prondir Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 rs232 ile bi aletle seri port haberleşmesi yapmaya çalışıyorum. Visual basicte bi program yazdım. Aletten bilgiler textboxa geliyor. Fakat ascii şekilde. Bunu ben hex number şekilde ekrana yazılmasını istiyorum. Araştırdım fakat bir türlü çalıştıramadım, fikri olan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2011 System.Convert.ToChar(System.Convert.ToUInt32(hexvalue, 16)).ToString Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prondir Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 verdiğini tam olarak kullanamadım ama bir şekilde o sorunu çözdüm. Son bir sorum olacak. Şimdi textboxda şu şekilde bir hex dizisi geliyor: 02 18 87 81 A3 03 Bu dizideki 87 ve 81 haricindeki sayılar benim için önemli değil onun için 87 ve 81'i başka bir textboxa göndermem gerekiyor. Yardımları bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2011 eğer boşluklu geliyorsa split komutuyla parçalara ayırır diziye atama yaparsın. sonra diziyi de tek tek kontrol edersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar