdurun ahlaki bir tecavüze maruz kaldığının kabulü gerektiği” biçiminde tanımladığını, söz konusu raporun mahkeme tarafından “Adli tıp meclisi raporunda açıkça mağdurun ahlak dışı bir tecavüze maruz kaldığı kabul edilmekle ancak suç ve eylem derecesi ve eylem niteliğinin takdiri yargılamayı yapan mahkemeye bırakılmaktadır” şeklinde kayıt altına alındığını 28.05.1981 tarihli 1981/68 sayılı mahkeme kararında “davaya da mevcut ve dört numaralı doktor raporları ve bunları doğrulayan adli tıp mütalası, tanık beyanları ile mağdurun kendisine karşı bir takım ahlak dışı tecavüzler yapıldığı ve böyle tecavüzlere maruz kaldığı ve bu eylemlerinde sanık tarafından yapıldığı vicdani kanaatine varılmış bulunmaktadır” yazdığını ve karar boyunca olayın “tecavüz” olduğunun 5 kez tekrarlandığını da söyledi.

Haberde cinsel istismar yaşadığı dönemde 12 yaşında olan T.D.’nin kimliğini de gizlediklerini söyleyen Haber Müdürü Terkoğlu, Mustafa İslamoğlu’na karşı hiçbir husumetinin olmadığını aksine haberde mahkeme kararında yer alan rahatsız edici ifadelere haberde yer vermemeye gayret ettiklerini anlattı.

Tüm bu gelişmeler karşısında İslamoğlu ve avukatı "haksızlığa ve iftiraya" uğradığını söylemeye devam etti. Biz de araştırmacı gazeteciliğin gereği olarak uzun uğraşlar sonucu olayı tüm çıplaklığı ile anlatan mahkeme kayıtlarına ulaştık.




link






belgeler





































kendisinin güzel bi formulu varmış sanırım


la ilahe illallah deyince resetleniyormuş günahlar.

bkz


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...