senko Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Canonical said: ben mesela hep ultimate dili aradım. öyle bi dil öğreniyim ki o dille herşeyi yapabileyim istedim. daha ultimate'i yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Canonical Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 c++ olmamı =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 o da olur tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Revizyon lazım C/C++'a. Aşağıdaki gibi şeyler görmek istemiyorum artık :( (basit bi örnek bi de bu) http://i.imgur.com/TtOS6.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Canonical Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 en güzel programlama dili bence html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 gözüm cok korkuyor C++'dan. aman uzak dursun benden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 elemanları class içine koyup tek pointeri typedefleseydin daha kısa olurdu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Kodun tamamı benim olsa eyvallah da benim değil. Bi de kodu yazan Almanlar sağolsunlar bütün comment satırlarını alamanca yazmışlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Canonical Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 http://net.tutsplus.com/sessions/python-from-scratch/ al kardeş(başlığı açan için) burda python from strach ister video ister yazılı tutolar var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 almanlarsa yapar abi ruhlarında var onların uzun uzun kelimeler bulmak 5kelimeyi birleştirip tek kelime diye yutturmaya çalışmak fln. böyle kodda yazar onları yapan adam, değişkenlerini düşünemiyorum bile almanların Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Allahtan onların adları İngilizce. Bi de hoş bi isimlendirmeye gitmişler, ki ben öyle kullanmıyodum, parametreleri p_ ile, class/struct içindeki alanları m_ ile, staticleri s_ ile başlatmışlar. this-> kirliliği yok o yüzden, m_subTotal = 5 diyosun bitiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 @Kojiroh o neden öyle biliyormusun. cünkü ben okuldaykende öyle gösteriyorlardi sende ordan kapiyorsun otomatikman. heriflerin egitim sistemi cok iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Doğrudur abi, ben Kocaeli mezunuyum, son dönem 3 defa gittim okula sınavlar hariç. Öylesine saldım çayıra mevlam kayıra muhabbeti vardı yani. Artık mecbur biz de onların öğrenip uyguladıklarından öğrenicez :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 konuyu sapıtcam ama pythonda şunu yapmak istiyorum; f(x)=x^2+2x+5 gibi bir fonksiyon tanımlayıp, x mesela 100e kadar çıkacak sonuçları almak istyorum. def f(a): print a*a+2*a+5 sonra ne yapmam lazım?(while a<100: koycaksam nereye?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Canonical said: http://net.tutsplus.com/sessions/python-from-scratch/ al kardeş(başlığı açan için) burda python from strach ister video ister yazılı tutolar var bakıyorum şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 di said: Learn the python hard way gercekten iyiymis. Online HTML'i free olarak dagitmalari ve PDF+ePub'ini sadece 3 dolara satmalari ile ciddi sekilde takdirimi kazandilar.türkçesine 10 $ verirdim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 pontipati said: konuyu sapıtcam ama pythonda şunu yapmak istiyorum; f(x)=x^2+2x+5 gibi bir fonksiyon tanımlayıp, x mesela 100e kadar çıkacak sonuçları almak istyorum. def f(a): print a*a+2*a+5 sonra ne yapmam lazım?(while a<100: koycaksam nereye?) def f(a): print a * a + 2 * a + 5 a=1 while a < 100: f(a) a = a + 1 ??!?!? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Canonical said: en güzel programlama dili bence html Kimse dememiş ben dicem HTML bir programlama dili değildir. niohiohiho Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2011 pontipati said: konuyu sapıtcam ama pythonda şunu yapmak istiyorum; f(x)=x^2+2x+5 gibi bir fonksiyon tanımlayıp, x mesela 100e kadar çıkacak sonuçları almak istyorum. def f(a): print a*a+2*a+5 sonra ne yapmam lazım?(while a<100: koycaksam nereye?) Bu arada power operatoru var python'da. base**exp seklinde kullanabilirsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geezus Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2011 pontipati said: konuyu sapıtcam ama pythonda şunu yapmak istiyorum; f(x)=x^2+2x+5 gibi bir fonksiyon tanımlayıp, x mesela 100e kadar çıkacak sonuçları almak istyorum. def f(a): print a*a+2*a+5 sonra ne yapmam lazım?(while a<100: koycaksam nereye?) def f(a): return a**2+2a+5 for x in range(100): print f(x) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geezus Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2011 abi dict'in fonksiyon içerebiliyor olması çok ilginç bir şey gerçekten ali['_search'](filename, location) şeklinde falan çağırabiliyor olmak ilginç hakkaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 geezus said: pontipati said: konuyu sapıtcam ama pythonda şunu yapmak istiyorum; f(x)=x^2+2x+5 gibi bir fonksiyon tanımlayıp, x mesela 100e kadar çıkacak sonuçları almak istyorum. def f(a): print a*a+2*a+5 sonra ne yapmam lazım?(while a<100: koycaksam nereye?) def f(a): return a**2+2a+5 for x in range(100): print f(x) bi bakıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geezus Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2011 2a değil 2*a olması gerekiyordu yukardakinin. bir de şöyle bir yol var daha eğlenceli ve 8.5~9 kat daha hızlı map(lambda x: x**2+2*a+5, range(100)) ya da [x**2+2*x+5 for x in range(100)] sonuncunun benchmarkını bilmiyorum ama map'e yakın olması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar