MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 anarşizm'i orada kelime anlamı ile kullanmadım. Halkın bildiği tabirle kullandım. Yani ortalığı yakıp yıkan manasında..[signature][hline]Turkce Rock Portalı ||| Banner Değişim Sistemi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 e daha ne o zaman bende zaten o manada kullanılmasına tiltim...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 İşte çizgide orada ortaya çıkıyor..[signature][hline]Turkce Rock Portalı ||| Banner Değişim Sistemi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 yanlız o bir parça denilen şey hemen hemen herzaman kontrolden çıkar bunlar hastane taşlamaya sivil yaralamaya kadar gider...[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 o çizgiyi bir benim gözüme sokabilirmisin zira ben hala fazla ince olduğundan görememekte ısrar ediyorum :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Şimdi topic de anarşizm'i yine oyle yorumladıkları için, bende alıp o manada kullandım ama devrim ve evrim kelimerini kullanarak. Yani birinci ve senin anladığın masanında ; Herşeyi yakıp yıkmadan devrim olmaz evrim olur. İkinci manası ; Sistem ve devlet düzeni karşıtı bir anlayışa biraz sahip olmadan, devrim yapamassınız, ancak kendinizi kandırırsınız. Oturup bunu anlatmya kastırdın ya beni.[signature][hline]Turkce Rock Portalı ||| Banner Değişim Sistemi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 nezaman devrim yapılması gerektiğini yada devrimin sonucundan önce devrim dönemini iyi bilmek iyi düşünmek gerekir yanlız, zira son zamanlarda milletini ağzında sakız hayatlarına moda oldu sanki oyun oynuyoruzda civilaztiondaki gibi iki tıkla değiştircez herşeyi rahat rahat yayılmış otururken.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 26 Eylül 2004 22:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AngeL_DusT Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 said: Ardeth, 26 Eylül 2004 21:36 tarihinde demiş ki: savaşı protesto eden bir insanın molotof kokteyli kullanması o insanın sadece grup piskolojisine kapılmış bir kuzu olduğunu amacının ise sadece isyankar ruhunu bir şekilde tatmin etmek olduğunu, benimsediğini söylediği fikirleri hiç bir şekilde anlamadığını vs...(daha bir sürü kusabilirim) gösterir. Karşı taraf sana kurşunla ve gazla cevap veriyorsa sen ne yapabilirsin? Olduğun yerde durup dostça elini mi uzatırsın yoksa kendini savunur musun? Unutma bu insanlar durup dururken gösteri yapmıyor. Dünyada hergün açlıktan binlerce insan ölürken çok uluslu şirketler "karlarımızı daha fazla nasıl arttırabiliriz, bu düzeni nasıl koruyabiliriz" konularını tarışmak için toplantılar yapıyorlar. Bu insanlarda bu toplantıları protesto ediyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 bende diyorumki bu tür gösteriler herzaman kontrolden çıkıyor daha geçen ay savaş protestosunda hastane taşlandı...[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 26 Eylül 2004 22:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AngeL_DusT Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Genelde bu tür gösterileri kötü göstermek için araya 3-5 tane provakatör koyuyorlar (ki bunlar ya ajan yada polis oluyor). Bu provatörler başlatıyor herşeyi ve olaylar kontrolden çıkıyor. Sonra birkaç kişinin yaptığı yüzünden binlerce kişi terörist damgası yiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Eğer ortada provoke edilebilecek bir kalabalık varsa bu onların zaten bilinçsiz bir kalabalık olduğunu gösteririr, terörist olmalarına gerek yok. Zaten bilinçsiz bir kalabalık en az teröristler kadar tehlikeli olabilir. burdanda benim bir önceki vardığım görüşe kolayca varabilirsiniz bence. [signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 26 Eylül 2004 22:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 said: Ardeth, 26 Eylül 2004 22:13 tarihinde demiş ki: Eğer ortada provoke edilebilecek bir kalabalık varsa bu onların zaten bilinçsiz bir kalabalık olduğunu gösteririr. tam aynısını yazıyordum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AngeL_DusT Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 O insanların sömürü düzenini protesto etmeleri belli bir bilinç düzeyine ulaştıklarını gösterir. Tabiki arada birkaç çürük yumurta çıkabilir ama onlar yüzünden hepsini karalamamak lazım. 60lı 70li yıllarda Amerika'ya emperyalist diyince hemen "gomünüst" damgası yerdi insanlar. O zamanda bu tür gösteriler emperyalizme karşı yapılırdı ve yapan insanların hepsine (ki bunların içinde birçok aydın, sanatçı da var) komünist damgası vururlardı. Şimdide terörist gibi şeyler diyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 said: AngeL_DusT, 26 Eylül 2004 22:17 tarihinde demiş ki: O insanların sömürü düzenini protesto etmeleri belli bir bilinç düzeyine ulaştıklarını gösterir. Tabiki arada birkaç çürük yumurta çıkabilir ama onlar yüzünden hepsini karalamamak lazım. Ya peki orda toplanan ve kandırılabilen (provoke edilebilen) kalabalık oraya bilinçli olduğu için değilde sadece grup piskolojisine kapıldığı ve içindeki isyankar ruhu tatmin etmek için gittiyse. Kanımca orda provoke olabilen herkes çürük yumurtadır çünkü hiç bir gruplaşma piskolojisinin nekadar tehlikeli olabileceğini anlayamaz, bu yüzdende rahat rahat gaza getirilirler.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 26 Eylül 2004 22:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AngeL_DusT Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Sonuçta demek istediğim bir genelleme yapılamaz. Binlerce insanın toplandığı yerde alakasız insanlarda olabilir, yoldan geçerken merak edip girmiş insanlarda, provakatörlerde. Ama bu o gösterinin asıl amacını karalamamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 bilinçsiz insanlarda gösteri yapmamalı yoksa insanların onları haksız göstermesi çok kolay olur. Sorunda bu ama hala eline molotof kokteylini alan sokağa çıkıyor göstericilerinde işine geliyor nekadar kalabalık okadar göz dağı diye geleni geçeni alıyorlar. Sonuç? Hiç...[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 kaçınız gösterilere katıldı cidden sırf merakımdan soruyorum.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Ben 97 1 mayısında gözaltına alındım. Burnum hafif yamuldu falan dayak yedim.. Resimlerimde vardır hafif burun yamukluğu.. Onun dışında bir çok gösteriye katıldım..[signature][hline]Turkce Rock Portalı ||| Banner Değişim Sistemi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 neyse.. [Bu mesaj nedanko tarafından 26 Eylül 2004 22:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 ben katılmadım dışardan gözlemlediklerimi söylüyorum[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Dısardan gozlemledıklerıne ıcerden goruceklerın cok farklı. Bırkez butun kalabalıklar proveke edilir istersen 200 iqlu, son derece sag duyulu egıtımlı konu uzerinde kafa yormus bilincli kısılerden olussun. kalabalıkda bireysellik yoktur. Kalabalıkdaki insanlar dusunme kabılıyetlerını yitirirler, aksi olmazmı olur ama cok nadır ve etkisi fark edılmeyecek kadar az olur. Buna karsın topluluk veya kominite -ki anarşistlerin eylem yapıcakları zaman sectriklerı toplanma yolu budur- icindeki bireylerın dusunce yetisini engellıyecek bir hengabe icermez. Ne kadar aksı gorunsede anarşist eylemlerdeki topluluklar, sokaklarda yuruyen kalabalıklardan cok daha aklı basında ve bilincli yapar ne yapıcaksa.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 said: Cuce, 26 Eylül 2004 23:02 tarihinde demiş ki: Dısardan gozlemledıklerıne ıcerden goruceklerın cok farklı. Bırkez butun kalabalıklar proveke edilir istersen 200 iqlu, son derece sag duyulu egıtımlı konu uzerinde kafa yormus bilincli kısılerden olussun. kalabalıkda bireysellik yoktur. Kalabalıkdaki insanlar dusunme kabılıyetlerını yitirirler, aksi olmazmı olur ama cok nadır ve etkisi fark edılmeyecek kadar az olur. Buna karsın topluluk veya kominite -ki anarşistlerin eylem yapıcakları zaman sectriklerı toplanma yolu budur- icindeki bireylerın dusunce yetisini engellıyecek bir hengabe icermez. Ne kadar aksı gorunsede anarşist eylemlerdeki topluluklar, sokaklarda yuruyen kalabalıklardan cok daha aklı basında ve bilincli yapar ne yapıcaksa. Bunun akıl ve zekayla ilgisi yok bence topluluğun çoğunluğunu oluşturan insanlar bilinçli kişiler olursa ben sanmıyorumki kimsenin onları provoke edebileceğini. Savaşı protesto etmek için bir sürü hiç kargaşa çıkmayan protestolarda düzenlendi ben sanmıyorumki orda provokatörler yoktu. Ama adamın konuştuğu on insandan dokuzu zaten onu redderse hiç bir ey yapamaz. Bu topluluk içindeki insanların düşünce yetisi, masumlara zarar vermek ve hastane gibi yerleri taşlamanın destek değil tepki toplyacağını anlamaya yetmiyorki herhalde yapıyorlar onu, eğer dediğin gibi topluluğun onların düşünce yetisi üzerinde bir etkisi yoksa. Benim bahsettiğim gösterilere giden adamlar daha gösteri başlamadan ellerinde sopayla taşla molotof kokteyli ile gidiyor gösteriye, bumu onların bilinci? O eylemleri yapan insanların çoğu gayette kullanılan ve gaza getirilen bilinçsiz insanlar olabilir.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Ayrıca bu adamlar oraya provoke edilebileceklerini bile bile gidiyorsa ve bunun sonuçlarını düşünmüyor ve önemsemiyorsa zaten o insanlar bilinçsiz kişilerdir. Adamların grup halinde gösteri yapması (zaten tek yolu bu) yaptıkları için mazeret değil.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 sokak ortasında yanan bir şişe alkolle, uluslararası hayvan büyük şirketlerin kar amacıyla çıkardığı savaşlarda ölen yüz binlerce sivil mi karşılaştırılıyor burda? ehiehehhe komik. hadi pasifistsiniz onu geçtim, iyi de o kadar laf içinde bi molotof kokteyline takılır mı insan ya.[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir? Cevap: Hala fonksyonel düşünüyorsun! Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 ben orda söylenenlere katılıyorum ayrıca pasifist değilim, sadece strateji ve mantık eksikliği beni öldürüyor, adamlar resmen her protestodada böyle yaparak tepki çekiyor, destek alamıyor. Yani destek aldıkları tek insanlar bu görüşlere gerçketen sıkı sıkıya inananlar. Bence bunu düşünmeleri gerekir ama genede kendileri ve stratejilerinin işe yarayıp yaramadığı hakkında fazla bilgiye sahip olmadığım için daha fazla yazmasam iyi olur. Molotof kokteyli ise verebileceğim örneklerden bir sürü daha bir çok var sürekli yeni örnek saymak yerini birini simge olarak kullandım.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 26 Eylül 2004 23:49 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar