Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Notebook dvd sürücüm öldü sanki?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
2,5 sene önce aldığım msi-pr200 ödüllü mödüllü güzel bi notebookum var hiç sorun çıkarmadı bu sürede.

Ama geçenlerde kuzene dvd çekecek oldum, 9 tane çektim 10.da sapıttı nero %99da takıldı sesler falan geldi sürücüden ve bende diski çıkarmak istedim düğmeye basıp ama vermedi diski. sonra cihazı resetledim ve açılışta çıkarmak istedim yine vermedi. son çare olarak iğneyle manual kilidiyle açtım ve diski çıkardım.

Ancak o andan itibaren sürücü ölü durumda, makina sürücüyü görüyor ve düzgün çalışıyor diyor ama sürücü düğmesine basınca tepsiyi çıkarmıyor ve manual kilitle bile açıp bir dvd koysam onu okumuyor. Sanırım sürücü bozuldu ama hiç bir tepki vermemesi falan garip cidden, nasıl böyle kolay bozulur?
tam anlamıyla ölü durumda sürücü. ışığı falan da yanmıyor, içini açtım sürücüyü çıkardım kontrol ettim gözle ama anlaşılmıyor haliyle.

Msi'ın servisi aradım 50dolar+kdv dediler, sanırım başka çare kalmadı:(
başka bir çözüm bilen var mı, şöyle şok verme falan gibi
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:

o pr200 dediği alet sony vaiodan iyi resmen ya. babamda ve bi tanıdığımda var, ordan biliyorum. alet bildiğin taş :D

en az 3-3.5 yıl vardır piyasaya çıkışı ama yine de günümüz cihazlarıyla yarışır düzeyde özellikleri var, ben araştırmadan almıştım ama sonradan baktım baya ödül neyim almış.
sürücü de sony-nec marka ama cofladı işte dvd çekerken snif
  • Yeni Oluştur...