Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

araba yıkama

Rerore

Öne çıkan mesajlar

Once bi arabayi guzelce suyla yika. Bi cilali sampuan al bi kovaya su ve sampuani bocala sonra al eline temiz bi sunger herhangi bir ibrahim tatlises turkusu soylerek yikamaya basla. Sungerle sicak saatler gecirdikten sonra arabayi yine guzelce sula. Gunesin altina cek arabayi yine temiz bir mikrofiber bezle arabanin ustunde kalan sulari sil.
Sosyal ağlarda paylaş

Privhunter said:

Araba koyu renkte degilse ne biliyim siyah bordo lacivert falan edegilse fircayla yikayabilirsin dert degil
dert. der daim dert.
asla fırçayla yıkamayın.
gorunusun dısında boyanın saglıgına da zararlı.
yarın oburgun kuş pisledigi zaman boyanın korunmasında etken olankatmanı kazıyosunuz fırçayla
Sosyal ağlarda paylaş

Ben geçenlerde kovaya piril'i döktüm. Fırça ile her tarafını köpükledim, sonra su ile köpüğü aldım. Sonra içine girdim. Her tarafın ilk önce elektrikli süpürge ile tozunu aldım. Paspasları çıkartıp yıkadım. Camları cam sil ile temizledim. Geri kalan plasik kısımları da prilli su ve bez ile sildim.

Güzel oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Leadman said:

Ben geçenlerde kovaya piril'i döktüm. Fırça ile her tarafını köpükledim, sonra su ile köpüğü aldım. Sonra içine girdim. Her tarafın ilk önce elektrikli süpürge ile tozunu aldım. Paspasları çıkartıp yıkadım. Camları cam sil ile temizledim. Geri kalan plasik kısımları da prilli su ve bez ile sildim.

Güzel oldu.

Baslarda güzel görünüyor evet :)
Sosyal ağlarda paylaş

Şunlardan aldım 5 liraya.

http://images.gittigidiyor.com/3990/Tetikli-Su-Tabancasi-Su-Puskurtme-Tabancasi__39905178_0.jpg

Önce bununla çamurunu bi akıtıyorum, bayaa da iyi basınç veriyor. Sonra sonax şampuanın köpüğüyle süngerleyip tabanca ile tekrar duruluyorum.

Sonra güderi bez ile suyu alıp sonra şunu uygulayıp,

http://panel.denemekbedava.com/vera/app/var/files/s/o/sonax-w-tmb.jpg

Bitiriyorum dış temizliği.

Çamurluk içlerinde birikeni falan sökmeye de yetiyor bu arada o tabancanın basıncı. Alın bi nalburdan, bayaa işe yarıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Görebildiğin kadarıyla egzozda delik falan var mı ona bakarsın. Varsa karter korumasına bakarsın, darbeler nedeniyle bi zaman sonra yamulur, yamuksa düzelttir götürüp. Eğer koruma yoksa şöyle bi göz gezdir karter civarında yağ kaçağı var mı diye. Şanzımanda yağ kaçağı var mı diye bakabilirsin. Arabanın yaşı varsa muhtelif yerlerde her zaman kaçak olur gerçi ufak tefek ama en önemlisi karter, sürttürdüm fln diyosun çünkü.

ANlarsan ön aksama biraz bakarsın, ne bileyim rot başı fln filan, bi kontrol edersin ama o kadar fazla yatabilir misin altına bilmiyorum. Askıya almak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Mojito said:

bir kişide demiyorki sen bu zamana kadar uzaydamı yaşadın

daha çok ksput altında nereler temizlenebilir o açıdan sormuştum
mesela radyatöre tuttum bişey olmadı
akünin olduğu yer çok kötüydü orayı yıkadım, su yolunu buldu çıktı bir yerden

fırçayla bişey olmuyor ya
sadece güneş varken yıkamak olmuyor
Sosyal ağlarda paylaş

synthesizer said:

Privhunter said:

Araba koyu renkte degilse ne biliyim siyah bordo lacivert falan edegilse fircayla yikayabilirsin dert degil
dert. der daim dert.
asla fırçayla yıkamayın.
gorunusun dısında boyanın saglıgına da zararlı.
yarın oburgun kuş pisledigi zaman boyanın korunmasında etken olankatmanı kazıyosunuz fırçayla

firca var, firca var.
Sosyal ağlarda paylaş

Rerore said:

Mojito said:

bir kişide demiyorki sen bu zamana kadar uzaydamı yaşadın

daha çok ksput altında nereler temizlenebilir o açıdan sormuştum
mesela radyatöre tuttum bişey olmadı
akünin olduğu yer çok kötüydü orayı yıkadım, su yolunu buldu çıktı bir yerden

fırçayla bişey olmuyor ya
sadece güneş varken yıkamak olmuyor

Kaput içine su tutmak hoş değil. Sigorta kutusuna denk gelebilir, beyinli bi araçsa beyni yakarsın 1.5k liraya kadar masraf çıkarabilir. Akü ve çevresi çıkan gazdan dolayı oksitlenir, yeşil küf gibi şey oluşur. Onun ilacı kaynar su tutmaktır çaydanlık ile. Biraz yıkattırırsın sonra kutup başlarını da greslersin yeterli.

Kaput altı temizliği yapmak istiyorsan kir akıtıcı spreyler var, onları sıkıp beklemek sonra da silmek yeterli. Su tutmak hoş değil pek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...