Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Football Manager 2012

poopla

Öne çıkan mesajlar

Son 35 gunde 14 mac oynarak 2017/2018 sezonuna noktayi koyduk.

Bu sezon net 20mil poundu(22 mil alis. 2.1mil satis) transfere harcadik. Sezon basinda free transferden aldigimiz strikerla, 4.1mil vererek aldigimiz strikerin ikisi de sezon basina 30 gol sinirini gectiler. Medyada wonderkid olarak bahsediyorlar. Halen gelistiriyorlar kendilerini.

Ligi Tottenham la ayni puani paylasmamiza ragmen averajimiz daha dusuk oldugundan 6.sirada bitirdik.

Euro Cup i finalde Chelsea ye, FA Cup i finalde Man City ye kaybettik(2 mac arasinda 2 gun fark vardi sagolsunlar). Gecen sene oldugu gibi bu senede League Cup i muzemize goturduk.

Naklen yayin geliriydi, odul parasiydi derken, bu ay(mayis) feci para kaldirdik, youth facilities masrafi ve diger masraflar kesilince, kasaya bi 15mil pound kar kalicak gibi duruyor.

Bizim youth coach un idare ettigi U18 takimi 28 macta 22 galibiyet alarak kendi grubunu(grupta Chelsea, Arsenal, Tottenham, Fulham, Q.P.R ne ararsan var) lider olarak tamamladi.

Takim tatile cikti, bende transfere odaklandim:)
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası şu Blue Square Northlara kadar inmeyi denemiştim bir oyunda. Vauxhall Motors idi takım hatta. Ama sağ kanat oyuncusu yapayalnız kanattan giderken taca çıkınca bu ne lan diyip devam edememiştim. :p

Ama yine de tavsiye gelebilir. Baya alttan başlamak istiyorum. Conf. North falan olabilir yani ya da bir üstü en fazla.
Sosyal ağlarda paylaş

north/south(BSN, BSS) ta butun idari kadroyu ve takim kadrosunu bastan kuracagin icin takimin gucu bir secim kriteri degil. Bu noktada fanbase e(gecen sene kac tane kombine bilet satmis), ve klubun facilities ine bak. Ust liglere ciktikta stadin surekli dolacak, cok uzun sure stadi yenileyemeyeceksin, genisletemeyeceksin, yeni stad yapimi kucuk takimlara gore acaip paralar(25mil pound civari bisi verdik biz) istiyor. O yuzden stad, mevcut takim kadrosundan daha onemli. BSN ve BSS takimlarinin genelde stad kapasiteleri 4k ile 6k arasinda degisiyor. 2k, 3k gibi daha dusuk kapasiteli stadi olanda var. En genis stad BSS te Sutton Utd taydi, 7k civari bi kapasitesi vardi. Birde stadin klube ait olup olmadigina bak, kimi klup gise gelirinin belli yuzdesini kira bedeli olarak oduyor(yillik 1 pound gibi sembolik rakam odeyen takimlarda var elbet). Sana ait olmayan stadi, ilerde satin almaya kalkarsan 1mil pound a yakin para vermen gerekir.

Cogu takiminin stad durumu(4k-5k arasi) birbirine yakin. Rengini, ismini, nick name ini begendigin, kendinle ozdeslesebilecegin herhangi bir takimi secebilirsin.

Ilk yapicagin is, butun teknik kadroyu kapiya koymak olmali, cunku gercekten kotuler. Wage budget tan dolayi yeni transferlere yer acmak icin kadronunda buyuk bir kismini satisa cikarman yada yollaman gerekecek.
Sosyal ağlarda paylaş

regenler random genelde. Ama ulke potansiyeli gibi bir deger var sanirim programlama da. Mesela Karayiplerden, North America dan, Oceania dan pek regen cikacagini sanmiyorum. Olsa olsa, Afrika, Europe(UK dahil), South America dan cikar.

20 scout calistiriyorum, halen uygun fiyata oyuncu bulmakta zorlaniyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...