Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

15009 engelli site var


kkk

Öne çıkan mesajlar

engelliweb said:

Devletimiz farklı alanlarda farklı kurumları tarafından site kapattı, birçok siteyi kapattı. Ama kimleri, kaçını kapattığını bizden sır gibi sakladı. Çünkü eğer biz hangi sitelerin kapatıldığını bilirsek “şeytan bunun neresinde” diye sorabilecektik.
Ama internet bu boş durur mu? İnternette organize olan bir grup, çevreye çağrılar atarak önlerine gelenden yardım isteyerek kapatılan sitelerin bir araya toplanması çalışmasını başlattı. Yapılan çalışmaların sonuçlarına göre şu anda 15 bin 9 web sitesi kapatılmış durumda. Bunların yüzde 82sinden fazlasını TİB kapatmış. Mahkemeler en iyi ihtimalle yüzde 15′e yakın bir bölümünü kapatmış gözüküyor. (Burada dikkate alınması gereken nokta eskiden mahkeme isimleri yazılırken artık bu uygulamadan vazgeçildiği için “belirtilmeyen” başlığı altında kapatılmış birçok site var)
Türkiye’de sansür, mahkemenin kararıya kapatılmış siteler, savcılığın kararıyla “dur neme lazım” babında kapatılmış siteler ve TİB’in “bu size zarar verir biz biliyoruz” diyerek kapattığı siteler olarak üçe ayrılıyor…
Eğer sadece vatandaşların ikazlarıyla 15 binin üstünde site bulunabiliyorsa o zaman durum sandığımızdan daha da vahim. BTK’nın kaç sitenin kapatıldığını söylemediği kadar, bu konudan kenar kenar kaçtığı kadar var.
Bu arada sırf eğlenmek için hangi kurumun hangi siteyi kapattığına bakın. Mesela İstanbul Şişli mahkemeleri genellikle pornoyla uğraşmaktan keyif alıyor. Diyarbakır mahkemeleri Lig TV için kapatma yaparken Ankara 11. Sulh mahkemeleri kürtçe haber siteleriyle, Muğla mahkemeleri jigololuk konusuyla ilgileniyor. Tabii ki mahkemelerin özel ilgi alanına girmiyor bu, mahkemelere yapılan başvuruların denk gelmesinden kaynaklanıyor. Ama İstanbul’daki Lig TV neden Diyarbakır’a kadar zahmet ediyor bu konunu irdelenmesi lazım. Mahkemeler ve motivasyonları ile ilgili bir çalışma yapıp sizlerle zaten paylaşacağım.
Acaba bu ülkede “dostum bir söylesene bana kaç site kapatıldı” diyecek bir MHP ya da CHP milletvekili yok mudur? Onlar sadece nutuk mu atarlar? Ben vatandaş olarak isteyince vermiyorlar işte, milletvekili olarak istenince de vermeyecekler mi?
Bu ülke muhalefet kanadında da mı bu kadar sahipsiz kaldı?
Muhalefet sadece televizonda davul mu çalar?


http://www.tknlj.com/engelliweb-com-15-009-kapali-siteyi-tespit-etti/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...