Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gitar dersi mi kursu mu ööle bi şey...


arar

Öne çıkan mesajlar

istanbulsa kolay bak sana benden bi tavsiye şimdi herkes çok ötücek kendin öğren hede hodo diye naap yap bi seviyeden sonra profosyonel birinden ders al öyle teknikler oluyoki kendin öğrenmeye kasıcam diye saptırıyosun olayları acaip..[hline][i]Did I punish you for dreaming?
Did I break your heart and leave you crying?
Don't you ever dream of escaping...[i]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya yok ben çalmayı biliyorum harbi harbi klasik gitar öğrenmek istiyom konservatuar gibi bi yer yani benim aradığım. tek basıma ders de istemiyorum. müzik okulu tipi bi şey aradığım.[hline]don't make me any number or you eat the king of motion.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de hoca biliyorum ilgileniosan msg at özelden pentagramın eski gitarsitlerinden.

ryan ın dediğine gelince o ders almak istio ben kendin öğrencen diorum çünkü onun öğrenmek istedii bi hocnın sana öğretebilceği şeyelr deil tamamen kişiselk yeteneğine kalmış şeyler ama anlatamıorum hazır beklemekle olmaz kendin oturup uğraşmaz araştırmazsan hiç bişi öğrenemezsin ryan.[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına ben de karşıyım!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla 1 yıllık sezonlar halinde, sınıflarla oluyor. sanırım senin istediğin gibi. daha sezon başlamamış olabilir. arkadaşım 1 yıllık sezona gitmişti, sezon sonunda tek tek, ikişerli, üçerli çıkıp mini-konserler verdiler salonda. onu izlemiştim, gayet güzel çalıyorlardı klasik eserleri. sanat merkezini de gezmiştim, sınıflar fena değil, bir de mini konser salonu var.

ziverbey'de minibüsyolu üzerinde.[hline]Pretty women make us buy beer,
Ugly women make us drink beer.
[Al Bundy]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet klasik için bende müjdat gezen sanat merkezi diyorum ne kadar çalmayı bilmesemde harbi işler yaptıklarını biliyorum acayip okul gibi zaten hatta okul yani[hline]SatanJager[RE] ICQ
RedEye CLAN ruhunu yaşatan tek isim :)http://diablokiller.cjb.net ( yakında bir ara açılır bakılır )
Bayan X: Mangodan okul eteği aldım dur gösteriyim.*çantadan torba çıkarılır ilk bir s-shirt görülür*
aente : Eee hani etek? *kumaş parçası gösterilir*
aente : Etek nerde?
Bayan X : Etek bu!*bir kopulur yerlere yatılır*
aente : Anaaa! dükkanın adı iks asdasa*ölünür*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İstanbul Teknin Üniversitesinin yüksek lisans programları var belki üniversite mezunu olmayanları flnda alıyo olabilirler bu cümle üni okuyup okumadığını bilmediğimden dolayıydı.
Orayada gidebilirsin 2 yıl sürüyo ve tüm teknikleriyle Türkiyenin en iyi hocalarından fln dersler veriliyo diye görmüştüm haberlerde dört beş ay kadar önce.[hline] V ò d à n
ICQ : # 651567
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun Ataköy'deki versiyonuna gidiyorum. Iyidir, güzeldir de bir süre sonra bayarsiniz klasik egitimden.

said:
Vodan, 18 September 2003 02:45 tarihinde demiş ki:
İstanbul Teknin Üniversitesinin yüksek lisans programları var belki üniversite mezunu olmayanları flnda alıyo olabilirler bu cümle üni okuyup okumadığını bilmediğimden dolayıydı.
Orayada gidebilirsin 2 yıl sürüyo ve tüm teknikleriyle Türkiyenin en iyi hocalarından fln dersler veriliyo diye görmüştüm haberlerde dört beş ay kadar önce.[hline] V ò d à n
ICQ : # 651567
[hline]Nukem_Verite, 07 September 2003 21:38 tarihinde demiş ki: (bana)
hayatında basket izlememiş adamlarla tartıştığım şeye bak ya[/b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
Beyler bende sevdiim müzik aletini bulup, çalmayı öörenmek istiorum. İlk adım olarak da biraz gitar kursuna gidip sevip sevmeyeceğime ve yeteneğime bakıcam. :)

Yannız ankarada oturuyorum. Kurs, hoca farketmez. Özellikle elektro gitar istiorum ama sanırım önce klasikle başlamalıyım. (Sizce?) Bildiiniz var mı?

(Pardon yine aynı mesaj oldu ama amacım belli.. :) )[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

önemli olan klasik gitar değil, klasik müzik. gitar ile klasik müzik çalmayı öğrenmek temeldir. çok uzun sürer ve zordur. ama içinde bir sürü teknik barındırır. özellikle nota bilgisi ve nota okumayı geliştirmesi ve gitar hakimeyetini sağlaması açısından çok yararlıdır.

klasik gitarla klasik müzik çalmak zordur dediğim gibi. uzun zaman süren bir eğitim ve çalışma ister. ama çalması çok zevklidir. hele az da olsa klasik müzik seviyorsan, klasik gitarın sesinden dinlemek gibisi yoktur. bu başlığın başında geçen sene yazmışım, istanbulda müjdat gezen sanat merkezinde bir mini konser izlemiştim. 1 yıllık gitaristlerdi çalanlar, büyülenmiştim.

yok ben klasik müzik çalmam diyorsan, başta alacağın gitar tipinin pek bir etkisi olmaz. aynı seviyede alacağın bir klasik gitar, bir elektrik gitardan çok daha ucuz olacaktır tabii, o var. o yüzden gitarı sevip sevmeyeceğini öğrenmek için bir klasik gitar alıp deneyebilirsin.

şöyle yapabilirsin. gitardan anlayan bir arkadaşınla birlikte gidip ikinci el uygun ve temiz bir klasik gitar al. ister klasik gitar, ister popüler gitar öğrenmeye başla (klasik gitar daha eğiticidir). başlangıçta yanlış alışkanlık edinmemen için ders alman kesinlikle tavsiyedir.

bu sürede 'gitarı' sevip sevmediğine karar verirsin. enstrüman olarak kastediyorum. eğer seversen de istediğin gitar türüne karar verene kadar gitar temeli almış olursun. ister bass çal, ister elektro, ister akustik, ister klasik, hatta istersen başka bir enstrümana geç, başlangıçta almış olduğun klasik gitar temeli boşa gitmez.

ama yok ben elektro gitar çalmak istiyorum diyorsan hiç durma elektro al. kararsız olduğun için yazdım bunları. epey de yazmışım.. ilk önce illa klasik gitar gerekli mi değil mi konusu çok tartışmalı. ben ne gitar ustasıyım, ne de müzik konusunda aşırı bilgiliyim. sadece kendi tecrübelerim ve görüşlerim. umarım yararlı olur.

edit: birinci_ben : sen naptın bu arada? ders falan aldın mı? hazır forum up'lanmışken sorayım dedim. ;)
[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu

[Bu mesaj Mirage tarafından 23 Eylül 2004 21:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok ya yalan oldu... kendi kendime yapıyorum bi şeyler okulda konservatuara giden bi kaç kişi buldum onlardan nota öğreniyorm şimdi... kesinlikle şunu söyliyebilirim ki: nota bilinmeli. nota olmayınca yapılan iş enstürüman çalmak değil parmak egzersizine yakın bi şey oluyomuş. bu bana nota öğreten adamın gitarla bi alakası yok sadece tıngırtadıyodu öyle, ama bi tıngırdatıyodu ki... oturudum dinledim adamı daha çal daha çal, çok güzel çok güzel diye.[signature][hline]su geçer iz bırakır; turist geçer döviz bırakır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an zaten elimde klasik bi gitar var. Ama çalmayı hiç bilmiyorum.. Ve gitardan neredeyse hiç arkadaşım yok. Şimdi tek çare ders almak gibi gözüküyor. O da zaten bu topici yukarıya taşıma nedenim. ANKARA'DA bildiiniz kurs veya ders veren biri varsa yazarsanız sevinirim..

Not: Mirage tavsiyelerin için çok saol.. :)[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne demek

klasik gitarın da varsa klasik müzik öğren bence, tabii az da olsa seviyorsan. müzik temelin çok iyi gelişir. nota bilgisi ve gitar hakimiyetine özellikle çok yararlı.

daha sonra hangi enstrümanı çalarsan çal yararını görürsün. aynı zamanda sevip sevmeyeceğini bile bilmediğim bir enstrümana dünyanın parasını vermeden iyi bir müzik eğitimi almış olursun.

ne yazik ki ankara'daki hocalar hakkında pek bir bilgim yok. ama tecrübeli bir hocadan ders alman çok iyi olur. bazı yaşlı kurt'lar oluyor, adam ediyolar valla adamı :p.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

baskırköy sanatçılar derneği var meydandan denize doğru inerken sokağı biğ cadde keser (carouselin bulunduğu cadde) o caddeden soladoğru yürü gözün hep yolun sağında olsun.. yeşil beyaz stünlü bi bina var hiç kasmada haftada 1 gün hiç uzatmadan ödevler vererek klasik gitar öğretiyolar bissürüde sanat dalı var orada hem çevren oluyo.. ama tavsiyem gitara klasik gitar çalarak başlamaman ritim gitar çalmayı öğren gitar kurslarında pop gitar diye bilinir daha çabuk ve sonucunu daha çabuk görürsün.. 3 ayda kumsal şarkıcısı kıvamına gelirsin... bidahaki yaza sahile inip hatunları bağlarsın[signature][hline]www.cursedrealms.cjb.net
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...